iPon Hírek

Készül az NVidia G100 és az AMD RV770

Dátum | 2008. 01. 22.
Szerző | J.o.k.e.r
Csoport | MEGJELENÍTÉS

Az AMD és az Nvidia már gőzerővel készül a legfrissebb csúcskategóriás videokártyáinak bemutatására. A két vállalat új zászlóshajói RV770-es és G100-as kódnevekkel vannak ellátva, mindkét kártya elérte már az ún. tape out fázist, így jelen pillanatban is készítik, illetve tesztelik az újdonságokat.


Mindkét nagyvállalat grafikus processzorai a TSMC gyárában készülnek, a gyártók a jelenlegi tervek szerint valamikor az idei év második negyedévében kívánják piacra dobni az újdonságokat, ám pontos dátum egyelőre nem áll rendelkezésre. Mivel a kártyák még javában készülnek, így túl sok információ nem érhető el velük kapcsolatban. Az Nvidia G100-as kódnévre hallgató csúcskategóriás kártyája a GeForce 9-es család zászlóshajója lesz, míg az AMD legfrissebb zászlóshajója a napjainkban forgalomban lévő RV670-es GPU frissített változata lesz, amely 55nm-es gyártási technológiával készül.

Remélhetőleg a kártyák megjelenésének közeledtével elkezdenek majd kiszivárogni a jövevények pontos specifikációi is. Egy biztos: érdekes és mozgalmas második negyedév elé nézünk.

 

Új hozzászólás írásához előbb jelentkezz be!