iPon Hírek

Készül az Optimus Pad, LTE képes utódja

Dátum | 2011. 12. 09.
Szerző | DemonDani
Csoport | MOBILTELEFON

Az LG komoly változtatásokat eszközöl a táblakészülékén, ami nem csupán hardveres modernizálás lesz, hanem inkább teljesen új irányelvekre építés. Erre szükség is lehet, hiszen az Optimus Pad nagyon gyenge eladásokat produkált. Ebből a gyártó felismerte, hogy komoly átalakítást kell bevetni, ha népszerűségüket nem akarják teljesen elveszíteni.


A közelgő eszközről egyelőre kevés információnk van. A legnagyobb változást egészen biztos, hogy a 3D képesség elvesztése jelenti majd. A Pad két darab 5 megapixeles kamera segítésével volt képes térhatású képeket rögzíteni, az utódja viszont egy darab 8 megapixeles kamerára épít majd, elől pedig 1,3 megapixeles kerül felhasználásra. A központi egység is le lesz cserélve, ugyanis itt már 1,5 GHz-en üzemel majd a processzor az eddigi 1 GHz után, de a magok száma marad kettő. Feltehetően egy TI OMAP 4460 kerül beépítésre a jelenlegi Nvidia Tegra 2 helyett de egyelőre a Qualcomm MSM8660 sem vethető el, az 1 GB rendszermemória nem változik, de itt már lesz lehetőségünk a háttértár bővítésére. A kijelzőt a jelenleg ismert paraméterek alapján nem érinti változás, marad a 8,9 hüvelykes átmérő és a WXGA (1280 x 768) felbontás is. Továbbá az újdonság már 4G LTE modullal is rendelkezik majd, ezzel szélesítve a lehetséges piacát.


A képek tanúsága szerint a Honeycomb (3.0-3.2) fut a készüléken, de hardver szempontjából a frissítésnek nincs akadálya, reméljük a koreai cég is így vélekedik majd. A megjelenéssel kapcsolatban nincs információ, de jól áll a gyártó, reméljük ezúttal alacsonyabb lesz majd a kezdő ár, mivel az LG Optimus Pad legnagyobb hibája ebből fakadt.

Új hozzászólás írásához előbb jelentkezz be!