iPon Hírek

Készül az új Kindle széria?

Dátum | 2013. 07. 10.
Szerző | DemonDani
Csoport | MOBILTELEFON

Az Amazon táblagépei immáron két éves múltra tekintenek vissza, és nagyon úgy fest, hogy nem tervezik leállítani a Fire projektet, sőt, már jön is a következő generáció. A harmadik generáció új dizájnt is hozhat az egyéb változtatások mellett a Kindle széria életébe. A Kindle tabletek piacvezető szerepet is betöltöttek az androidos tabletek piacán a megjelenésüket követően, jelenleg pedig a második hellyel kell beérniük, de panaszra így sincs okuk, az eladási mutatók ugyanis nőnek. Az Amazon legnagyobb ellenfelévé az elmúlt év során a Galaxy Tab 2 termékvonal lépet elő, és a Samsung már frissítette is ezt a szériát: a Galaxy Tab 3 család tagjai így újult erővel próbálják lopni a többiek részesedését, ami válaszlépést követel. A Boy Genius Report munkatársai által közzétett információk szerint a tavalyi Kindle Fire-ök leváltói rendre magasabb felbontással kecsegtetnek majd. A jelek szerint az újdonságok továbbra is az Android pártját fogják majd, de vélhetően ezúttal már egy újabb verziót (Jelly Bean) fognak kezelésbe venni – és persze teljesen átszabni, hiszen az Amazon mindig radikális változtatásokat eszközöl a szoftver oldalán.

A mostani Kindle Fire 7 hüvelykes megjelenítője 1024 x 600 képpontos felbontású. Az újgenerációs gépnél az Amazon már HD panelt használhat, mely 1280 x 800-asra növelt felbontással rendelkezik. Ilyennel már jelenleg is dolgozik a vállalat, így nem jelenthet különösebb problémát a váltás. A Kindle Fire HD viszont komolyabb feladat elé állíthatja a fejlesztőket, ugyanis a pletykák szerint ez 1920 x 1200-as kijelzővel lesz felvértezve. Ilyen magas felbontást 7 hüvelyken (323 PPI) korábban még nem sűrűn láthattunk, ám erre szüksége van az Amazonnak, ugyanis a követlen konkurens (Nook HD) már eddigis 1440 x 900-at alkalmazott, azt pedig illik überelni. Az igazi attrakció azonban nem ez, hanem a 8,9 hüvelykes variáns lehet. A Kindle Fire HD 8.9 állítólag 2560 x 1440 képpontra növelt felbontással futhat be – így a pixelsűrűsége a 330 PPI-s értéket is meghaladhatja. Természetesen az Amazon nem fog megállni a megjelenítők cserélgetésénél. Várhatóan az idén leleplezésre kerülő széria tagjai teljesen más megjelenéssel rendelkeznek majd, mint amit eddig megszokhattunk. Vékonyabbak és könnyebbek lesznek, mint a jelenlegi modellek - tehát lefutják a kötelező köröket. Valószínűleg szögletesebbek lesznek ezek a Fire-ök, és a kereten található gombok is máshogy fognak elhelyezkedni, mint korábban, továbbá jó eséllyel a gépek belseje is meg fog változni (a mostani OMAP-ok már gyengécskék lennének pl. a legerősebb variánshoz). A jelentések szerint az Amazon friss felhozatalának bemutatására az ünnepi szezont megelőzően kerülhet majd sor. Korábban a tartalomszolgáltató berkeiben ezeket az eseményeket szeptemberre időzítették, így ez az időpont a legesélyesebb most is, de pontosabb dátumot egyelőre nem tudunk mondani. Az árazással is hasonló a helyzet, biztos információnk nincs, de a kereskedők szeretnék, ha minden maradna a régiben, vagyis továbbra is 160 dollártól indulna a Kindle Fire paletta.
Új hozzászólás írásához előbb jelentkezz be!

Eddigi hozzászólások

2. mzso
2013.07.10. 22:03
"A Kindle Fire HD 8.9 állítólag 2560 x 1440 képpontra növelt felbontással futhat be"
Na ez már kezd érdekes lenni. Sajnos valószínűleg arany áron lesz.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
1. budspencer
2013.07.11. 11:26
Hogy várja a közönség ezeket az eldobható gépeket... Használd 1-2 évig (se) és utána vegyél újat. "Az első sorban ülünk a pusztítás színházában." - Tyler Durden
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!