iPon Hírek

Készülhetünk a 9MP-es mobilkamerákra

Dátum | 2008. 09. 23.
Szerző | Gabriel
Csoport | MULTIMÉDIA

Hamarosan szállítja a Digital Imaging Systems az új, 3488 x 2616-os felbontásra is képes kamera moduljait, amelyek egyéb tekintetben is remeknek minősíthetőek, tekintve, hogy 300ms-os autofókusszal rendelkeznek, a gomb lenyomása és a kép rögzítése között pedig kevesebb, mint 200ms-os "késlekedést" produkál.

Mindemellett rendelkezik még olyan további képminőség-fokozó extrákkal is, mint amilyen például a csúcsminőségű lencse, a mechanikus zár és az integrált szürke szűrő. Mi több, ezzel a felszereltséggel ezek a modulok 720p felbontású, 30fps-es videórögzítésre is képesek. A makro üzemmód megléte pedig magától értetődő.

A modult a ma kezdődő Photokina show alkalmával mutatják be, a gyártókhoz pedig 2008 vége velé jutnak el az első példányok, így már jövő év elejére várhatjuk a 9MP-es kamerával ellátott mobilokat. Arról még eddig nem nyilatkoztak, hogy pontosan mely gyártóknak szállítják is az új darabokat, de végső soron sejthető, hogy senki sem akar kimaradni a jóból.

Új hozzászólás írásához előbb jelentkezz be!

Eddigi hozzászólások

1. Alamos
2008.09.23. 17:54
Zzz: Én el tudok képzelni, csak a gond ott van vele, hogy a telefon akkor 2-3x annyiba fájna...
Kár hogy Carl Zeiss lencse olyan pokoli drága. Ami méginkább az a mechanika bele, hogy nagyítani tudjon optikailag és a másik ami inkább probléma és én nem tudok elképzelni egy 42 mm-es lencsét minima a telefonom hátulján
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!