iPon Hírek

Készülnek a gömbvillám-fézerek

Dátum | 2009. 02. 21.
Szerző | Gabriel
Csoport | SZÓRAKOZTATÓ

Általában az egyik első kérdés, ami bármilyen tudományos újdonság kapcsán elhangzik, az, hogy hogyan lehetne ezt fegyverként hasznosítani. Nincs ez másképp a gömbvillámokkal sem, és bizonyos eredmények már vannak is.


Ez pedig egy bizonyos Dr. Pual Koloc érdeme, aki régi kutatója a témának, munkásságát pedig a Rakétavédelmi Ügynökség is támogatja. Sikerült is létrehoznia mintegy 30cm átmérőjű "magnetoplazmoidokat", ahogy ő hivatkozik rájuk - ám még nem sikerült stabilizálnia őket.

Ha azonban sikerül megoldania ezt a problémát, úgy lehetővé válhat egy "gömbvillámvető" megalkotása is, amely 7440 mérföld/óra sebességgel tudná kiröpíteni ezeket a félelmetes energiagömböket - mindez pedig a Phased Hyper-Acceleration for Shock, EMP and Radiation (fázisolt hipergyorsítás sokkoláshoz, elektromágneses zavaráshoz és sugárzáshoz) - vagyis röviden, PHASER - név alatt futna.

Ironikus azonban, hogy mindemellett továbbra sem lehet pontosan tudni, hogy az igazi gömbvillámok tulajdonképpen mik is valójában, és hogy is jönnek létre (Dr. Paul Koloc alkotása hasonló ugyan a valódiakhoz, de értelemszerűen nem egyezik azokkal). Számtalan vadabbnál vadabb elméletet alkottak már róluk, de mindeddig egyiket sem sikerült rendesen igazolni.

                               

Új hozzászólás írásához előbb jelentkezz be!

Eddigi hozzászólások

9. Svindler
2009.02.21. 18:46
VISSZA A HÍRHEZ
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
8. iker222
2009.02.21. 19:25
igaza volt Einsteinnek... azt nem lehet tudni, hogy a 3. világháborút mivel fogják vívni, de hogy a negyediket botokkal és kövekkel, az biztos...
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
7. Tyrel
2009.02.21. 19:49
Huhh... Frankó lesz mikor egy ilyennel rálőnek egy ellenséges tankra annak meg kisül az elektronikája és talán a személyzetet is megvágja a magasfeszültség...

De azok a laboratóriumi gömbvillámok a videóban szerintem valójában nem is gömbvillámok csak valami megbolondult szikra féleség. Gömbvillám mozgása szerintem jobban reagálna a környezetében található fémekre és egyéb elektromos dolgokra vagy akár a papucsban álldogáló emberkére... Meg hát én nem tudom ti hogy vagytok vele, én nem álldogállnék ott ilyen halál nyugodtan ha az tényleg egy gömbvillám lenne...
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
6. raiden
2009.02.21. 20:28
honnan tudod, hogy nem falába van, mint pinokiónak? =D
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
5. MassKilla
2009.02.21. 20:48
én bármiben fogadni mernék, hogy ez a fegyver pont olyan lesz, mint a Doom 3-ból ismert BFG(Big ' Gun)
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
4. Menthix
2009.02.21. 21:13
Az fasza, forrasztópákával gömbvillám? Na ne röhögtessetek
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
3. Gpety
2009.02.22. 09:30
Igazából az nem forrasztópáka, hanem hegesztő, de mindegy akkor is nevetséges, mert ez ott keletkező szikráknak vajmi köze van a gömbvillámokhoz.
Ha jól emlékszem még nagyon régen Arthur C. Clarke egyik filmjében egy emberkének sikerült (vagy legalább is a videon úgy volt láthat
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
2. ossyni
2009.04.12. 17:24
A heggesztés tényleg nem a legjobb példa, mert az csak olvadt fém, de vajon érdekes tud lenni, mint fegyver?
Nem hiszek a csodában, túl sok energia kell az előállításában, más hatékony elektromágneses blokkolók pedig már léteznek régóta!
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
1. Joachim21
2009.04.12. 17:59
Amit 50 éve kitaláltak a StarTrek-ben, azt az idióta amcsi tudósok, akik azon nevelkedtek mind létrehozzák a valóságban is! :lol:
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!