iPon Hírek

Készülnek a nagykapacitású HDD-k

Dátum | 2007. 07. 02.
Szerző | J.o.k.e.r
Csoport | ADATTÁROLÁS

A vezető merevlemez alkatrészgyártó nagyvállalatok bejelentették, hogy szállítják legújabb adattároló tányérjaikat, amelyek segítségével könnyedén gyárthatóak 1 TB-os kapacitású asztali- és 320 GB-os tárolókapacitással rendelkező notebook merevlemezek.

A két nagy gyártó, azaz a Fuji Electric Group és a Showa Denko K.K (SDK), arról adtak hírt, hogy a hét folyamán megkezdik a 334 GB-os lemeztányérok szállítását, amelyek az asztali 3,5 colos háttértárakban kapnak helyet, valamint a 160 GB-os egységekét is, amelyeket a 2,5"-os notebook merevlemezekben fognak felhasználni. A 334 GB-os tányérokat már használják a Samsung Spinpoint F1-es kódnevű merevlemezekben, azonban a 160GB-os 2,5"-os tányérokkal kapcsolatban egyelőre nincsenek információk.

250 GB-os notebook merevlemez
Az újdonságok felhasználásával a 2,5 colos notebook merevlemezek piacán lehetőség lesz a 320 GB-os tárolókapacitással rendelkező winchesterek gyártására. Jelen pillanatban a Western Digital kínálja a legnagyobb kapacitású merevlemezt noteszekhez, a termék 250 GB adat tárolására alkalmas. A merevlemezgyártó vállalatok technikai okokból kifolyólag nem formázzák maximális méretűre a tányérokat.

Az új tányéroknak köszönhetően lehetőség lesz még nagyobb kapacitású merevlemezek gyártására, így a jelenleg forgalomban lévő winchesterek ára csökkenni fog. A tányérok jóvoltából a jövőben még több adatot tárolhatunk majd merevlemezeinken. A jóval nagyobb kapacitásból azonban jóval nagyobb gond is adódhat: amennyiben meghibásodik a merevlemez, akkor sokkal több adatot veszítünk el, ha csak nem mentettük előtte rendszeresen a fontos dokumentumainkat.
Új hozzászólás írásához előbb jelentkezz be!

Eddigi hozzászólások

1. papszi
2007.07.02. 16:11
vissza a hírhez

A vezető merevlemez alkatrészgyártó nagyvállalatok bejelentették, hogy szállítják legújabb adattároló tányérjaikat, amelyek segítségével könnyedén gyárthatóak 1 TB-os ...
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!