iPon Hírek

Készülnek a Toshiba olcsó SSD meghajtói

Dátum | 2008. 03. 22.
Szerző | J.o.k.e.r
Csoport | ADATTÁROLÁS

A vállalat nemrégiben jelentette be, hogy fejlesztéseket végez az MLC flash chipekkel kapcsolatban, amelyeket a későbbiekben olcsó SSD meghajtókban kíván felhasználni. Akkoriban az MLC chipek körül még problémák voltak, ám ezeket a gyártó sikeresen elhárította, így megindult a chipek sorozatgyártása is. A legfrissebb információk szerint már az MLC flash chippel felvértezett olcsó SSD meghajtók is készülnek.


Az első MLC (Multi level cell, azaz többszintű cella) flash chipekre épülő 128 GB-os merevlemezek szállítása már ebben a hónapban megindulhat - számolt be a Toshiba. Az újdonság jó ár/teljesítmény arányával, 15 grammos súlyával és 2,5 hüvelykes formátumával ideális lesz a noteszgépek merevlemezeinek leváltására. Az meghajtó 100 MB/s-os olvasási és 40 MB/s-os írási sebességgel rendelkezik, a Toshiba a jó teljesítmény érdekében innovatív MLC vezérlővel és SATA 3Gbps-os csatolófelülettel látta el az új terméket. Az MLC chippel felvértezett SSD meghajtók ugyan szerényebb teljesítmény felmutatására képesek, mint SLC (Single level cell, azaz egyszintű cella) chippel szerelt társaik, de cserébe az MLC meghajtók ára valamivel barátságosabb is lesz. A Toshiba MLC egységei gyorsabbak, mint a hagyományos 5400 RPM-es és 7200 RPM-es merevlemezek, sőt, a gyártó állítása szerint néhány SLC SSD meghajtóval is felveszik a versenyt.

A termék árával kapcsolatban még nem árult el részleteket a gyártó, de az tudható, hogy már a 64 GB-os adattároló kapacitással rendelkező modell is sorozatgyártásra kész állapotban van. További 2,5 hüvelykes és 1,8 hüvelykes formátummal rendelkező meghajtókat is készít majd a Toshiba, ezek az egységek várhatóan a jövő hónaptól kezdve készülnek majd.

Új hozzászólás írásához előbb jelentkezz be!

Eddigi hozzászólások

1. bszoke88
2009.01.30. 00:00
vissza a hírhez
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!