iPon Hírek

Készülnek AGP-s GeForce 8-as kártyák

Dátum | 2007. 09. 05.
Szerző | J.o.k.e.r
Csoport | FŐ EGYSÉG

Az AGP bővítő helynek már sokszor halálhírét keltették, és mint tudjuk, akinek halálhírét keltik, az sokáig fog élni. Ebben az esetben különösen érvényes a mondás, hiszen az AGP foglalatot már sokszor eltemették, ám a hírek szerint mégis készülnek a jövőben AGP foglalatba illeszkedő videokártyák. Az NVIDIA GeForce 7600-as termékei még manapság is elérhetőek AGP-s kivitelben, ám már nem kell sokat várni ahhoz, hogy a GeForce 8-as család 8400-as és 8600-as tagjait is viszont lássuk a jó öreg AGP foglalatban.

Hamarosan AGP-vel is
A GeForce 8-as sorozatú kártyák AGP-vel való ellátása technikai nehézségbe ütközik, hiszen a GeForce 7600-as kártyáknál alkalmazott BR02-es PCIe AGP híd nem kompatibilis a GeForce 8-as sorozat tagjaival. Az Nvidia már készíti a chip A05-ös verzióját, amely a tervek szerint nem csak a GeForce 8-as család tagjaival, de a soron következő G92-es és G98-as chippel szerelt újdonságokkal is képes lesz együttműködni.

Ezzel egy időben az AMD sem tétlenkedik, a vállalat szintén nem kívánja elhagyni az AGP-s videokártyák piacát, mivel ebben a szegmensben még mindig nagy a termékek iránti kereslet. Az AGP-s Radeon HD2600-as és HD2400-as kártyák esetében még fennáll néhány kisebb-nagyobb driver probléma, ám a vállalat állítása szerint ezeket a hibákat a hónap végéig kijavítják, majd kiadnak egy friss drivert. A két gyártó lépéseiből is látszik, hogy még egy ideig egészen biztosan élni fog az AGP szabvány, még ha el is járt felette az idő.
Új hozzászólás írásához előbb jelentkezz be!

Eddigi hozzászólások

2. Svindler
2007.09.05. 12:23
vissza a hírhez

Az AGP bővítőhelynek már sokszor halálhírét keltették, és mint tudjuk, akinek halálhírét keltik, az sokáig fog élni. Ebben az esetben különösen érvényes a mondás, hiszen az AGP ...
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
1. Svindler
2007.09.09. 13:13
Az nForce4-es chipset a VGA-nak PCI Expressz interfészt biztosít, így abból a VGA kínálatból nyugodtan válogathatsz, parancsolj itt a linkünk hozzájuk: http://www.ipon.hu/?group_id=464

A chipsetes kérdésedre pedig: nagyvonalakban a chipset felelős a memória vezérléséért (intelnél, AMD-nél a processzor csinálja), a VGA, USB portok, IDE, SATA stb kezeléséért (tehát például optikai meghajtók, merevlemezek). A te helyzetedben nem szükséges alaplapot cserélned, bár az nForce4-es nem egy mai chipset, még tökéletesen ellátja a feladatát, és minden PCI-E VGA használható benne. Az újabb chipsetek ha épp nincs drasztikus újíás (mint például az AGP leváltása volt), akkor kényelmi szolgáltatásokat nyújtanak plusszban és gyorsabbak valamivel mint a régebbiek. Tehát mondjuk több USB és SATA csatlakozóval rendelkeznek, esetleg fejlettebb hálózati kártya résszel stb.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!