iPon Hírek

Készülő Natal játékok

Dátum | 2010. 01. 13.
Szerző | Magrathea
Csoport | JÁTÉK

A Microsoftos Robbie Bach elmondása szerint a világ kiadóinak 70-80%-a fejleszt valamit a Natalra. "Az üzleti modellünk egyértelműen a kívülálló cégek által hozott nyereségre épít." - mondta el a CES 2010-en a Natal megjelenési dátumának bejelentését követően.

"A Nintendo profitjának a legnagyobb részét a saját cégeik által készített játékok hozzák. Ez az ő modelljük, remekül működik, csak egyszerűen más és nagyon megnehezíti a kivülálló kiadók dolgát."

Természetesen a Microsoft fejlesztőcégei is készítenek majd "néhány" címet, hogy "utat mutassanak", tette hozzá Bach, aki nagyon bízik benne, hogy a Natal startja majd jelentős löketet ad partnereiknek az úton való elinduláshoz. Megemlítendő azért, hogy nem a Nintendo lesz az egyetlen, akivel foglalkoznia kell majd az MS-nek, hiszen őket megelőzve tavasszal bejön a Sony PS3-as mozgásérzékelője is...

Ha már viszont Natal, akkor szóljunk néhány szót a Capcom ambiciózus próbálkozásáról az új rendszerre. Egy olyan játékkal készülnek bemutatkozni a "platformon", amiről már egy jó ideje nem hallottunk.

"Teljesen a nulláról építjük fel a franchise-ot a Natalhoz." - mondta el Christian Svensson a G4TV-nek. "Nem úgy tekintünk az eszközre, hogy 'OK, itt van ez a Natal kütyü, dolgozzuk bele néhány meglévő játékunkba'. A mi megközelítésünk, hogy minőségi játékot hozzunk ki az új "kontrollerhez" egy saját címmel."

"Nem fogunk elkészülni a Natal startjára, azt már most előrebocsátom, amit most sütögetünk annak bizony idő kell, hogy megsüljön."

Keiji Inafune, a Mega Man alkotója mindenesetre nagyon oda van az új mozgásérzékelőért, az ő neve pedig mindenképpen bizakodásra ad okot. A Sony wandért látszólag nem lelkesednek ennyire, annyit tudni, hogy a Resident Evil 5-be építenek majd támogatást hozzá.

Új hozzászólás írásához előbb jelentkezz be!

Eddigi hozzászólások

6. YuGabe
2010.01.13. 22:35
Szerintem a Wand nem nagy szám. Azt nem értem, hogy a MS miért nem gondolkodott el ahhoz hasonló kütyün is, kiegészítőként a Natalhoz (egy kiegészítő kiegészítője, ja... bár végülis a Wand is az, az az EyeToyhoz kiegészítő). Lehet, hogy már eszükbe jutott mondjuk, csak várnak a megjelenésig, és majd utána mutatják be.
Magyarul egy Wand-szerű cucc, amit a Natal ismer fel. Így lenne feedback, amit nagyon sokan hiányolnak a Natalból.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
5. axe
2010.01.13. 23:07
mintha középről hiányozna egy videó
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
4. csigabigaf
2010.01.14. 00:01
Az MS nem "nem gondolkozott el" a wandon, hanem szimplán kitalálta hogy ők wand(vagyis wiimote) helyett mást csinálnak, mert hogy újjal próbálkozni nagyobb marketingfogás mint "lemásolni" egy már meglevő ötletet.

Ugyanakkor nem számoltak azzal hogy a wand, wiimote, akárhogy nézzük az egyetlen elfogadható megoldás a mozgásérzékelős játékokhoz.

MS nem fogja kiegészíteni a kontroller nélküli rendszerét egy kontrollerrel, nyilvánvalóan az egy az egyben a vereség beismerését jelentené.

Natal célja a hülyék bepalizása egy átlagalatti játékélményért való fizetésbe, ebben természetesen sikeres is lesz, az amerikai piac egymagában megérőssé fogja tenni a dolgot.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
3. mtrx220
2010.01.14. 01:25
nos, jelen formájában a Natal valóban nem elég preciz szerintem sem.
viszont ha még dolgoznak rajta, hogy pontosabb legyen akkor már azért versenyképesebb lesz.

egyszerűen nem arra való amire a wii és a sony ketyeréi, ennyi a lényeg.
ez jó is, meg rossz is.
rossz mert most még elég egyszerű, és azonos cimeknél a multiplatform nem biztos hogy működni fog.
jó mert nem gyártanak legalább sablon játékokat hozzá, valóban kreativnak kell lenni hogy eladható produktum szülessen.

a m$ addigra mire a többiek eljutnak odáig hogy elhagyják a kontrollert már ki tudja mennyire lesz előre. ha bejön nekik, ha
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
2. csigabigaf
2010.01.14. 01:54
"eljutnak odáig"

Már visszafejlődés közben?

A natal abszolút játékipari kudarc amiért nincs kontrollere.
A reklámok megmutatják mennyire lesznek kreatívak ehhez a fejlesztők, a válasz pedig semennyire. Legyártják a szemetet ami 3 percig iszonyat egyedi mókának tűnhet de 10 után már fárasztó.

Az ember pihenni akar játékok közben, nem felalá ugrálni és elviselni azt hogy egyetlen gombnyomást is egy karmozdulattal kelljen helyettesítenie.
Egy jó marketingfogásba csomagolt gyerek/családi játék ami még a Wii-vel is alig rivalizálhat.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
1. mtrx220
2010.01.14. 19:59
nem vagyok fanboy, de nekem tetszik.
az né mániám inkább a VR, de ahhoz sokkal több kell mint amit ma bármelyik konzol gyártó ajánlani tud.
mégis, sztem ha vki megcsinálja az a m$ lesz.
kiváncsi leszek azért erre is hogy mit hoznak ki belőle.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!