iPon Hírek

Két csúcsmobilon dolgozik jelenleg a Samsung

Dátum | 2014. 08. 04.
Szerző | DemonDani
Csoport | MOBILTELEFON

A Samsung egy viszonylag gyenge negyedéven van túl, és pont a vállalat húzóágazata, a mobilos részleg volt az, ami kiábrándító forgalmat produkált az előzetes várakozásokhoz képest. Éppen ezért nem meglepő, hogy némi betekintést nyerhettünk a vállalat terveibe. Kim Hyun-Joong, a Samsung mobilkommunikációs üzletágának alelnöke általában ritkán lép ki a vállalat árnyékából, ám most kiállt a nyilvánosság elé, hogy nyilatkozzon a befektetők megnyugtatása érdekében. Hyun-Joong elárulta, hogy nemcsak a Galaxy S5 feladata lesz az érdeklődés fenntartása, hanem jön a következő hat hónapban még két új csúcsmodell. Ezekről egyelőre menően nem beszélt részletekbe menően az alelnök, ahhoz viszont éppen eleget mondott el, hogy nagyjából be tudjuk azonosítani ezeket az okostelefonokat a kiszivárgott információkban szereplőkkel. Hyun-Joong leírása alapján az egyik készüléknél teljesen újszerű anyaghasználattal fognak próbálkozni, a másik esetben pedig egy nagyobb méretű megjelenítővel felvértezett mobilról lesz szó.
A Samsung megszokottól eltérő anyagokból – tehát ezúttal nem valamilyen új összetételű műanyagból – készülő eszköze egyértelműen a Galaxy Alpha néven „elhíresült” szerkezet lesz. Itt állítólag már szinte minden felületen fémre kell számítani, illetve az előlapot ezúttal is valamilyen nagy strapabíróságú üveggel fogják lefedni a tervezők. Az Alpháról egyelőre eléggé ködös információk láttak napvilágot, így pontosan nehéz behatárolni az okostelefon feladatát, de nem lenne meglepő, ha az iPhone következő generációjának szeretnének vele ellenfelet állítani. Erre abból következtethetünk, hogy a jobb anyaghasználat mellett az egyetlen biztosnak tűnő adat vele kapcsolatban az, hogy 4,7 hüvelykes lesz a kijelzője, akárcsak az újonnan érkező iPhone-nak.
Ez lenne a Galaxy Alpha?
A másik megemlített delikvensben viszont semmi meglepő nincs már, szinte biztosra vehető, hogy Hyun-Joong a következő Galaxy Note kiadásra, a Note 4-re gondolt. Az 5,7 colos képátlóval rendelkező Galaxy Note 3 utódja állítólag már nem lesz még nagyobb. Ez persze furcsa lenne annak fényében, hogy minden Note generációnál növekedett a megjelenítő átlója, de érthető, hogy valamikor meg kell húzni a határvonalat. A friss Note vélhetően már alapból a Snapdragon 805 chipre fog épülni, hasonlóan a Galaxy S5 feljavított változatához, az LTE-A-hoz, és talán készül majd egy Exynos 5 Octás kivitel is belőle, bár egyelőre nincs olyan lapka ezen a vonalon, ami felvenné a versenyt a Qualcomm chipjével. Arról egyelőre semmilyen konkrét információnk nincs, hogy ezek a mobiltelefonok mikor fognak kereskedelmi forgalomba kerülni, de régebben többször is felmerült ez a hónap, így lehet, hogy nem is olyan soká. Az óriások szerelmesei valószínűleg már nagyon várják az új Note érkezését, de az biztosan kijelenthető, hogy az igazán nagy érdeklődést a jelenleg még Galaxy Alpha néven emlegetett vas fogja magának kivívni.
Új hozzászólás írásához előbb jelentkezz be!

Eddigi hozzászólások

9. ncc1701
2014.08.04. 12:16
Már csak a vanila droid kiadásra kéne rágyúrniuk...
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
8. j.panzer
2014.08.04. 12:26
Az szerintem is baromi jó lenne. Pl ha hivatalosan lehetne Motorola telókat kapni Mo-n, már simán vettem volna egy Moto G-t.
A Samu tényleg jó hardveres telókat gyárt (egy bizonyos szint felett), de van pár gond velük. Anyaghasználat, dizájn (beleértve, hogy nem gyártanak virtuális gombos telókat), és a RAM-gyilkos TW.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
7. SzAdamAndy
2014.08.04. 12:47
Én pont a virtuális gombokat nem szeretem, helyet vesznek el a kijelzőből. Az eddigi telefon ami tettszett az a OnePlusOne, azonban a Sony-nak a tégla formája a kedvencem. Lehet soha nem lesz olyan teló mait mekem készítenek
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
6. mikej95
2014.08.04. 14:04
Remélem lesz 4K-s kijelző, aztán, ha multitasking-ra kerül a sor akkor megáll a tudomány, hiába az akkugyilkos SoC.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
5. Zotya21
2014.08.04. 15:24
de ez már megint ugyanúgy néz ki :-S
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
4. Zotya21
2014.08.04. 15:26
SzAdamAdny szerintem nézd meg a nokia lumia 930-at még nemjött ki de nekem mnodjuk bejön a formája az persze máskérdés hogy windóóózos

 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
3. pdx06
2014.08.04. 16:11
Szerintem akkora választék nem lehet a telefonok formájában. Nem lehet a végtelenségig formákat tervezni az ilyesminek.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
2. asdsa pdx06
2014.08.04. 19:36
Formából valóban nincs sok, de azon az x épeszű variáción belül elég sokat el lehet játszani a vonalakkal, alakokkal.
Ha már ő a "vezető gyártó", akkor mutassa már meg, hogy mi is az a formaterv.
Tudom, hogy tök más cég tervezi a tévéiket, de nálunk van 2 Samu tévé (egy ~70cm csöves, meg egy ~100cm led) és mindegyik néz ki valahogy, pedig lednél már tényleg csak egy 2 dimenziós téglalap az egész, mégis van rendes dizájnja. Az anyagokkal, meg mintákkal is lehet játszani, ez az Alpha is csak a szálcsiszolás miatt néz ki valahogy.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
1. bsunyibm asdsa
2014.08.04. 20:12
Persze. Variáció van, aztán újfent jön az alma, s perel
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!