iPon Hírek

Két GPU lesz a VIA új videokártyáján

Dátum | 2010. 02. 19.
Szerző | J.o.k.e.r
Csoport | MEGJELENÍTÉS

A VIA Technologies illetékesei a jövő hét folyamán Las Vegasban megrendezésre kerülő Digital Signage Expo 2010 alkalmával egy meglehetősen érdekes videokártyát mutatnak be. A vállalat egy két grafikus processzorral felvértezett újdonsággal képviselteti magát a rendezvényen: a friss termék az S3 Graphics Chrome 5400E x2 nevet viseli.

Az S3 terméke kifejezetten a többmonitoros környezetet igénylő alkalmazási területeket veszi célba, ahol fontos az alacsony fogyasztás. Az új, két GPU-val ellátott kártya PanoChrome támogatással érkezik, ezáltal akár 8 darab monitor egyidejű kezelésére is képes. Az új technológia ezzel együtt azt is lehetővé teszi, hogy a nyolc monitorra négy egymástól független Full HD videó folyamot is ki lehessen küldeni.

A kártya ezen kívül hardveresen gyorsítja a H.264-es, VC1-es és WMV-HD videók lejátszását is. A több monitor kezelésére is képes termék nem jelent majd konkurenciát az AMD Eyefinity technológiája számára - ami maximum 6 monitort képes egyidejűleg kezelni -, az ugyanis teljesen más piaci szegmensben mozog, sőt, az S3 terméke grafikai teljesítmény tekintetében sem lesz versenyképes az AMD megoldásaival szemben. Tulajdonképpen nem is ez a VIA célja, hanem az, hogy egy alacsony fogyasztású, ám mégis ütőképes, több monitor és több HD videó folyam kezelésére is alkalmas rendszert kínáljon a cég a felhasználók számára és ezzel speciális piaci igényeket elégítsen ki.

Az új kártyáról bővebb információk a jövő hét folyamán várhatóak, a termék szállítása az ODM (Original Design Manufacturers) gyártók számára az idei év második negyedévében kezdődhet meg.

Új hozzászólás írásához előbb jelentkezz be!

Eddigi hozzászólások

4. LavX
2010.02.19. 18:39
rápakolnak vagy 6 GPU-t egy lapkára mellé pedig 2 GB GDDR5 memót és jöhet is gamer kártyának
Kéne még egy konkurens a videókártya piacára.(mármint a normális vga piacra)
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
3. Vardar
2010.02.19. 19:02
Jó ez jó, csak nem látni az üzletek polcain a Via-t. Megnéztem a termék palettájukat, a legerősebb Nano processzort még egy laptopban nem láttam(itthon). Hol kapni ezeket?
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
2. danielf77
2010.02.21. 00:44
Kissé már unalmas ez a "más piaci szegmens" szöveg, mivel akiknek ilyenre van szüksége, rég megvették a matrox hasonló featureket felvonultató cuccait.. Nembaj, azért reméljük egyszer a VIA is készít egy ütőképes procit vagy vga-t.. vagy ha más nem lesz, eladja az x86 licencét az nVidiának.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
1. balintdavi...
2010.02.21. 14:25
3 db ilyen vga, és lehet így nyomatni a Quaket


Amúgy van egy mai napig működő S3-as VGA-m, egy 15 éves S3 Virge "3d lassítókártya"
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!