iPon Hírek

Két hét múlva jön a nemzetközi Kindle

Dátum | 2009. 10. 07.
Szerző | Gabriel
Csoport | MULTIMÉDIA

Újabb árcsökkentést eszközölt az Amazon a Kindle 2-n, ami így már csak 259 dollárt kóstál, valamint egyben bemutatott egy új, globális wireless-szel is ellátott változatot, ami 20 dollárral drágábban, $279 ellenében lesz kapható október 19-étől.

Elmondásuk szerint ez a nemzetközi változat GSM útján biztosít teljes lefedettséget 100-nál is több országban, köztük hazánkban is. Amennyiben azonban ezt a nemzetköziséget amerikai vásárlók szeretnék arra felhasználni, hogy külföldön vegyenek könyveket, akkor ez plusz két dollárjukba fog kerülni.

Újságok, magazinok és blogelőfizetések esetében $4,99 a díj, személyes dokumentumok átvitele pedig megabájtonként $0,99-ba kerül - amennyiben ezt mindenáron a wireless kapcsolattal szeretné megoldani az ember. USB-sen, számítógépről természetesen teljességgel ingyenes az átvitel.

Három hónapon belül ez immár a második árcsökkentés az Amazon részéről, az oka pedig nyilvánvalóan az egyre zsúfoltabbá váló e-olvasó piac, ahova immár egyre több vállalat lép be egyre több saját készülékkel (valamint még néhányan jelezték, hogy rövidesen belépnek), drágábbakkal és olcsóbbakkal is egyaránt, így láthatólag most kezdi a verseny valóban egyre lejjebb szorítani az árakat.

Új hozzászólás írásához előbb jelentkezz be!

Eddigi hozzászólások

1. mikola.ako...
2009.10.12. 19:31
VISSZA A HIRHEZ

Nekem ez a 2 dollár plusz marketingdumának tűnik, ellenőriztem vagy 6 könyvet, ebből kettőnek valóban 'csak' 2 dollárral volt több az európai ára, de négynél majdnem 4 dollár volt a különbség. Ha tényleg csak 2 dollár a a nemzetközi kézbesítés és a második ~2 dollár az valamilyen más költség, akkor arra is ki kéne térnie a cikknek.

Nem egyértelmű a cikkben, hogy az ingyenes USB-s feltöltés valószínűleg csak a saját dokumentumokra vonatkozik, vagyis ez nem lehet költségcsökkentő tényező könyv vagy magazin-előfizetés a vásárlásánál. (Sosincs külön feltüntetve USB-s ár, hanem csak az, hogy az ár tartalmazza az ÁFÁ-t és a vezeték nélküli kézbesítést.)

Nézzetek utána, srácok, és pontosítsátok a cikket légyszi, mert így pontatlan és/vagy félrevezető! Köszönom!
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!