iPon Hírek

Két hét múlva távozik Bill Gates és az XP

Dátum | 2008. 06. 17.
Szerző | J.o.k.e.r
Csoport | IT VILÁG

Két hét múlva fontos változások mennek végbe a szoftveróriásnál, a Microsoftnál. Június 30-ával Bill Gates befejezi napi tevékenységeit a vállalatnál, de ugyanezen a napon ér véget a Windows XP pályafutása is, így az operációsrendszer eltűnik majd az üzletekben a legtöbb noteszgépről és asztali konfigurációról. A helyzet azért nem ennyire borús: mint ahogy Bill Gates továbbra is be fog tölteni elnöki és tanácsadói szerepet a cégnél, úgy a Windows XP is tovább él majd egyes rendszereken.


A News.com információi szerint a nagyjából hét éves operációsrendszer továbbra is elérhető lesz kisebb PC gyártó vállalatoknál - akik más néven rendszerépítőkként ismertek - a következő év januárjának 31. napjáig. Ahogy azt már korábban is említettük, az operációsrendszer az olcsó, belépőszintű szubnotebookok piacán 2010. júliusáig forgalomban lesz. Szintén 2010. júliusáig vásárolhatják majd meg a fejlődő országok lakói az XP Starter Edition változatát. A Windows Vista Business és Ultimate kiadásai ún. "downgrade to XP" licencel érkeznek 2009. január 31-ig, így lehetőséget kínálnak az XP további használatára.

A News.com értesülései szerint az Acer, a Dell, a HP és a Lenovo egyaránt élni kívánnak a "downgrade to XP" licenc nyújtotta előnyökkel. A Dell és a HP vásárlóinak további lehetőségük lesz, hogy a "downgrade to XP" eljárásnak köszönhetően már gyárilag is XP-vel kérik a rendszert, így ennek a megoldásnak köszönhetően a Vista licenc mellé XP licencet is kapnak.

Új hozzászólás írásához előbb jelentkezz be!

Eddigi hozzászólások

2. Dice
2008.06.17. 23:12
Én nemértem mit szidjátok annyit azt a Vistát, 3 napig kerestem drivert a gépemhez, találtam egy ócska sz*rt, épp hogy futott vele, de futott minden. Nem volt kékhalálom, nem voltak kifagyások, nem volt semmi problémám. Hogy miért szedtem le? 10 giga hely nem volt neki elég, és a maradák 180-at nem fogom leformázni, ami tele van adattal. Azóta újraparticionáltam, jön az új gép, és Vistát fogok használni. Úgyis mindenki át fog állni, ugyan ez a macera volt anno az XP-vel, a környékemen mindenki lesz*rozta, most mégis azt használják. Másik, meg Vista támogatja Hybrid power-t nV-nél, ami azért 1-2 embernek fontos lehet. Nekem pl a DX10 fontos belőle, meg az hogy 64 bites, de az van XP-ben is. Várom a hozzászólásokat.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
1. Dice
2008.06.18. 10:07
Eh, az XP is szar... maradjunk annyiban hogy a windows szar... egyékét dx9 vs dx10: videó és kép.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!