iPon Hírek

Két hullámban támadnak a 45 nm-es Phenomok?

Dátum | 2008. 09. 10.
Szerző | J.o.k.e.r
Csoport | FŐ EGYSÉG

Az AMD az elmúlt hetek és hónapok folyamán nem igazán szolgált hivatalos információkkal a 45 nm-es csíkszélességgel készülő Phenom processzorokkal kapcsolatban, így beindult a pletykagyár, ennek köszönhetően gyakorlatilag heti rendszerességgel értesülhetünk újabbnál újabb információkról az egységek várható megjelenésével kapcsolatban.

A legfrissebb hírmorzsákat a DigiTimes szerezte be az alaplap gyártó nagyvállalatoknál lévő informátoraitól, a hírek meglehetősen érdekesek és jól hangzanak. A korábban megjelent információkkal ellentetében az új források azt állítják, hogy a 45 nm-es, Socket Am2+-os processzorfoglalatba illeszkedő újdonságok közül kettő még az idei év negyedik negyedévében megjelenik. Ezek a processzorok 2,6-3.0 GHz közötti órajelen fognak üzemelni. Érdekesség, hogy január  elejére (január 9.) összesen négy darab 45 nm-es processzor várható, amelyek mindegyike Socket AM3-as processzorfoglalatba fog illeszkedni.


A Socket AM3-as chipek közül két darab négymagos egység a Deneb magra, míg a másik két processzor a Propus magra fog épülni. Egy negyedévvel később már a magasabb órajelen üzemelő Deneb processzorok is megjelennek, ezek között három maggal (Rana) és 45 nm-es gyártási technológiával készülő egységek egyaránt lesznek. Május vagy június folyamán kerülnek kivezetésre az első, 45 nm-es Socket AM2+-os Phenom processzorok, így a gyártó előkészíti majd a terepet a többi Socket AM3-as egység számára.

Igazság szerint a legfrissebb pletyka eléggé furcsán hangzik, de egyelőre sajnos nem lehet tudni, hogy a régebbi, vagy a mostani információk minősülnek-e hitelesebbnek. Egy biztos: hamarosan kiderül az igazság, addig már csak türelmesen kell várni.

Új hozzászólás írásához előbb jelentkezz be!

Eddigi hozzászólások

3. danee91
2008.09.11. 15:01
Egyes AM2-es lapok támogatják az AM2+ procikat 1 új BIOS-al, de a 3,6GHz HT sebesség helyett csak 2GHz-el...
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
2. vgabor75
2008.09.11. 15:25
Hali
Attól gyorsabb lesz a lap+proci? (3.6Ghz és a 2Ghz) Sokat jelent?
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
1. danee91
2008.09.11. 18:46
Ha a puszta számokat nézzük, akkor gondolom azért jelentősen számít. Valóságban nem tudom, mennyivel veti vissza a teljesítményt a 2GHz-es HT...
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!