iPon Hírek

Két kivitelben, kamerával jön a Nokia 108

Dátum | 2013. 09. 17.
Szerző | DemonDani
Csoport | MOBILTELEFON

A Nokia az elmúlt időszakban az átlagosnál is több újdonságot leplezett le, ez pedig annak köszönhető, hogy nagy hangsúlyt fektetnek az okostelefonok mellett a featurephone termékvonalra is. Jelen esetben is ez utóbbi szegmens két új hódítójával állunk szemben.

A Nokia 108 két változata egy olyan panelt vonultat fel, amely a Nokia berkeiben már sokszor bizonyított az elmúlt évek során. A TN+Film technológiás TFT megoldás képátlója 1,8 hüvelykes, 160 x 128 képpontos a felbontása és 64 ezer színt képes megjeleníteni. A mobilokban az alacsony ár ellenére egy kamera is helyet kapott, de sokat ne várjunk a hátlapon elhelyezett modultól. 0,3 megapixeles képeket csinálhatunk vele, fix a fókuszpontja, és nem csatlakozik mellé semmilyen nemű fényforrás. És hogy ez kinek jó? Azoknak az embereknek, akiknek ez lesz az első kamerás telefonjuk - hangoztatja a Nokia. A gépek kapcsolati lehetőségei között nem nagyon kell kutakodni, de azért egy fontos dologról itt is beszámolhatunk, mégpedig arról, hogy kifogyhatatlan zenei forrása van az RDS-es FM rádiós egység személyében. Bluetooth is van persze, így a Nokia SLAM megosztásra is "kiképezték". A Nokia 108 duó belső tárolója mindössze néhány megás, így jól fog jönni a microSD kártyák befogadására képes hely. A kis gép magához mérten mindent megtesz, hogy mi jól szórakozzunk. Képes MP3 zenék lejátszására, és egy pár darab előre telepített játék is helyet kapott rajta. Például a legendás Snake, amit valószínűleg nincs, aki ne ismerne.

A készülékek nem éppen aprók, mert 110,4 x 47 milliméteres az előlapjuk és 13,5 mm-re emelkednek ki a síkból. A tömegük viszont már kellemesebb, mert mindösszesen 70 grammot nyomnak - illetve itt lehet némi eltérés a két SIM-et foglalkoztató variáns esetében. A mérnökök egy egészen erős telepet vetettek ezeknél be: 950 mAh-s a kapacitása, így közel 14 órányi telefonálásra nyílik vele lehetőségünk 2G hálózatok mellett. Az üzemidő azonos a két 108-nál, ebből is látszik, hogy a két SIM nem aktív egyszerre - ezek között manuálisan válthatunk.
A Nokia 108-ak kereskedelmi forgalomba bocsájtására valamikor a mostani negyedévben fog majd sor kerülni jelen állás szerint. Érdekesség, hogy mind a két verzió éppen ugyanannyiba kerül majd: 29 dollár lesz az áruk (ezt mindenféle adóteher nélkül kell érteni). Az eszközök széles színpalettában vonulnak fel magukhoz mérten: lesz fekete, piros, fehér, citromsárga és ciánkék is, de ez utóbbi csak valamikor később csatlakozik a csapathoz.
Új hozzászólás írásához előbb jelentkezz be!

Eddigi hozzászólások

3. j.panzer
2013.09.17. 12:04
Blasphemy...
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
2. Terror
2013.09.17. 13:31
A legtutibb telefon, ami létezik.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
1. heckles04
2013.09.17. 15:10
zsír tuti beszerzek egy ilyet party telefonnak, este csak sim és micro sd csere és mehet a buli...
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!