iPon Hírek

Két különleges alaplappal bővült az MSI kínálata

Dátum | 2011. 02. 24.
Szerző | J.o.k.e.r
Csoport | FŐ EGYSÉG

Az MSI két különleges alaplapot mutatott be, amelyek mindketten az Intel második generációs Core sorozatú processzoraihoz, a Sandy Bridge modellekhez készültek. Az valószínűleg a többség számára már nem újdonság, hogy az Intel hatos sorozatú lapkakészletei tervezési hiba miatt egy ideje nem kaphatóak, akik pedig az elsők között vásároltak hatos sorozatú lapkakészlettel ellátott termékeket (alaplapot, noteszgépet), azoknak még néhány hetet várniuk kell, hogy hibás alaplapjukat vagy noteszgépüket kicseréljék.

Az MSI két friss alaplapja már nem a hibás B2-es, hanem a hibátlan B3-as revíziójú hatós sorozatú lapkakészletek köré épül, így ezeket a deszkákat már nem érinti a SATA 3 Gbps-os portok korábban már felvázolt hibája. Nézzük is szépen sorban, hogy pontosan milyen tulajdonságokkal rendelkezik a két friss alaplap.

MSI Big Bang Marshall: egy újabb különleges alaplap, amely Hydrára alapoz


A termék 24 fázisú DrMOS PWM tápáramkörrel érkezik, amely két darab nyolctűs EPS12V-os tápcsatlakozó segítségével szerzi be a működéséhez szükséges áramot. Az alaplap Military Class II-es technológiával készül, ami annyit jelent, hogy minőségi, hosszú élettartamot garantáló alkatrészekből épül fel, amelyek hatékony energiafelhasználást és stabil működést kínálnak a rendszer számára. A PCH és a VRM áramkörök alkatrészeinek hűtéséről egy passzív megoldás gondoskodik: a PCH chip csak egy passzív hűtőbordát, míg a VRM áramkör elemei három különálló hűtőbordát kaptak, amelyeket egy 8 mm átmérőjű SuperPipe hőcső köt össze.


Az új alaplap a négy darab DDR3-as memóriafoglalat (DDR3-2133 MHz) mellett összesen nem kevesebb, mint nyolc darab PCI Express 2.0 x16-os bővítőhelyet tartalmaz, amelyek közül négyhez egy-egy kapcsoló is jár, így ezeket a slotokat igény szerint ki-, illetve bekapcsolhatjuk. Kettő-, három-, vagy négy darab kétslotos videokártyából álló konfiguráció építésekor a slotokat érdemes kikapcsolni, hogy több PCIe sáv álljon a videokártyák rendelkezésére, ám ha a rendszerre minél több monitort akarunk rákötni és ezért nyolc darab egyslotos videokártyát használunk, akkor a négy darab kikapcsolható slotot értelemszerűen bekapcsolva kell hagyni. Ez utóbbi felhasználási módra valószínűleg kevesen tartanak majd igényt, de a lehetőség azért adott. Annak érdekében, hogy a többkártyás rendszer maximálisan stabil lehessen, egy hattűs PCI Express csatlakozó alkalmazására is van lehetőség a videó alrendszer esetében. A temék egyébként a Lucid Hydra SoC egységére épül, azaz segítségével AMD vagy Nvidia videokártyákból álló többkártyás rendszert egyaránt építhetünk, sőt, az AMD és az Nvidia videokártyáit keverhetjük is egymással.A Big Bang Marshall természetesen nem csak a hardcore játékosok, hanem a tuning mesterek számára is kínál érdekességeket. Az egyik különlegesség a már említett 24 fázisú tápellátás, de rajta kívül a már megszokott tuning szolgáltatások is jelen vannak, úgy mint az OC Genie gombok, amelyek a rendszer gyors és hatékony tuningjában segítenek, és egy feszültségellenőrzésre alkalmas kivezetés is helyet kapott a lapon, amellyel a rendszer legfontosabb feszültségeinek alakulását valós időben, egy digitális vagy analóg multiméter segítségével könnyedén ellenőrizhetjük. A rendszer egyébként Multi-BIOS technológiával érkezik és az MSI Click BIOS (UEFI) szoftverét alkalmazza. A gyártó az alaplaphoz egy OC Dashboard névre keresztelt kiegészítőt is ad, amellyel a valós idejű tuning és a rendszer különböző paramétereinek testre szabása válik még könnyebbé.

Az alaplap egyébként Creative X-Fi MB2 audió vezérlővel, négy darab SATA 3 Gbps-os és négy darab SATA 6 Gbps-os porttal, valamint két Gigabites Ethernet vezérlővel, 12 USB 3.0-s, 8 USB 2.0-s és két Power eSATA porttal, valamint egy FireWire porttal áll majd a felhasználók rendelkezésére. A SATA portok közül a négy darab SATA 3 Gbps-os és a két darab SATA 6 Gbps-os port RAID támogatást is kínál, míg a másik két fennmaradó SATA 6 Gbps-os port esetében – amelyeket a Marvell 9128SE vezérlő biztosít – RAID támogatás igénybevételére nincs mód.

Az új alaplap egyelőre még csak formálisan mutatkozott be, ajánlott végfelhasználói árával és elérhetőségével kapcsolatban azonban még nem állnak rendelkezésre információk.

Érkezik a valamivel szerényebb felszereltségű P67A-GD80-as alaplap is

A csúcskategóriás MSI Big Bang Marshall mellett egy szerényebb, felsőkategóriás P67-es alaplappal is előrukkolt a gyártó, amely a P67A-GD80-as típusjelzést kapta. Ez a modell 24 helyett már „csak” 12 fázisú DrMOS tápellátással érkezik, ám ennél a modellnél is alkalmazták a Military Class II-es technológiát, ami minőségi, hosszú élettartamú alkatrészek felhasználását jelenti. Az új alaplap fentebb említett társához hasonlóan szintén B3-as revíziójú P67-es lapkakészlet köré épül és ő is LGA-1155-ös tokozású Sandy Bridge processzorokat fogad. A négy darab DDR3-as memóriafoglalatban ebben az esetben is maximum 32 GB-nyi rendszermemória elhelyezésére van mód, a modulok pedig akár 2133 MHz-es órajelen is ketyeghetnek. Az új alaplap – csak úgy mint az MSI többi hatos sorozatú lapkakészlettel ellátott terméke – grafikus kezelőfelületet kínáló Click BIOS-szal kerül a boltok polcaira.


A P67A-GD80-as modell OC-Genie támogatással és feszültségellenőrző kivezetésekkel érkezik, viszont már nem találunk rajta annyi PCI Express 2.0 x16-os slotot, mint a Big Bang Mashall-on: ez az újdonság összesen három darab PCI Express 2.0 x16-os slotot kínál. Az alaplap SLI és CrossfireX alapú többkártyás rendszerek építésére egyaránt alkalmas és felszereltség tekintetében sem kell szégyenkeznie. A SATA portok között négy SATA 3 Gbps-os és két SATA 6 Gbps-os csatlakozót találunk, amelyek természetesen RAID támogatással is rendelkeznek. A hátlapi kivezetések között két eSATA 6 Gbps-os csatlakozó is megbújik, amelyek vezérléséről a Marvell 88SE9128-as chipje gondoskodik.


A rendszer Gigabites Ethernet vezérlővel, valamint egy nyolccsatornás, THX Tru Studio Pro támogatást is kínáló audió vezérlővel érkezik, amely S/PDIF audió kimenetet is kínál. Az MSI mérnökei összesen 10 darab USB 3.0-s porttal szerelték fel az újdonságot, ezek közül hat darab a hátlapi csatlakozók között, míg négy darab kivezetés formájában, az alaplapon bújik meg. USB 2.0-s portokból szintén 10 darabot kapunk, ebből négy a hátlapi csatlakozók között, hat darab pedig az alaplapon, kivezetés formájában lapul. A bővítőhelyek között a három darab PCI Express 2.0 x16-os slot mellett két PCI Express x1-es és két PCI portot is elhelyeztek.


Az újdonság a Big Bang Marshallhoz hasonlóan szintén kínál SuperCharger funkciót, ami a különböző, USB-n keresztül tölthető eszközök töltési idejének csökkentésében segédkezik. A friss alaplap esetében sajnos nem tudható, hogy pontosan mikor, illetve mennyiért lesz elérhető.

Új hozzászólás írásához előbb jelentkezz be!

Eddigi hozzászólások

42. carraroxt
2011.02.24. 10:13
Ezt a <mod>! Inkább neveznék Gang-Bang nak. Úgyis egyszerre <mod> a villanyórát, és föl az agyad, amikor kiderül mennyire lassú, és korlátolt az árához képest...
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
41. Ipadnak
2011.02.24. 10:26
Kérdés az hogy a kártyák kutyulásával milyen lesz a performace, egy gyenge hogyan fogja a többit, illetve hogy ez se nem sli se nem CF, akkor ez az új "platform" megint hoz egy rakat bugot és ez is csak fullscreennel működik?
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
40. Terror
2011.02.24. 10:36
Tekintve, hogy az izmosabbak már nem is két slotot foglalnak, hanem egyenesen hármat (még ha két slot vastag, akkor sem tudod pont alá benyomni a másikat), meg elnézve a teszteket, három kártya után a negyedikkel semmit nem gyorsul a rendszer, úgy vélem, az ilyen kialakítás épületes baromság. Ezzel szemben eléggé innovatív a lap, meg tökjók a funkciók.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
39. lorddiablo
2011.02.24. 10:44
"hogy több PCIe sáv álljon a videokártyák rendelkezésére, ám ha a rendszerre minél több monitort akarunk rákötni és ezért nyolc darab egyslotos videokártyát használunk"

@carraroxt

Nem kötelező ilyet venni. Nyilvánvaló, hogy van erre igény, mert gyártják.

Ami furcsa, hogy az 1366-os foglalatnál igen jól teljesítő triple channel helyett az újabb lapokba még dual channelt adnak. Ez nyilván a chipkészlethez köthető, nem az alaplapgyártók hibája.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
38. atti2010
2011.02.24. 10:45
carraroxt Úgyis egyszerre <mod> a villanyórát, és föl az agyad, amikor kiderül mennyire lassú, és korlátolt az árához képest...Miről beszélsz?? Az MSI lapok a leg takarékosabbak és a Military a legmegbízhatóbbak közzé tartoznak.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
37. carraroxt
2011.02.24. 11:13
Attól lassú, hogy ez csak egy felső kategóriásnak álcázott, túlárazott látszattermék. Ilyen áron már a legerősebb LGA1366-os lapokat adják, és bizony megenném a kalapom, ha nem az azokkal szerelt rendszer lenne a jobb. De valószínű még az LGA2011/Socket G34-es brutalizátorok is beleférnek majd ennek az árába...
A hydra pedig még soha sehol nem bizonyított egyértelműen, ráadásul most már nincs is értelme heterogén VGA-s rendszert építeni (max a physx miatt, ha nagyon bele akarjuk magyarázni, de az amúgyis meghackelhető normális lapokon is...)
Szóval szerintem ha a multiVGA rendszerünkben a videókártyák 130-160%-oksan skálázódnak (kétkártyás homogén esetben, több kártya esetén romlik, heterogén megoldásoknál pedig egyenesen katasztrófális), a gyári megoldások 180-190%-a helyett akkor az igeni lassú. Pláne, ha ezt egy magasan 100e+ Ft-os termék produkálja... A takarékosságot meg nyugodtan elfelejthetjük egy 24 fázisú tápellátásnál. Biztos, hogy legalább 30-50%-al többet eszik mint a normál lapokkal szerelt rendszerek (akárcsak a Gigabyte izomagyú lapjai, pedig ott még közel sem ennyire messze gurult a gyógyszer).
Piaca meg nem nagy van ám ezeknek, csak az a nagyon vékony réteg, akik bedőlnek minden üres marketingmaszlagnak, és kb korlátlan pénzzel gazdálkodnak... Még az elképesztően magas ára ellenére sem hiszem, hogy nyereséggel lehetne árusítani az ilyen cuccokat, tekintettel az alacsony példányszámra jutó hatalmas fejlesztési költségeket. Ez pedig azt jelenti, hogy az ezeken eső deficitet a normál kategóriás termékeken kell kispórolni, ami mindenkinek szopás.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
36. Terror
2011.02.24. 11:20
lorddiablo - csakhogy ez nem az 1366-osokat váltja, hanem az 1156-osokat, azokban meg eddig is kétcsatornás volt.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
35. atti2010
2011.02.24. 11:23
carraroxt A takarékosságot meg nyugodtan elfelejthetjük egy 24 fázisú tápellátásnál. Biztos, hogy legalább 30-50%-al többet eszik mint a normál lapokkal szerelt rendszerek (akárcsak a Gigabyte izomagyú lapjai, pedig ott még közel sem ennyire messze gurult a gyógyszer). Abszolút tájékozatlan vagy ugyanis az MSI aktív mosfeteket használ amik a terheléstől függően lekapcsolnak, olvasgassr Moss.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
34. carraroxt
2011.02.24. 11:39
Nem az számít mit vált, és hova sorolják a marketingesek, hanem az ár/érték arány. Ez kerül majd legalább 130-140e Ft-ba (a korábbi verziók alapján), pedig van rengeteg lap 50e körül ami röhögve porba alázza.
Egyébként megnéztem közben az MSI honlapját: [LINK] Tudom nem ugyanaz a lap (természetesen, hisz az SB-k büntiben vannak épp), de a kiépítése nagyon hasonló. Ha rákattintotok az Awards fülre igazi hamisítatlan kabaré következik. Csupa nevenincs hiteltelen "tesztoldal" amiknek legalább a felénél semmilyen tényleges tesztelés nem is volt, multiVGA teszt meg aztán pláne sehol (vajon miért?). Igaz csak a 3. oldalig volt türelmem megnézni.
Az is elgondolkodtató, hogy pl a Neweggen az MSI-nek nincs 5 pontos Intel-es alaplapja, a hydrás cuccokat meg még csak nem is forgalmazzák...
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
33. atti2010
2011.02.24. 11:44
carraroxtAz előbb számokkal példálóztál, most meg semmitmondó szövegre váltottál, kár a gőzért ez egy nagyon jó alaplap és mivel újdonság az ára is az, egy fel év és rendbe jön, nehogy már egy előző generációhoz hasonlítsd az arákat.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
32. atti2010
2011.02.24. 11:45
arákat=árakat
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
31. carraroxt
2011.02.24. 11:45
Nocsak mit találtam: [LINK] Végre egy átfogó teszt. Mondhatni a hydra megint leszerepelt. Még ahol hajlandó volt működni ott is feltűnően alulmúlta az SLI konfogot, pláne, ahogy egyre távolodtak a procilimites beállításoktól. Heterogén vga teszt itt sem volt. Összehasonlítva a referencia P67-es rendszerrel, mindenütt lassabb volt játékok alatt, miközben kb 15%-al túllőtte azt fogyasztásban (igaz ez tényleg alatta van a korábbi jóslatomnak). Szóval a hülyének is megéri, de csak annak!
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
30. carraroxt
2011.02.24. 11:48
Na akkor itt az előző generáció már "normalizálódott" ára: [LINK]
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
29. jedi
2011.02.24. 11:57
Aztán örülsz, ha 80-90EFt-ért vásárolt alaplapodat 2 év múlva el tudod adni 15-20 ezer forintért, főleg akkor ha kijött valami űber-brutál új tokozás, ami minden téren túlszárnyalja az előzőt. És nem is beszélve arról, hogy a kazalnyi extrák közül a töredéküket sem használod ki.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
28. atti2010
2011.02.24. 12:02
Összehasonlítva a referencia P67-es rendszerrel,Igen de a ref egy 2 csatornás PCI-E amíg ezen egy kicsit több van.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
27. carraroxt
2011.02.24. 12:08
Cseszheted, ha úgysem kihasználható. Ilyen erővel adhatnának mellé még egy marék PCI-e sínt zacskóban, hogy nesze mégtöbb.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
26. Terror
2011.02.24. 12:44
Fel tudsz vázolni olyan valós szituációt, amikor csakugyan hasznos a 8 pcie foglalat? Azt értem, hogy nagy pacifista vagy, de attól még carraroxt jól beszél...
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
25. atti2010
2011.02.24. 12:54
Terror A PCI-E foglalatba nem csak VGA dugható be, had ne soroljam a többi cuccot SSD,Hangkártya,stb, ez egy felső kat. cucc nem csóróknak lett csinálva de ezért még nem kell lenézni.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
24. carraroxt
2011.02.24. 13:06
SSD-t hangkártyát, izom lant lehet bármelyik lapba tenni. Mellesleg ezeknek a működését semennyire nem gyorsítja a hydra, tehát ha pl beleraksz 4 OCZ izom SSD-t meglehetősen szar eredményt fogsz kapni...
Mikrobi, bocs de neked nem válaszolok. Akinek nincsenek érvei azzal nem lehet vitatkozni...
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
23. kiskoller
2011.02.24. 13:21
Carraroxt-nak igaza van a hydra tekintetében, az ma nem egy jó megoldás, elbújhat az SLI és CFX mellett.

DE: ez egy profi alaplap. Profi embereknek. Akiknek van mondjuk 2 PCI-E SSDje, egy PCI-E Hangkártyája, 2-3 1slotos vizezett VGA-ja, egy LAN hálókarija (nekem pl a WLANhoz kellett külön kártya), egy PCI-E RAID kártyája, esetleg egykét TV-tunere hopp hamar összejön ám 5-6 Slot. 8 ténlyeg túlzás lehet egy kicsit, de tekintve hogy jómagam is 3 kártyát használok és 1VGA-s a rendszerem továbbá nincs se RAID, se tuner, se PCI-Es SSD a gépemben...
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
22. pisztoly
2011.02.24. 13:23
valahol egyetértek carraroxt szemléletével.
de az is tény, hogy ezt a lapot zsetonos népeknek készítették akik belepakolnak 4db egy slotos vizesblokkos vga-t (mert más egy slotos léghűtéses atomdurva vga-ról nem tudok és egy ilyen lapba feltételezem nem alsó kategóriás vga-kat tesz az ember) és 4db ssd-t. csak így lehet kihasználni az összes helyet (ez csak egy példa volt).
aki ezt megteheti annak egészségére. őket célozták meg ezzel.
a többiről a teljesítményről, fogyasztásról már nem is érdemes beszélni mert tök fölösleges főleg annak aki farzsebből kivág egy ilyen konfigot és nem ezeket a mutatókat nézi hanem csak, hogy nekem van a legjobb, legújabb gépem, dejóóó!!!
és happy van.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
21. atti2010
2011.02.24. 13:36
carraroxtEz egy erőfitogtatással összekötött reklám, mint az Intel 1000$ procija, nem éri meg megvenni, gyártani de reklámnak jó, ebből a lapból is vesznek párat de felhívják vele a vásárlók figyelmét, aztán van az MSI-nek nagyon jól megfizethető takarékos alaplapja is, többet is kipróbáltam, az MSI a felső kategóriába nagyon jó elismert lapokat csinál, kar lenne magad azzal lehúzni hogy ilyen alaplapot leblamálsz, meg nem is hasonlítható egy Intel középkategóriás laphoz.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
20. carraroxt
2011.02.24. 14:23
Tény hogy ennek leginkább reklám értéke van. Csak az a baj, hogy hazugságra alapszik az egész. Legalábbis a hydra még semmit nem bizonyított abból amit állítólag tud(na). És őszintén belegondolva az alapkoncepciójába képtelenség is, hogy normálisan működjön. Ez ugyanolyan mint a választások előtti ígéretlicitálás, aztán semmi alapja az egésznek...
A múltkoriban olvashattuk a hírt, hogy az AsRock rohamos ütemben növeli a piaci részesedését. Ennek személy szerint egyrészt örülök, mert az ő lapjaikra mindig igaz, hogy úgy vannak tervezve, hogy a saját kategóriájukon belül lehetőség szerint a legjobb ár/szolgáltatás, teljesítmény viszonnyal rendelkezzenek (nyilván ezt azért, mert csak olyasmi fejlesztésébe ölik a pénzüket ami tényleges értéket képvisel, így várhatóan népszerű lesz a vásárlók körében). Másrészt viszont nem értem, hogy a régi nagynevű gyártók miért nem képesek ezt a szemléletet magukévá tenni. Mert szerintem nekünk átlagos vásárlóknak igenis ez jelentene nagyobb előnyt.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
19. atti2010
2011.02.24. 14:29
carraroxt Másrészt viszont nem értem, hogy a régi nagynevű gyártók miért nem képesek ezt a szemléletet magukévá tenni.Ugye azt tudod hogy az Asrock az Asus leányvállalata? Ezen felül én Asrockot nem vennék magamnak.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
18. carraroxt
2011.02.24. 14:40
Nekem már a második van, és tuti semmi mást meg sem fogok nézni amikor a következő lapom veszem majd. Előtte ASUS volt, és bizony botrányosan szar volt. Szóval az, hogy az ASUS leányvállalata, hál-istennek nem azt jelenti, hogy a termékeik hasonlítanak is!
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
17. atti2010
2011.02.24. 15:01
carraroxtCsakhogy az Asus több lapot ad el mint az Asrock, MSI,Giga együttvéve és nagyon jó a meghibásodási arányuk, ameddig az Asrock-é nagyon magas.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
16. Heroes27 atti2...
2011.02.24. 15:14
Nagyon rosszul látod. Mivel az Asus lapot sokan veszik, ergo sokkal több lap jön le a gyártó sorról, tehát sokkal nagyobb az aránya annak, hogy hibás lapot veszel. Az meg már megint hülyeség, hogy ők annyit adnak el, mint az MSI Giga Asrock együttvéve. Ha ilyet kijelentesz, alá is kéne támasztani. Elvagy te tévedve. Nemtom pl mi ketten milyen alaplapot használunk, csak így hirtelenjében.


A témához: nagyon jó alaplap. Kiváló. Az abszolút csúcs! NA DE. Egy normális, józaneszű, értelme ember, nemhogy 130-140ezret, 50-nél, sőt, 30-40nél többet alaplapra nem dob ki. Higgyétek el, akinek van is rá, az sem veszi meg, ha van esze. Ez csak csupán erőficogtatás a gyártóknál, semmi több. Ugyanaz, mint a VGA-knál. Megveheted az 5970 4gb-os toxicot, 240ezerért, de kb annyit is érsz. Mert normális ember baromságokra nem költ, mégha telik is rá. Sőt, még a legnagyobb techb..i is 2X megfontolja, (a normálisabb), hogy ez megéri nekem?

A lapon található slot kiosztásra annyit, hogy pont Terror hozta fel, hogy nem tudsz belerakni sok karit, mert a hűtő megfog. Nem így van, kérem szépen feltalálták a vízhűtést és az olyan szépen vékony kis lap, hogy akár, mindet meg tudod tölteni karival, szépen egyessével, egymásra csatolva. A másik, hogy természetesen semmi, de semmi értelme neki.

atti: Annyi az egész, hogy Asusnál a nagy kereslet miatt pörögnek lefele a gyártósorról a példányok. Mittomén, napi 1000 lapot legyártanak, egy bizonyos szériából. Rohadt nagy az esélye annak, hogy abból az ezerből, pl 86 hibás lett. MSI-nél meg naponta nem gyártanak, csak 400-at, de abból maximum 10-15 selejt. 1 hét gyártás után az elsőnél 5X 86 hibás lap kerül ki a piacra, míg a másinkál 5X 15. Melyik a nagyobb? Érted, arra akarlak rávezetni, hogy valamiből minnél több a gyártás, annál több a selejt. Logikus nem?
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
15. atti2010
2011.02.24. 15:24
Nagyon rosszul látod. Mivel az Asus lapot sokan veszik, ergo sokkal több lap jön le a gyártó sorról, tehát sokkal nagyobb az aránya annak, hogy hibás lapot veszeIlyen statisztikát hol lattál?? Tehát ha te 2 alaplapot adsz el én pedig 1000 nálam 20 hibás lap kerül forgalomba nálad meg 1, ki dolgozik jobb százalékkal?
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
14. carraroxt
2011.02.24. 15:30
Nem tudom mire föl százalékoltok itt. Nem hiszem, hogy bármelyikőtök belelátna bármelyik alaplapgyártó minőségbiztosítási belső kimutatásaiba. Annélkül üres duma százalékolni... Legjobb támpont max az, hogy a nagy webáruházak vásárlói értékeléseiben mik szerepelnek, meg, hogy a fórumokon miked dicsérnek/szidnak.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
13. atti2010
2011.02.24. 15:36
[LINK]
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
12. Heroes27 carra...
2011.02.24. 15:37
Én meg nem tudom te mire föl szidod egy gyártó termékét, meg alkotsz róla véleményt, amikor soha életedbe nem lesz ilyen termék a kezedbe. Dobálózol a véleményeddel itt össze vissza, Mikrobit szidod, teljesen alaptalanul. Nekem sose volt Mercim nem mondom rá, hogy szar. Mire fel mondom? Most ez olyan, hogy beírom a GTX580.hoz h sz@r, mert a tesztek kimutatták. Van olyanom? Nem. Nincs miről beszélni.

atti köszönöm, nincs miről vitatkozni a továbbiakban. Csak máskor ha mondasz valamit, és véletlenül se kössenek bele (mint most én) akkor támaszd is alá.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
11. carraroxt
2011.02.24. 15:57
Valóban nem lesz ilyenem, de ez nem is igazán szomorít el, mert tudom, hogy rengeteg jobb, és kedvezőbb árú alternatíva közt válogathatok. Ha tudsz bármilyen érvet(!!észérvet!!) mellette, szívesen meghallgatlak.
Mikrobit nem szidtam csupán megállapítottam, hogy nem érdemes vele vitatkozni, mivel a véleményét soha, és kizárólagosan soha nem tudja érvekkel, tényekkel alátámasztani, ugyanakkor a mások érveit, és a mások által prezentált tényeket sem hajlandó figyelembe venni. Így aztán a vele folytatott vitában minden szó falrahányt borsó. És ha nem haragszol meg ezért, a rólad (előző fórumtémákban való beszélgetéseink alapján) alkotott véleményem is hasonló, így ezt a vitát én itt fejezem be.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
10. Heroes27
2011.02.24. 16:26
Hát örülök neki, nagyon rendes vagy. Nem is tudom, szerintem egyszer nem szóltam hozzád, de mind1. A lapról meg a 29. hsz-ban a 2. bejegyzésében leírtam a véleményem.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
9. jozsefm
2011.02.24. 16:59
Szoktuk azért osztani a Gigát is.De most tényleg nagyobb a vita a szokásosnál.Én az alapvető problémát jelen esetben magában a platformban látom ,hiszen a Sandy eleve max. dulal X8 módban tudja kezelni a PCI-e sávokat, innentől egy komolyabb VGA-k alkalmazásával épített CF agy SLI rendszer eleve limitált lesz.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
8. carraroxt
2011.02.24. 17:11
Nem utálom az MSI-t félreértés ne essék, és azt sem szidom aki ilyet vesz. Azért írtam le a véleményem, hogy másoknak segítsek vele. Nem a vitaindítás volt a cél, hanem az, hogy megóvjam a kevésbé hozzáértőket attól, hogy egy valag pénzt dobjanak ki olyasmire ami szimplán nem képes úgy működni ahogy azt a gyártója állítja róla. A hydra ellenszenves itt nekem, mert teli pofával hirdeti a lucid, hogy ők így meg úgy megoldották, holott a termékük közel sincs ahhoz a szinthez, hogy tényleg működőképesnek tekinthetnénk, ennek ellenére qrvadrága termékekben kínálják, mintha érne is valamit.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
7. gargantu
2011.02.24. 17:50
Elegendő hozzáértéssel sok PCI-e csatolót tartalmazó alaplappal ilyen masinát is lehet építeni:

http://fastra2.ua.ac.be/

Nem árt megnézni, a hatékonyságát:

http://fastra2.ua.ac.be/?page_id=53
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
6. carraroxt
2011.02.24. 18:10
Az általuk használt lapon kicsit több PCI-e csatorna állt rendelkezésre. Egyébként nem semmi munka, ügyesek!
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
5. Sturmtiger
2011.02.25. 00:44
Nekem kell egy ilyen lap, 8 csúcs videókártyával. Bár még nem tudom mire használnám, de ha levegővel hűteném a szobámban nem nagyon kellene fűtenem az tuti. Egyébként meg ez is olyan mint a Veyron, nincs olyan hely ahol tudnám használni de milyen jó lenne ha lenne
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
4. Amacs
2011.02.25. 12:51
Ezaz, harcoljatok!
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
3. Zack( ro)
2011.02.26. 16:08
Az msi-nel valakinek elgurult a gyogyszere
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
2. jozsefm Zack(...
2011.02.26. 16:12
Akkor nézd meg az új x58-as giga lapokat
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
1. carraroxt
2011.02.26. 21:03
Tény, hogy ott is el vannak túlozva a dolgok, de ott mégis több sávszél jut a PCI-e csatlakozóknak. Ettől függetlenül nem vennék olyat sem.
Az XL-ATX-et meg kifejezetten rossz viccnek tekintem.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!