iPon Hírek

Két perc alatt minden jegy elkelt az Apple konferenciájára

Dátum | 2013. 04. 30.
Szerző | DemonDani
Csoport | MOBILTELEFON

Az évente megrendezésre kerülő eseményre szó szerint egy pár perc alatt fogyott el az összes értékesíteni kívánt jegy. A két perces "eredmény" természetesen rekordnak számít a Worldwide Developers Conference történelmében, de ez várható volt, hiszen minden más gyártó fejlesztői konferenciáján rekordok dőltek a jegyeladások során idén. Ezeket az eseményeket évről évre egyre többen követik, ami annak tudható be, hogy az itt bemutatott dolgok egyre nagyobb hatással vannak az életünkre. Ráadásul a WWDC esetében a 2013-as év amúgy is fontos szerepet játszik, ugyanis éppen 30 éve rendezték meg az első ilyen eseményt. Akkor persze minden más volt, sokáig kuriózumnak számított a WWDC - csak néhány évente rendezték meg és a székhelye is Montereyben volt, nem pedig San Franciscoban, mint napjainkban.
Mint ahogy minden mást, a WWDC-t is szigorúan kontrollálja az Apple. Ennek köszönhető, hogy 2007 óta minden alkalommal ugyanannyi embert, ötezer főt várnak a helyszínre. Ehhez jön még további 200 személy, akik speciális engedéllyel léphetik át a kapukat. A jegyárak viszont minden bizonnyal egyre fentebb kúsznak, idén már 1599 dollárt kellett kicsengetni elővételben egy férőhelyért cserébe. Ezek után nem nehéz kiszámolni, hogy a vállalat percek alatt 8 millió dollárra tett szert. Tavaly egyébként közel sem ilyen gyorsan találtak gazdára a belépők, ugyanis két órán át tartott a készlet. Ezt figyelembe véve 2013-ban biztosan sokan maradtak le. Azok a fejlesztők és érdeklődők, akik így jártak, egy online regisztrációt követően élőben nézhetik majd az Apple oldalán az eseményt, így lényegében senki nem marad le semmiről - nyilatkozta az Apple.

A konferenciát június 10-én tartja az Apple a népszerű Moscone Westben (itt szokott lenni a Google I/O is). Az Apple általában nem beszél arról, hogy mit láthatunk majd a fejlesztői eseményen, de ezúttal kivételt tettek, és már előzetesen elárulták, hogy az iOS és az OS X operációs rendszer is itt fog megújulni. Az iOS 7 és az OS X 10.9 mellett pedig egy sor más program is szerephez fog jutni, vagyis elsősorban a szoftver iránt érdeklődőknek szól az idei WWDC. Az öt napos konferencia során több mint 100 technikai ülést fognak tartani és több mint 1000 Apple mérnök fog felszólalni. A napirendek tehát meglehetősen szorosnak ígérkeznek. Az Apple Worldwide Developers Conference célja, hogy a programozóknak segítő kezet nyújtsanak abban, hogy minél hatékonyabban tudják integrálni az új technológiákat a termékeikbe, valamint átadásra kerülnek az Apple Design Díjak, melyeket a kiemelkedően teljesítő alkalmazások körében osztanak ki.
Új hozzászólás írásához előbb jelentkezz be!

Eddigi hozzászólások

6. kray
2013.04.30. 13:17
Nem akarok trollkodást meglátni. Olvassátok el a cikket és ahhoz szóljatok hozzá!
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
5. AxoPy
2013.04.30. 22:55
2 perc alatt 5.000 jegy? azért azt lehet mondani hogy ez a világot legjobban érdeklő esemény szerintem, annak ellenére, hogy 1600 dollár, ami a jelenlegi árfolyam szerint laza 368.000ft (WTF?!) 1 jegy ára. bár nyilván másnap már elérhető lesz a youtubeon az a 2 órás konferencia rész, amelyik ugye a lényeget elmondja a nézőknek a termékekről, oprendszerekről, várom már. bár a dátumot nem látom sehol?
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
4. AxoPy
2013.04.30. 22:56
a keynote-ra gondoltam, bocsi hirtelen nem jutott eszembe
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
3. DemonDani
2013.05.01. 00:55
@AxoPy

a komplett hírt nem olvastad?
"A konferenciát június 10-én tartja az Apple a"

bár nyilván másnap már elérhető lesz a youtubeon az a 2 órás konferencia rész, amelyik ugye a lényeget elmondja a nézőknek a termékekről, oprendszerekről

egy online regisztrációt követően élőben nézhetik majd az Apple oldalán az eseményt, így lényegében senki nem marad le semmiről - nyilatkozta az Apple.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
2. AxoPy
2013.05.01. 12:36
a dátumot lehet átugrottam wtf egyébként én azt hittem, hogy aki jegyet akart venni és már a sold out felirat várta, az attól még vehet jegyet, de csak online jegyet online nézéshez
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
1. pdx06
2013.05.02. 12:16
Nem hiszem hogy az apple fogja már megváltani a világot. Voltak érdekes újításaik az elmúlt évtizedben az tény, de már ki fognak fulladni rövid időn belöl. Úgy látom már a jónép se tudja milyen újdonságra lenne igénye.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!