iPon Hírek

Két termékcsaláddal lép be a Palit az SSD piacra

Dátum | 2017. 03. 30.
Szerző | J.o.k.e.r
Csoport | ADATTÁROLÁS

A DRAM és a NAND Flash piacon egy ideje fokozódó áremelkedés figyelhető meg, ami a dolgok jelenlegi állása szerint még egy darabig egészen biztosan tartani fog. A drágulás oka gyakorlatilag az, hogy a DRAM piacon a konzumer szegmens helyett az üzleti- és szerverpiac felé fordultak a gyártók, hisz azok jövedelmezőbbek; NAND Flash fronton pedig nem győznek lépést tartani a vásárlói igényekkel, amelyek hirtelen, hatalmas mértékben növekednek, így itt is emelkednek az árak.
A NAND Flash memóriachipek iránti igény az elkövetkező időszakban tovább fokozódhat, főleg, ha a Palithoz hasonlóan egyéb gyártók is úgy döntenek, belépnek e szegmensbe. A GeForce sorozatú videokártyáiról ismert vállalat két SSD családdal is jelentkezik a piacon, igaz, ezek nem a csúcskategóriát, hanem a piac másik végét, a belépőszintet veszik célba.
Mindkét sorozat tagjai 2,5 hüvelykes formátumban, SATA 6 Gbps-os csatolófelülettel érkeznek, magasságuk pedig csak 7 milliméter. Természetesen TRIM támogatás, LDPC ECC hibajavítás, valamint statikus- és dinamikus elhasználódás-kiegyenlítés egyaránt szerepel a kínálatban. Sebesség és egyéb tulajdonságok tekintetében az alábbiakra kell felkészülni.
A GFS sorozat tagjai 3D MLC NAND Flash alapokon nyugszanak, a memóriachipeket pedig egy Phison S3111-S11-es vezérlő fogja össze. A DRAM alapú gyorsítótár mindössze 32 MB-os, azaz remekül látszik, hogy abszolút belépőszintű megoldásokról van szó. Érdekesség, hogy a kínálatban 120 és 128 GB-os modell egyaránt található – ezek között látszólag csak az SSD számára elkülönített tárterület terén, vagyis az Over-Provisioning mértékében lehet különbség, ugyanis minden másban egyformák.
Palit GFS SSD sorozat
Az UVS modellek ehhez képest már TLC, illetve 3D TLC alapokon nyugszanak, SSD vezérlő és DRAM alapú gyorsítótár tekintetében azonban a GF-S családra hasonlítanak. Az UV-S modellek összességében jobb teljesítményt nyújtanak, az viszont kérdés, hogy ez a teljesítmény hogyan alakul valós körülmények között, élesben. Remélhetőleg az első tesztekből erre is fény derül.
Palit UVS SSD sorozat
A Palit belépő szintű SSD meghajtói hamarosan elérhetővé válnak kereskedelmi forgalomban, méghozzá 3 éves jótállással. Arról egyelőre nincs hír, hogy az egyes modellek pontosan mennyibe kerülnek majd.
Új hozzászólás írásához előbb jelentkezz be!

Eddigi hozzászólások

1. I.Jozsef83
2017.03.30. 23:07
4K teljesítmény esetén miért lassabb az olvasás nagyságrendekkel az írással ellentétben ?
Itt megfordul a tendencia ?

Szóval : 3X gyorsabban írna mint olvasna ? vagy csak lemaradtak olvasásnál egy-egy 0 , azaz nulla ?

Amúgy egész normális sebességgel megyen. Vannak ezektől sokkalta lassabbak , nagyobb gyártóktól !
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!