iPon Hírek

Két új, belépő szintű CULV processzor érkezik

Dátum | 2009. 06. 15.
Szerző | J.o.k.e.r
Csoport | FŐ EGYSÉG

Az Intel CULV (Consumer Ultra Low Voltage) processzorai remek alappal szolgálnak a vékony és könnyű noteszgépek készítéséhez. A CULV központi egységek alacsony feszültséggel és alacsony fogyasztással üzemelnek, miközben elegendő teljesítménnyel is rendelkeznek, ami ideálissá teszi őket a fent említett notebook kategóriában történő használatra.

Új tagokkal bővül a CULV család.A gyártó most két új CULV processzorral jelentkezik a piacon. Közös a termékekben, hogy mindketten két maggal rendelkeznek, valamint 1 MB-nyi másodszintű gyorsítótárral, 10W-os TDP-vel és 800 MHz-es FSB-vel büszkélkedhetnek. Az egyik modell a Celeron 740-es típusjelzést viseli és 1,3 GHz-en ketyeg, míg a másik termék SU2300-as névre hallgat és 1,2 GHz-es órajelen működik. Az új jövevények érkezésével a CULV piac új kategóriával bővül: mostantól nem csak az egymagos, hanem a kétmagos processzorok között is lesznek belépő szintű modellek.

A források információi szerint az elkövetkezendő hetek folyamán, azaz egészen pontosan augusztusban, némi árcsökkenés is várható a CULV processzorok kínálatában, de pontos információink még nincsenek.

Új hozzászólás írásához előbb jelentkezz be!