iPon Hírek

Két új Blade V8 variánst mutatott be a ZTE

Dátum | 2017. 03. 02.
Szerző | DemonDani
Csoport | MOBILTELEFON

A ZTE az év elején, a Consumer Electronics Show alkalmával állította ki a Blade V8 és a Blade V8 Pro okostelefonokat, Barcelonába pedig a Blade V8 Lite és a Blade V8 Mini modellekkel érkezett a vállalat. Ezek a készülékek hasonló méretűek lettek, de a képességeiket tekintve több kisebb-nagyobb eltérés is felfedezhető közöttük. A duó tagjai 5 hüvelykes megjelenítővel jönnek. A ZTE szakemberei mind a kettő okostelefont alumíniumötvözetből készült burkolattal toldották meg, szóval azt már most kijelenthetjük, hogy a minőségérzet tekintetében rendben lesznek. És amit még mindenképpen érdemes az elején leszögezni ezekkel kapcsolatban, hogy már a Noguat nevet viselő Android 7.0 operációs rendszerrel fognak az érdeklődők elé járulni. ZTE Blade V8 Mini Ennél a készüléknél egy 1280 x 720 képpontos felbontású megjelenítővel kell számolni, ami IPS technológiát használ, így megfelelő képminőséget garantálhat minden tekintetben. A masinában a Qualcomm Snapdragon 435 központi chip fedezhető majd fel az X9 LTE hálózati modemmel megtoldva. Ez a lapka két részletben vonultat fel Cortex-A53 magokat, négy egység dolgozik benne 1,1 GHz-es órajelen és ugyanennyi 1,4 GHz-re tekerve, és van itt még egy Adreno 505 is az integrált grafikus vezérlő szerepében. A rendszer számára 2 GB-nyi memóriát biztosít a Blade V8 Mini, ami a mindennapos használat során elegendő lehet. A tárhelyet tekintve 16 GB-os kapacitással számolhatnak a vásárlók, és ha ez fogytán lenne, akkor sem lesz gond, mert van bővítési lehetőség is. Ez utóbbival viszont annyi bökkenő van, hogy a Dual-SIM lehetőség rovására mehet, mert a második hálózati kártya ugyanabba a fiókba megy, amibe a microSD. A mobil kapcsolati lehetőségei között csak az FM rádió és a 4G LTE emelendő ki, ez már 300 Mbps-os letöltési sebességet támogat.
Az okostelefon tarsolyában összesen három kamera fedezhető fel, méghozzá olyan leosztásban, hogy előre tekint egy, hátra pedig már kettő képalkotó került. A Blade V8 Mini 13 megapixeles képalkotója mellett egy 2 MPixeles segédkamera bukkant fel, amivel több szoftveres extrára is lehetőséget fog biztosítani a készülék. A legfontosabb opció a mesterséges mélységélesség előállítása. A hátlapon meg kell még említeni a LED-es „vakut” is, ami akkor fog jó szolgálatot tenni, ha este vagy pusztán sötétben kell valamit lencsevégre kapni. A V8 Mini frontkamerája 5 megapixeles szelfik készítésére alkalmas. Videózáskor mindkét képalkotó Full HD támogatást nyújt. A készüléknek a hátuljára került az ujjlenyomat-olvasó és itt tűnik fel a sztereó hangszórópáros is. A Blade V8 Mini 143,5 x 70 x 8,9 milliméteres testet kapott. Az eszköz korrekt üzemidőt nyújthat majd a burkolat alá bezsúfolt 2800 mAh-s akkumulátor révén. Ez a modell még olyan extrémebb színváltozatban is elérhető lesz, mint az élénkpiros. ZTE Blade V8 Lite A Blade V8 Lite egy sokkal nagyobb felbontású, Full HD megjelenítőt kapott, így 441 PPI-s pixelsűrűséget szállít, ám ezt leszámítva szinte minden téren szerényebb konfigurációról beszélhetünk itt, mint a Blade V8 Mini esetében. Ennél a készüléknél már csak egy 8 megapixeles főkamerával számolhatunk, ami persze a LED-es villanót továbbra sem nélkülözi, szóval rosszabb fényviszonyok mellett is lehet legalább számítani a képalkotó munkájára. Az előlapi kamera ezúttal is egy 5 MPixeles szenzorra épül, szóval nemcsak a videohívások során bizonyíthat, hanem akkor is, ha egy-egy szelfit szeretne készíteni a felhasználó. A Blade V8 Lite esetében is a hátlapon kell keresni a biometrikus érzékelőt.
A központi chip szerepében a MediaTek MT6750 üdvözölhető. Ez a nyolcmagos lapka 1, illetve 1,5 GHz-es frekvencián szolgálatot teljesítő Cortex-A53 magoknak ad otthont négyfős klaszterekbe rendezve, a grafikus feladatok felelőse pedig az ARM Mali-T860 MP2. A rendszermemória 2 GB lett a Blade V8 Lite-ban (is), a tárhely pedig 16 GB-os kapacitást nyújt a felhasználók számára. Ha ez kevésnek bizonyulna az idő előrehaladtával, akkor a felhasználók megtoldhatják microSD kártyával a rendelkezésre álló helyet, ugyanis van bővítési lehetőség. A kapcsolati lehetőségek lajstromán van 802.11 a/b/g/n Wi-Fi, 4G LTE hálózati modem, Bluetooth modul és A-GPS vevő is. Dual-SIM-es a gépezet, de hibrid elrendezéssel kell számolni. A masina 143 x 71 x 8 milliméteres méretű. Ez a mobil egy 2500 mAh-s akkumulátorból nyerheti az energiát, ami talán még éppen elegendő lehet ahhoz, hogy átlagos üzemidővel számolhassanak az érdeklődők. Szerencsére a központi chip eléggé jó hatékonysággal teszi majd a dolgát. A ZTE Blade V8 Mini és a Blade V8 Lite is elérhető lesz Európában, sőt mi több, a Blade V8 Mini például biztos, hogy ennél szélesebb körben is kereskedelmi forgalomba kerül majd, így például Ázsiában. Arról egyelőre nincs információnk, hogy az árazás tekintetében mi lesz a helyzet.
Új hozzászólás írásához előbb jelentkezz be!