iPon Hírek

Két új FirePro kártyát dob piacra az AMD

Dátum | 2008. 09. 11.
Szerző | J.o.k.e.r
Csoport | MEGJELENÍTÉS

Az AMD két újabb videokártyát készített a CAD (Computer Aided Design) és a DCC (Digital Content Creation) területeken dolgozó professzionális felhasználók számára. Az ATI FirePro V8700-as kártya az előző generációs termékekhez képest 40%-kal nagyobb teljesítmény elérésére képes a memória intenzív alkalmazások esetében. A belépő szintű kártyákat kereső tervezők számára is kínál újdonságot az AMD: az ATI FirePro V3750 ugyan alsókategóriás terméknek számít, mégis jó választás lehet kedvező ár/teljesítmény aránya miatt.

A két újdonság a nemrégiben bemutatott ATI FirePro V5700-as és ATI FirePro V3700-as kártyákból álló FirePro család kínálatát bővíti.


Az ATI FirePro V8700-as modellt a gyártó elsősorban olyan, professzionális felhasználók számára ajánlja, akik realisztikus megvilágítással, illetve komplex modellekkel dolgoznak nap, mint nap. A rendkívül shader intezív feladatok elvégzéséhez nagyméretű frame buffer, a lehető legpontosabb színreprodukció érdekében pedig 30 bites megjelenítési mód áll a szakemberek rendelkezésére. Az 1 GB GDDR5-ös memóriának köszönhetően a mérnökök és a dizájnerek a munkára koncentrálhatnak, ugyanis nem okoz majd különösebb problémát a nagy, komplex számításokból álló feladatok elvégzése sem. A kártya GPU-ja egyébként 800 darab stream processzort tartalmaz, az újdonság dual-link DVI, valamint két darab DisplayPort kimenettel egyaránt el van látva


Az ATI FirePro V3750-es modell az előző generációs termékekhez képest 30%-os teljesítménynövekedést kínál, ám néhány CAD alkalmazás esetében nem ritka az akár 40%-os teljesítménynövekedés sem. Ebben a szegmensben ez az első 3D-s, munkaállomásokba való kártya, amely DisplayPort kimenetekkel is el van látva. Az egység 256 MB memóriával, 320 darab stream processzorral, dual-link DVI kimenettel és két darab DisplayPort kimenettel van ellátva.


A FirePro család két legújabb tagja az idei év negyedik negyedévében kerül forgalomba. Az ATI FirePro V8700-as modell ajánlott végfelhasználói ára 1499 dollár, míg az ATI FirePro V3750-es modell ajánlott végfelhasználói ára 199 dollár lesz. Az ATI FirePro, ATI FireGL és ATI FireMV családokba tartozó, munkaállomásokba való videokártyák az OEM gyártók, a rendszerépítők és a partnerek számára világszerte elérhetőek.

Új hozzászólás írásához előbb jelentkezz be!

Eddigi hozzászólások

2. Fix3r
2008.09.11. 17:01
Tényleg nagyon sirályan néz ki ez a kari.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
1. sYs
2008.09.11. 20:49
A V8700-ason az valami kapaszkodó? Ha túl gyors lenne a gép akkor vissza tudjuk fogni?
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!