iPon Hírek

Két új hajlított kijelzős monitort mutatott be az ASUS

Dátum | 2016. 12. 19.
Szerző | J.o.k.e.r
Csoport | MEGJELENÍTÉS

Az ASUS két új monitorral veszi célba mindazokat a játékosokat, akik szeretnének szert tenni egy jó képminőségű, széles betekintési szögekkel büszkélkedő, magas képfrissítési ráta mellett dolgozó monitorra – lehetőleg nagy képátlóval és hajlított panellel.
Őket veszi célba a két friss termék, vagyis a VA326H és a VA326N-W, amelyek 31,5 hüvelykes képátlójú AHVA panel köré épülnek. A 144 Hz-es képfrissítési ráta mellett üzemelő panel mindkét esetben hajlított, a hajlítás pedig egy 1800 milliméteres sugarú kör ívét követi. A betekintési szögek természetesen 178 fokosak, a panelek pedig 1920 x 1080 pixeles natív felbontás mellett üzemelnek. Az újdonságok mindketten 300 cd/m2-es maximális fényerősséggel és 3000:1 tipikus kontrasztaránnyal gazdálkodnak, GtG válaszidejük pedig mindössze 4 ezredmásodperc.
A 16:9-es képaránnyal érkező monitorok alapok terén ugyanazt nyújtják, sőt, dizájn tekintetében sincs különbség köztük. Ha viszont szemügyre vesszük, milyen videó bemenetek sorakoznak hátlapjukon, egyből nyilvánvalóvá válik, miért kaptak két külön termékkódot: míg a VA326N-W csak egy D-Sub és egy Dual-Link DVI csatlakozót kapott, addig a VA326H fedélzetén már egy D-Sub, egy Dual-Link DVI és egy HDMI 1.4a típusú videó bemenet is jelen van. USB hubot sajnos egyik termék sem tartalmaz, mint ahogy beépített hangszórókat vagy egyéb extrákat sem. Ez persze nem is csoda, hisz belépőszintű, költséghatékony megoldásokról van szó, amelyek elsősorban az eSport szerelmeseit veszik célba. Utóbbi felhasználási területhez remekül passzol a nagy képátló, a magas képfrissítési ráta és a teljesen alapnak tekinthető 1920 x 1080 pixeles felbontás.
Mindkét monitor villódzás-mentesen működő ledes háttérvilágítással és csökkentett kékfény kibocsátással érkezik, valamint mindketten tartalmazzák az ASUS exkluzív technológiáit. A GamePlus technológia jóvoltából négyféle célkereszt közül lehet választani, valamint időmérő is rendelkezésre áll, a SplendidPlus pedig az adott felhasználási módhoz optimalizált képi megjelenítésről gondoskodik. Az új monitorok várhatóan a következő év első negyedévének elején kerülnek az üzletek polcaira. A „felszereltebb” VA326H listaára 399 dollár lesz, a VA326N-W várható ajánlott végfelhasználói árával kapcsolatban azonban egyelőre nincs információ.
Új hozzászólás írásához előbb jelentkezz be!