iPon Hírek

Két új Nokia és a WP Tango érkezik a CES-en

Dátum | 2011. 12. 28.
Szerző | DemonDani
Csoport | MOBILTELEFON

A finnek jól felkészülnek a Windows Phone 7 következő kiadásából, és rögtön két készülékkel vágnak neki a CES-nek, amiken már ez a rendszer fut majd. Ezzel most meg is történik, amit igazából mindenki tudott csak nyoma nem volt, ez pedig a Nokia és a Microsoft párosának szoros összefonódása a következő évekre.


A két készülék a Lumia családba fog tartozni, az egyik a már sokat emlegetett Lumia 900, a másik pedig az olcsóbb árszegmenst megcélzó Lumia 719 lesz. A 900-as Windows Phone modell szinte hetente villantja meg magát, általában hamis külsővel, de mostanra szinte biztosnak látszik, hogy nem nyúlnak hozzá az előd, a Lumia 800 dizájnjához, és hardveresen sem lesz erősebb. A változások a kijelző méretében, és az adatkapcsolati képességekben érhető tetten, a 4,3 hüvelykes képátló hatalmas növekedés lesz a jelenlegi 3,7 colról, a kapcsolatok terén pedig megjelenik az LTE. A Lumia 719-nek egyelőre nem ismert a specifikációja, de a Lumia 710-nél feltehetően impozánsabb adatlappal érkezik majd és talán az LTE itt is támogatott lesz. Pletykák szerint érkezik még egy harmadik készülék is, aminek Lumia 800c lesz a neve, és a kínai piacot fogja meghódítani.


Mind a két készülék a Microsoft Windows Phone rendszerének következő, Tango névre keresztelt kiadásával érkezik majd, amit a redmondiak szintén a CES-en mutatnak be, feltehetően a Nokia termékeinek segítéségével. Ez a WP frissítés csak kisebb dolgokat hoz, apró javítások sorát, valamint az alsóbb kategóriába való terjeszkedés kulcsát, mivel mostantól kisebb kijelző és gyengébb processzor is elegendő lesz majd hozzá. Egyetlen komoly újítás a 4G LTE támogatás lesz. A nagyobb újításokat a Windows Phone 8 hozza majd el az év közepén, az Apollo már felfelé tolja majd a hardveres korlátokat, és sok új technológiát támogat majd. A már forgalomban lévő készülékek közül a Lumia 800 biztosan megkapja a Tango frissítést a későbbiekben, a Lumia 710-zel kapcsolatban nem tudni biztosan, de meglepetés lenne ha lemaradna az új Windows Phone-ról.

Új hozzászólás írásához előbb jelentkezz be!

Eddigi hozzászólások

6. polarx
2011.12.28. 10:47
a 719? "mintHA" hasonlítana a sony xperia sorozatára de csak egy "hangyaf@sznyit". (nem, nem azért mert téglalap alakú a kijelzője és mert ezt is tapizni kell de tényleg egy az egybe ugyan az.

710 kifejezetten csúnya
a 2 nagyobb testvért se tartom szebbnek de hát.. nokiából az éppen kb alsó kategóriába tartozó valami 500-as nevezetű telefonjuk tetszik más se.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
5. DemonDani
2011.12.28. 13:24
hát ez a ki hasonlít kire téma itt le is zárható nem kell flame war az xperia is hasonlít vmire, így olyan mind1, egyszerűen nem lehet folyamatosan valami teljesen újat alkotni. mennyi készülék van a piacon? csak modell, nem darabra... kivitelezhetetlen, hogy ne legyen kettő ami hasonlít egymásra
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
4. deryck89
2011.12.28. 13:53
"A nagyobb újításokat a Windows Phone 8 hozza majd el az év közepén, az Apollo már felfelé tolja majd a hardveres korlátokat, és sok új technológiát támogat majd."

Az Apollo ugyan olyan nagy update lesz, mint a Mango. Nem lesz Windows Phone 8 egyelőre, ezt több hírben is megerősítette az MS. Desktop-ra, és tablet-re jön majd a Windows 8, de az teljesen más téma.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
3. deryck89
2011.12.28. 13:56
Ja igen, és ez nem android , a Tangot minden WP7-et futtató telefon megfogja kapni.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
2. DemonDani
2011.12.28. 15:41
@deryck89

nem vonom kétségbe, de hivatalos hírt nem nagyon láttam erről, minden felé így említik amit én láttam, de olyan távoli, hogy szinte mind1 is, a lényeg amit hoz magával
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
1. polarx
2011.12.28. 23:31
DemonDani:_nem flamewar-olni akarok.. amikor jönnek a ifos imádok és tények nélkül mondják minden szarra hogy ez is csak egy ifos koppincs akkor igazság nélkül mondják azt. ez viszon egy az egybe xperia arc és vagy barátai. nincs ezzel baj másoljanak de én erre írnék egy szabadalmat hogy legalább megemlítsék hogy honnan merítettek ötletet. nem kell itt lopásról beszélni vagy bármi de szerintem ennyit megérdemelne egy másik cég formatervezője és akkor nem lopásnak állítanák ezt be hanem egy aféle elismerés hogy igenis szépet alkottál mi meg szeretnék egy hasonló telefont csinálni. persze úgy hogy designed by stb stb. szerintem ez nem volna hatalmas dolog.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!