iPon Hírek

Két új noteszgép az ASUS kínálatában

Dátum | 2011. 04. 19.
Szerző | J.o.k.e.r
Csoport | NOTEBOOK


Az ASUS kínálatában jövő hónap elején két új noteszgép jelenik majd meg, amelyek mindketten az Intel Huron River mobil platformja köré épülnek, így mindketten Sandy Bridge architektúrára alapozó processzort fognak használni. Az U31-es családba tartozó U31E és U31SD modellek könnyűek lesznek, de 2,85 cm-es vastagságuk miatt nem érdemelhetik ki az "ultravékony" jelzőt.


A két újdonság 13,3 hüvelykes képátlójú, LED-es háttérvilágítással ellátott LCD kijelzővel kerül forgalomba, ami 1366 x 768 pixeles natív felbontást kínál. A processzor szerepét egy Core i3-2310M vagy egy Core i5-2410M típusú központi egység töltheti be, amely mellé maximum 8 GB-nyi rendszermemóriát társíthatunk. Az adatok tárolásáról akár 750 GB-os merevlemez is gondoskodhat, de természetesen rajta kívül szerényebb adattároló kapacitással rendelkező opciók közül is lehet majd válogatni. A friss notebookok öt az egyben memóriakártya-olvasóval, 0,3 megapixeles beépített webkamerával, 802.11 b/g/n WiFi adapterrel  érkeznek és opcióként akár 2.1-es Bluetooth adapterrel is kérhetjük őket. A minőségi hangzásról az Altec Lansing beépített hangszórói gondoskodnak, míg a az adott noteszgép tápellátásáért hatcellás vagy nyolccellás akkumulátor felel. A konfigurációk egyetlen akkumulátortöltés hatására akár 10 órán át is képesek lesznek üzemelni.


Az U31E és az U31SD között egyetlen lényeges különbség lesz: míg előbbi az aktuális Intel processzor Intel HD Graphics videó vezérlőjére támaszkodik, addig utóbbi egy GeForce GT 520M típusú mobil videokártyát alkalmaz, amely 1 GB-nyi fedélzeti memóriával érkezik. Videó vezérlőtől függetlenül mindkét új noteszgép tartalmaz majd HDMI videó kimenetet.


Az ASUS friss notebookjai valamikor május folyamán kerülnek a boltok polcaira. Az új konfigurációk előtelepített Windows 7 operációs rendszerrel lesznek elérhetőek.

Új hozzászólás írásához előbb jelentkezz be!

Eddigi hozzászólások

3. piter
2011.04.19. 20:08
Na en kerdem minek ez a sok pelepo szinu noti?A vegen mindig ratuk marad es menekulesi aron adjak oket!
Nem lenne erdemesebb erosebb kinfig-al ,de kedvezo aron adni oket?
Szerintem minden eppeszu ember azt valasztana!
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
2. Azrael
2011.04.19. 22:23
Nem mindenki játszani vesz notebookot. Munkára a legtöbb esetben egy belépőkategóriás gép is bőven megfelel - már ami a hardvert illeti. Mellesleg szinte minden gépből van erősebb variáns is. Más kérdés, hogy az oldalon főleg "olcsó" notebookok szerepelnek, ennek az oka az, hogy erre van nagyobb kereslet.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
1. TaRsY
2011.04.25. 16:04
Gondolj bele, az a sok ezer jövő héten érettségiző leendő egyetemista ilyen belépő szintű laptopot fog venni magának. És nem játékra.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!