iPon Hírek

Két új noteszgépet dobott piacra a Toshiba

Dátum | 2010. 09. 30.
Szerző | J.o.k.e.r
Csoport | NOTEBOOK

A Toshiba két új Satellite sorozatú noteszgépről rántotta le a leplet, amik 15,6 hüvelykes képátlójú, 1366 x 768 pixeles natív felbontás mellett üzemelő TruBrite LED-es háttérvilágítású LCD kijelzőt tartalmaznak. A Satellite C660 és Satellite C660 Pro modellek 380,5 x 254 x 35,6 mm-es mérettel rendelkeznek és tetszetős fekete házban kapnak helyet, amely ujjlenyomat- és karcálló bevonattal büszkélkedik.


A notebookokat Intel vagy AMD platformmal ellátott változatban egyaránt meg lehet majd vásárolni: előbbi esetben processzor tekintetében Intel Celeron, Pentium vagy Core i3-as sorozatú központi egységek közül, míg utóbbiaknál kétmagos AMD Athlon, illetve AMD V sorozatú modellek közül választhatunk. Akármelyik platform mellett is döntünk, mindkét esetben integrált videó vezérlő jár majd az adott rendszerhez. A termékek maximum 8 GB-nyi rendszermemóriával és 640 GB-os merevlemezzel lesznek elérhetőek és minden esetben tartalmaznak majd DVD-írót, 10/100 Mbps-os Ethernet vezérlőt, 802.11 b/g/n WiFi adaptert, memóriakártya olvasót, VGA felbontású webkamerát és többérintéses technológiát is támogató érintőpadot. Az új noteszgépeknél a hagyományos mellett numerikus billentyűzet is rendelkezésre áll. A Satellite C660-as modell előtelepített 32-bites Windows 7 Home Basic, vagy 64-bites Home Premium, míg a C660 Pro előtelepített 64-bites Windows 7 Professional operációs rendszerrel érkezik. A másik különbség a termékek között az, hogy a C660 Pro matt kijelzővel is kérhető, a sima C660-as modell viszont nem. Opcióként mindkét konfigurációhoz kérhetünk majd beépített Bluetooth adaptert is.

Mindkét terméken jelen lesz előtelepített formában az Office Starter 2010 és a Nero 9 Essentials, sőt, az átlagfelhasználóknak szánt C660-as modellen még a Toshiba Media Controller szoftver is helyet kap, amely lehetővé teszi, hogy multimédiás tartalmakat továbbíthassunk a különböző DLNA kompatibilis készülékek felé.

A Satellite C660-as és az üzleti felhasználókat megcélzó Satellite C660 Pro notebookok várhatóan az idei év negyedik negyedévében jelenhetnek meg az üzletek polcain. Az egyelőre nem tudható, hogy a friss jövevények pontosan mennyibe fognak kerülni.

Új hozzászólás írásához előbb jelentkezz be!