iPon Hírek

Két új okostelefont mutatott be a Samsung

Dátum | 2014. 07. 30.
Szerző | DemonDani
Csoport | MOBILTELEFON

A Samsung ismételten bővítette két modellel a szerénynek amúgy sem nevezhető kínálatát. A vállalat ezúttal olyan okostelefonokkal állt elő, amik nagyon közeli rokonságban állnak egymással, ráadásul még ugyanazon a piacon is kezdik a karrierjüket, tehát jóformán vetélytársaknak számítanak. Samsung Galaxy Ace NXT A páros bemutatását érdemes az Ace NXT-vel kezdeni, ugyanis a Star 2 Plus esetében még akadnak homályos foltok a tulajdonságlistán. Az Galaxy Ace termékvonal legfrissebb és egyben az egyik leggyengébb tagjáról beszélhetünk most. Az eszköz belterét egy Spreadtrum Dolphin (SC7715) chip bérelte ki, amely csak egyetlen Cortex-A7 processzormaggal valamint egy Mali-400 grafikus egységgel van felvértezve. A SoC 1,2 GHz-es órajelen fog üzemelni. Egy ilyen chip mellett értelemszerűen minden más tekintetben is visszafogott lett a belbecs, így a rendszermemória mindössze 512 MB-os méretet öltött, a háttértár meg 4 GB lett, amiből persze még a rendszer és az előre telepített alkalmazások is kivesznek egy jelentős szeletet. Szerencsére a bővíthetőségről nem feledkeztek meg, így a tárkapacitás legalább fentebb tornászható egy microSD segítségével. A telefon kapcsolati képességei között van 802.11 b/g/n WLAN Wi-Fi Directtel, Bluetooth 4.0 modul, FM rádió, A-GPS vevő GLONASS támogatással és persze 3G HSDPA modem is. Itt érdemes még kiemelni, hogy opcionálisan, az Ázsiai elvárásoknak megfelelően két hálózati kártyát is tud egyszerre kezelni a gép, ami szélesebb vevőkör számára teszi érdekessé.
Samsung Galaxy Ace NXT
Az előlapot egy 4 hüvelykes megjelenítő tölti ki, ami TN+Film technológiát alkalmaz, tehát szűkös betekintési szögek fogják jellemezni. A kijelző WVGA felbontást kapott, így a 233 PPI-s pixelsűrűségére legalább nem lehet panasz. A mobiltelefonon már az Android 4.4 KitKat fut, ami ugyan sok teljesítményoptimalizációt követően mutatkozott be a tavalyi év végén, de ennyire zsenge környezetben valószínűleg így is számolni kell azzal, hogy el-elgondolkodik majd a masina. Mint általában a Samsung gépein, ezen is jelen van nyomokban a TouchWiz UX (Essence) felhasználói felület, de itt az extrák hadából már csak néhány dolog maradt meg (pontos listánk nincs egyelőre). Két kamerája van a szerkezetnek, az előre figyelő VGA felbontású, hátra meg egy 3 megapixeles került, ami akár még 720p-s videókkal is meg tud birkózni. A főkamera munkáját egy LED-es villanó segíti, így rosszabb fényviszonyoknál is próbára lehet tenni. A Galaxy Ace NXT 121,4 X 62,9 X 10,7 milliméteres térfogattal és 123 grammos tömeggel büszkélkedhet. A készülék tápellátásáról egy 1500 mAh-s kapacitású akkumulátor gondoskodik, ami az átlagosnál valamelyest jobb üzemidőt produkálhat a szerény energiaigényű belsővel karöltve. Samsung Galaxy Star 2 Plus
Samsung Galaxy Star 2 Plus
A Galaxy Star 2 Plus a jelenleg ismert specifikáció tükrében szinte mindenben azonos a Galaxy NXT-tel. Két komolyabb eltérést lehet felfedezni az előlapon. Az egyik a videóhívásokat lehetővé tevő kamera hiánya, a másik pedig az uralkodó szerepet betöltő megjelenítő képátlója jelenti. Az Ace NXT 4 hüvelykes megoldásának a helyét itt egy 4,3 colos panel vette át, ami változatlan felbontással, tehát 800 x 480 képponttal gazdálkodva rajzolja ki a különböző tartalmakat. A Samsung hivatalos oldalán itt nem emelték ki, hogy TN technológiás megoldásról lenne szó, így remélhetőleg szélesebb betekintési szögek is kilátásba helyezhetőek. Ez az okostelefon 129,7 x 65,9 x 9,4 milliméteres vonalakkal határolható körül, vagyis a felülete sokat nőt, ám cserébe vékonyabb lett. A nagyobb helyre nagyobb akkumulátor is befért, így ez már nem egy 1500-as, hanem egy 1800 mAh-s kapacitású telepből nyeri a működéshez szükséges energiát. Ez bőven elég ahhoz, hogy ellensúlyozza a nagyobb képátlójú kijelző többletfogyasztását, valamint egy kicsit még növelheti is az Ace NXT-hez képest az üzemidőt. A Samsung Galaxy Ace NXT került először a boltokba, ezt már meg lehet vásárolni Indiában, nagyjából 120-130 dollárnak megfelelő áron próbálják értékesíteni. A valamelyest nagyobb megjelenítő miatt a Galaxy Star 2 Plus ajánlott fogyasztói ára akár magasabb is lehetne az Ace NXT-énél, de az előlapi kamera kimaradása ezt ellensúlyozhatja. Hivatalosan ennek az áráról erről egyelőre nem szólt a fáma, az viszont biztosnak tűnik, hogy ez is Indiában láthatja meg a napvilágot.
Új hozzászólás írásához előbb jelentkezz be!

Eddigi hozzászólások

6. diablodr
2014.07.30. 12:27
Valaki felvilágosult meg tudná nekem mondani, hogy mi az értelme annak, hogy ilyen low budget, alacsony felszereltségű telefonokat dobnak piacra hónapról hónapra? Annyi ilyen van már, mint égen a csillag, egyik kicsit több, másik kicsit kevesebb, de ugyanaz a minimál felszereltség (512Mb RAM??), minimál design (Galaxy sorozat, megkülönböztethetetlen..). Telíteni akarják a piacot, hogy mindenki Samsungot vegyen? HTC-nek például kategóriánként 2-3 telefonja van, nem egy tucat.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
5. Frosty001
2014.07.30. 12:46
Nah pont ezért rühhellem ezt a fos koreai gyártót, mert csinál 100 telefont ugyan abban a kategóriában, ugyan úgy néznek ki. Mért nem gyártják tovább a régebbi modelleket. Amikor ugyan az szinte. Ki vesz camcungot, te úr isten. Max S5, meg a Note, ami a szememben telefon. Most nem csak az ára miatt, meg, h megvehetem, de ha olcsó telefon kell, akkor bármi, csak nem samu. Meg, hogy bemész egy telefonos boltba, pl nokiát venni, azt meg tukmálják rád ezeket a fos nem tom miket. Szerintem jutalékot kapnak, vagy nem tom. Undorító cég. Ennyi.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
4. kadarivi
2014.07.30. 13:28
Ezeknek nem Európa a célpiaca. Indiában viszont buta telefon helyett egy ilyen ultra alsó kategóriás okosmobil jó lehet.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
3. Kajafun
2014.07.30. 18:55
Bakker, Galaxy S1 visszatért!
Az a durva, hogy ezeken még az ingress se futna...
512mb ram ááá
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
2. Leeroy
2014.07.30. 21:03
A Samsung a kezdettől fogva ezt csinálta, felvizezte az okostelefon-piacot.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
1. tomcsa4
2014.08.07. 18:10
120-130 dollárért egy egymagos procival szerelt telefont kiadni. Ott az Alcatel Pop C3 ugyanennyiért két maggal.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!