iPon Hírek

Két új Philips monitor PowerSensor technológiával

Dátum | 2014. 06. 26.
Szerző | J.o.k.e.r
Csoport | MEGJELENÍTÉS

A Philips két új LCD monitort mutatott be, amelyek mindketten PowerSensor technológiával érkeznek, azaz érzékelik, ha nem ül előttük senki, majd automatikusan csökkentik a kijelző fényerejét annak érdekében, hogy energiát spóroljanak. Ezzel a módszerrel akár 80%-kal csökkenthető a megjelenítő fogyasztása, sőt, élettartama is kitolható.
Az EPEAT GOLD minősítéssel ellátott monitorok közül a 24 hüvelykes példány a 241B4LPYCB, a 27 hüvelykes pedig a 271S4LPYEB típusjelzést kapta – előbbi 249,99 dollárba, utóbbi pedig 349,99 dollárba kerül. Az energiatakarékos monitorok PVC-BFR mentes házzal kerülnek forgalomba, gyártásuknál pedig legalább 65%-ban (24"), illetve 25%-ban (27") újrahasznosított műanyagot használtak. A termékek csomagolása 100%-ban újrahasznosított anyagokból készül, aminek a környezettudatos vásárlók alighanem örülni fognak. A környezettudatosság jegyében áramtalanító kapcsoló is került a 24 hüvelykes modellre, így teljesen kikapcsolható, ha huzamosabb ideig nem használjuk. Az új monitorok a PowerSensor technológia mellett SmartImage és SmartContrast támogatást is kaptak: előbbi az éppen megjelenő tartalomnak megfelelően optimalizálja a kijelzőt, utóbbi pedig a színek és a háttérvilágítás optimalizálásával gondoskodik a lehető legjobb képminőségről digitális képek, illetve videók megtekintésekor. A betekintési szögek alapján a monitorok TN+Film LCD panelt alkalmaznak, így a képminőség is ennek megfelelően alakul.
Az új monitorok SmartErgoBase állvánnyal kerülnek az üzletek polcaira, így nem csak a kijelző döntésére és elforgatására, hanem magasságának állítására is van lehetőség, sőt, még pivot/portré módba is forgatható a monitor. Az új megjelenítők legfontosabb tulajdonságait a könnyebb áttekinthetőség érdekében az alábbi táblázatban összegeztük.
A Philips legújabb megjelenítői összességében energiatakarékos működést és remek képminőséget garantálnak, az újrahasznosított anyagok használatának köszönhetően pedig még a környezetterhelést is csökkentik. A termékek rövidesen elérhetőek lesznek kereskedelmi forgalomban.
Új hozzászólás írásához előbb jelentkezz be!

Eddigi hozzászólások

5. Kerty
2014.06.26. 19:36
uh, azért ez 2014-ben már kicsit sok érte
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
4. zoomon
2014.06.26. 20:30
Hulladékból hulladékot.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
3. LoGA
2014.06.27. 09:16
27 colon a TN panel legalábbis aggályos. Tiszteletre méltó az újrahasznosítás meg az energiahatékonyság ténye, de ettől még mint monitor ezek nem tűnnek jó vételnek.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
2. Zabalint
2014.06.27. 10:48
Na meg a fullHD is kevés 27 colon. A 24 colos árából meg IPS paneles monitort is lehet kapni ekkora méretben (ás ugye ami ott 249 dollár, az nálunk 70 lesz). És akkor még a HDMI-t is kispórolták (sokkal népszerűbb csatlakozó, mint a DisplayPort)...
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
1. pdx06
2014.06.28. 11:17
Idegesítő ez a sok ECO vacak már. Gondolom ki lehet kapcsolni, mert vannak olyan hülyék is mint én hogy elindítok egy hosszabb videót de azt már nem a gép előtt ülve nézem meg hanem befekszek valahova.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!