iPon Hírek

Két új processzorhűtő a Nexustól

Dátum | 2008. 02. 12.
Szerző | J.o.k.e.r
Csoport | FŐ EGYSÉG

A holland Nexus két új univerzális processzorhűtőt dobott piacra, a hűtőalkalmatosságok Intel 775-ös, valamint AMD AM2-es, 754-es, 939-es és 940-es processzorfoglalatokhoz egyaránt passzolnak. A XiR-2300-as típusjelzéssel ellátott modell esetében a processzor által termelt hőt négy darab hőcső juttatja el az alumínium bordákhoz. Az XiR-3500-as termék felépítése azonos, ám ennél a terméknél a hűtőbordák már rézből készülnek.


A Nexus különleges processzorhűtői ugyanazt a keret nélküli ventillátort tartalmazzák: az egység 1200 RPM-től 2500 RPM-ig terjedő fordulatszám tartományban képes működni hőmérséklettől függően. A ventilátor két darab narancsszínű LED-et tartalmaz, ezek az egységek a ventilátor közepén helyezkednek el, egyébként az rendszer 15 és 24 dB közötti zajszinttel bír.


A két processzorhűtő azonos méretekkel rendelkezik, de súlyban anyaguk miatt természetesen eltérnek egymástól: az alumínium változat 382 grammot nyom a mérlegen, míg a rézből készült egység 736 grammos súllyal rendelkezik. A hűtőalkalmatosságok már elérhetőek kereskedelmi forgalomban, ám a gyártó egyelőre nem szolgált információkkal a szerkezetek várható végfelhasználói árával kapcsolatban.
Új hozzászólás írásához előbb jelentkezz be!