iPon Hírek

Két új, rendkívül precíz egér a Razer műhelyéből

Dátum | 2011. 06. 09.
Szerző | J.o.k.e.r
Csoport | MULTIMÉDIA

A Razer a napokban bemutatott különleges perifériák és kiegészítők után most újabb termékekkel jelentkezik, amelyek nem mások, mint kifejezetten a játékosok számára készített profi egerek. Az új rágcsálók különlegessége, hogy 4G Dual Sensor technológiára alapoznak, azaz a lézeres érzékelő mellett egy szokásos optikai érzékelőt is alkalmaznak annak érdekében, hogy a lehető legprecízebb és leggyorsabb mozgáskövetést biztosíthassák, legyen szó szinte bármilyen felületről.

4G Dual Sensor.Az egyedülálló érzékelő technológia a gyártó állítása szerint tízszer gyorsabb felület érzékelés mellett dolgozik, mint az előző generációs megoldások bármelyik szenzorja. A különleges, dupla érzékelővel ellátott egerek esetében lehetőség van felület kalibrációra, valamint az emelési magasság testre szabására is. Előbbi a felület elemzésével a lehető legprecízebb irányítást garantálja, Lift Off Customization.míg utóbbinak köszönhetően az általunk meghatározott emelési magasság elérése után az egér nem követi tovább a mozgást, így nyugodtan visszatehetjük az egérpad közepére anélkül, hogy a célpontra gondosan beállított célkereszt elmozdulna. Ez a lehetőség főleg azoknál az FPS játékosoknál jön majd jól, akik sokszor kénytelenek felemelni az egeret az egérpadról, illetve az asztalról. A lézeres és optikai szenzorok együttes alkalmazásával egyébként 6400 dpi-s érzékenység és rendkívül precíz irányítás érhető el.

Az új technológiát jelenleg két Razer egér kapta meg, a Mamba és az Imperator (ezek régebbi változatai már kaphatóak egy ideje).

Razer Mamba

Mamba - 1.
A 4G Dual Sensor technológiára alapozó Razer Mamba 1000 Hz-es ultrapolling és 1 ms-os válaszidő mellett dolgozik, méghozzá igényeinknek megfelelően vezetékes, vagy 2,4 GHz-es vezeték nélküli módban. A 128 x 70 x 42,5 mm-es mérettel rendelkező egér beépített akkumulátora egyetlen töltés hatására 16 órányi folyamatos használatot biztosít, ami a korábbinál 15%-kal hosszabb üzemidőt jelent, de az akkumulátor lemerülésekor sincs probléma, hiszen vezetékes módban tovább használható a termék.

Mamba - 2.
A 16 millió színárnyalat megjelenítésére képes LED-es megvilágítással érkező rágcsáló 50G-s gyorsulást visel el és másodpercenként 127 centiméternyi mozgást tud lekövetni.

Mamba - 3.
Az újdonság már előrendelhető, ajánlott végfelhasználói ára pedig 129,99 euró.

Razer Imperator

Imperator - 1.
A második termék ugyanúgy 4G Dual Sensor technológiára alapoz, mint fentebb említett társa, de vele ellentétben ő már szerényebb árcédulával kerül a boltok polcaira. Ez a rágcsáló is támogatja mindazt, amit a 4G Dual Sensor technológia kínál (6400 dpi-s érzékenység, 50G-s gyorsulás elviselése), viszont nála már csak vezetékes mód áll rendelkezésre, vezeték nélküli nem.

Imperator - 2.
Az ergonomikus kialakítással érkező, jobbkezesek számára készített egér fedélzeti memóriával is rendelkezik (Razer Synapse Onboard Memory), amely a hét, külön-külön programozható Hyperresponse gomb miatt fontos. Az egér esetében játék közben is van mód az érzékenység módosítására, ami rendkívül kényelmes használatot tesz lehetővé.

Imperator - 3.
A 123 x 71 x 42 mm-es mérettel érkező Imperator a Razer webshopjában már elérhető, ajánlott végfelhasználói ára pedig 79,99 euró. A termékekkel kapcsolatban további információt itt találnak az érdeklődők.

Új hozzászólás írásához előbb jelentkezz be!

Eddigi hozzászólások

33. bercesmate
2011.06.09. 12:54
elfogadnám....
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
32. EMILIEN
2011.06.09. 12:58
A Razer nem igazán gondol a balkezesekre
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
31. huncut123
2011.06.09. 13:18
Hát nem fogom lecserélni a Mamba-mat az újra, mert nincs sok különbség.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
30. _DiEGO_
2011.06.09. 13:20
Lassan úgy vagyok az ily jellegű hírrel , mint a mosópor, vagy fogkrém reklámmal:
akkor ez ezelőtti nem is volt oly jó/hatékony ?
Itt az új ,ez már mégjobb és hatékonyabb
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
29. JackFeryll
2011.06.09. 13:38
Hehe rájöttek, hogy a Z axis hibás szenzorok helyett valami korrekten működőt kéne használni. (a cikkben említett v1-es Mamba és Imperator szenzora is ebben a hibában szenvedett, rengeteg kritika is érte őket)
Amúgy profi cuccokat gyárt a Razer csak nem arról van szó, hogy ez a 4G Dual szenzor a megváltó, hanem hogy egy hibás szenzort cseréltek le.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
28. fillesy
2011.06.09. 13:40
Emlékszik még valaki: Logitech MouseMan Dual Optical.

Első "gamer" egerem. ["Amazonon elfogyott "]
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
27. norbeey01
2011.06.09. 14:01
2004-ben vettem egy Razer Diamondback-et és bár azóta kellet javítgatnom rajta mert elkopott az a kis kattanó cucc de nagyon elégedett vagyok vele mindenkinek csak ajánlani tudom.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
26. gymarco
2011.06.09. 14:17
JackFeryll: nekem első generácios Mamba-m van, amit fél éve vettem 25e ft-ért és azóta is tökéletesen működik, JÁTÉKRA használom (FPS)
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
25. Dragon3k
2011.06.09. 14:23
Nekem Razer Lachesis volt 1 évig bírta utána behalt a szenzor, hol érzékelt hol nem. ezzel még nem is lett volna gond, de azzal már igen, hogy a razerhez el kellett küldeni mert hogy ők vizsgálják be a termékeiket, és szépen 1 hónap múlva jött a válasz, hogy tényleg tönkre ment, és ekkor volt, hogy jött a Lachesis-ből az új széria ami azért volt gáz mert 2 hónapot kellett volna arra várnom, hogy kapjak belőle LOL. Inkább visszakértem a pénzem és vettem Logitech g9x-et, nem bántam meg a cserét.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
24. JackFeryll gymar...
2011.06.09. 14:51
Sokan jobbnak tartják a DA1 és a DA2 szenzorjait.
Amúgy a Z tengely hiba az abból állt, hogy ha felemelted az egeret akkor a Z tengely irányú mozgást X Y koordinátákká írta át és ha felemelted az egeret és letetted egy helyben akkor elmozdult a kurzor jobbra és le. (húzott a jobb sarokba) Ezt valamennyire korrigálták szoftveresen.
Ezt persze túl lehet élni és lehet észre sem veszed, de ha HC gamer vagy (és kifejezetten ha low-sense gamer) akkor már lehet anyáznál.
Ebben a kategóriában ilyennek nagyon nem szabadna lennie.
Profik sem szeretik ezt a szenzort (a régit).
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
23. MaximumGam...
2011.06.09. 15:29
zsoleszkai : Szerintem ne várjál erre... Logitech sokkal jobb egereket készit...
A Szomszéd Magyar Egér teszter... és ö mondta hogy ez a gyártó a legszarabb...
pedig ö ingyen kapja ezeket...
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
22. JackFeryll Maxim...
2011.06.09. 16:09
Hát ezek után nem tudom komolyan lehet-e venni a szomszédod mint tesztert.
Az mindenesetre igaz, hogy talán túl sok razer egeret kell gariztatni.
Na és az is, hogy a Logitechnek van a legjobb Supportja. Nincs márkaszervizük, hanem a gyártási szám bediktálása után egyből küldik is az új egeret. (garanciaidőn belül és szoktak kérni levágott USB csatiról vagy szétvert termékről képet)
Ha a legjobb ügyfélszolgálatot szeretné válassza a Logitech-et. Ha a legjobb egeret próbálja ki őket és az alapján döntsön
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
21. yodamester...
2011.06.09. 17:22
Csak annyit a mambáról,hogy razer exactmat x speed-es aluminium egérpadon meg se nyikkant!A sima számitógép asztalon meg ment.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
20. kapmar
2011.06.09. 18:29
Ezt minden topikban fel szeretnéd tenni?

Nekem az Imperator ezek közül valamiért jobban tetszik.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
19. huncut123
2011.06.10. 00:37
Nekem nagy csalódás volt a Razer Mamba, én sokkal többet vártam tőle, mert mindenki úgy állítja be mintha lőne helyetted meg minden, de nem, nekem jobban bejött az MS SideWinder X8. A Razer programja valami hihetetlenül gagyi (lassú) mind a Mamba-nál mind a Lycosa-nál.

Az én Mamba-m azt csinálja, hogy mikor wireless használom akkor nem mindig meg az érzékelője, vagyis nem tudom mozgatni az egeret, csak kattintani, ha újra ki-be kapcsolom akkor jó (új FW-vel is). És 2db USB->mini USB kell hogy rendesen lehessen használlni, és ne kelljen mindig dugogatni a kábelt (dokkoló/vevő és az egér között), mikor tölteni és használni is szeretnéd

Összességében nem rossz, sőt inkább jó, csak nagyon drága (nem éri meg az árát).


jó hosszú lett sorry
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
18. Sturmtiger
2011.06.10. 01:56
Ez az emelés érzékelés szerintem szóba sem jöhet egy HC gamer egérnél, ugyanis nem nagyon látni olyan FPS rajongót aki emelgetné az egeret, egy hi-sens egérnél meg pont kb egy zsebkendőnyi terület elég hogy teljes 360at forduljon a képen az ember. Mindezt csuklóból.

Szóval hurrá lehet emelni és nem is követi ha elég magasra emeled. jeeee...
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
17. raiden
2011.06.10. 03:31
razer(tech) imerator518
uncsi már, hogy ilyen szenzor, olyan szenzor, 6400 dpi, meg kutyafa..a
Ez olyan, mint a motorozás, 120km/h fölött tökmindegy mennyivel mész, ha ütközöl meghalsz.
800 dpi-nél több nem nagyon kell... max 2000dpi, de az is csak a superhero mod-ban
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
16. JackFeryll
2011.06.10. 06:04
Szerintem lehet emelgetni.
[LINK]
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
15. yeezs
2011.06.10. 07:03
Sturmtiger:

Lehet, hogy egy zsebkendőnyi területen meg lehet vele fordulni, de ha pontosan akarsz vele célozni, nem csak rángatni az egeret, akkor mindenképp visszább kell venned a dpi-t és jön az emelés ha elcsúsztál az egérpadon.

De ez a razor marketing egy vicc szerintem.
A kb másfél éve piacon lévő 30 ezer ft körüli modelljükben szenzort cserélnek és kiadják ugyanolyan külsővel, még drágábban, hogy ez már tényleg nagyon jó.

Logitechnél ha kifejlesztenek egy új technológiát (unifying, darkfield letapogató, stb) akkor ahhoz új modellt is készítenek, nem a régit foltozzák és drágítják mégjobban.

Ráadásul a 16 óra használat is rettentő kevés 120 ójróért, nem azért vesz az ember kb 40 rugóért wireless egeret, hogy aztán megint kábelezni kelljen...
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
14. CyberPunk6...
2011.06.10. 08:38
Jacckferyll

Ha jól látom az egy microsoft a1.1 a videón

Sokáig volt, olyanom. Annak ellenére, hogy olcsó (3k huf kb) az egyik legjobb gamer egér. Nálam is csak azért ment nyugdíjba, mert elkezdtem MMORPG-zni, és kevés lett rajta a gomb, de több, mint 5 év használat után, még mindig hibátlanul megy.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
13. xEon1337
2011.06.10. 09:46
A videón egy MS IE 3.0 van
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
12. JackFeryll xEon1...
2011.06.10. 09:56
Azt tudom, hogy az nem egy Razer, de nem számít mi van rajta
Csak azt akartam bemutatni, hogy egy egeret igen is lehet emelgetni. (Sturmtiger-nek szólt a videó )
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
11. CyberPunk6... xEon1...
2011.06.10. 09:58
Pedig nagyon úgy néz ki, bár biztos adott ki pár hasonlót az ms. De ezt tudom, hogy sokan használják még ma is játékra.

Miből látod a különbséget?
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
10. DogTheDog
2011.06.10. 10:55
Én Roccat párti vagyok.Tõlük van már billentyūm is,meg fulesem.Kb 100%-t javultam minden fps-ben.,en mast nem jatszok pc-n.Annyit tudok mondani,hogy hibátlanul elköltött pénz volt.Volt Razer is meg a hõskorában,de már szép számmal van jobb egér náluk
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
9. raiden
2011.06.10. 13:06
CyberPunk666: Onnan látod, hogy a videó legvégén (~2:50), mikor elengedi a srác az egeret, hogy megállítsa a videót, láthatsz az egér jobb oldalán egy fekete csíkot.

Nem mellesleg... Igazából a perifériák nem minden. Szóval, ha ügyetlen vagy, akkor a razer egér sem fog "megmenteni". Mindazonáltal szükség van egy olyan egérre, ami elbír némi gyorsulást, és tud ~800 dpi-t. Én sokallok 10 rugó felett költeni egérre. Az mx518-omat használtan vettem 5k-ért. Most is ezt használom. Jó vétel volt, és totál kiszolgál minden játékban.
Biztos sokan észrevettétek, hogy előfordul az 1500 forintos egereknél, hogy fps játékban felránt, és elkezd forogni. Ez az alacsony dpi miatt van. A gyorsulás bírása meg azért kell, mert ha nincs, akkor ha rántasz, egyhelyben marad az egér és nem fordul.


ilyet nem toltok tecsós egérrel
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
8. CyberPunk6... raide...
2011.06.10. 13:12
Valóban! micsoda sasszem.

Nekem logitech g500am van, és meg vagyok vele elégedve. Volt egy két gagyi egér a közelemben és teljesen alkalmatlanok fps játékra, ránok összevissza megy, meg megáll ez pontosan így van. De például az ms 1.1a csak 400 dpi-t tud, és mégis nagyon jól bírta a dolgokat, mind a rántások rendben voltak, mint a gyorsulás. Nem mellesleg balkezeseknek is jó, mivel szimmetrikus kialakítású. Én is csak azért cseréltem le a g500-ra, mert wowozni kevés volt a gomb rajta. Ez a 7 gomb amivel több van a g500on kellett nemem. Mondjuk a g500 is nekem 800 dpi-re van beállítva , így jön be.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
7. _DiEGO_
2011.06.10. 19:17
én meg a csávó alkarjára lettem figyelmes könyökétől -> csuklóig jól kiedződött sok-sok száz játékóra után

[ReLoaD]

 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
6. raiden
2011.06.10. 23:02
HOPP HOPP HOPP
ne tessék felelőtlen döntést hozni!
Hamarosan új cikket olvashatunk ipon-on!

A logitech "új" csodája
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
5. JackFeryll raide...
2011.06.10. 23:13
Épp ma találkoztam vele a Logitech honlapján.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
4. CyberPunk6... raide...
2011.06.11. 07:59
Azért a g500-am nem kerül veszélybe miatta. Ez valóban az mx5-518 utóda lesz.

A 13 ezer forintos árával viszont elgondolkodtató, hogy kettő ezer forint plusszért már inkább g500 legyen az embernek. Ha a kezdőárról lemegy 10.000 forintra, akkor lesz igazi opció.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
3. jocek
2011.06.13. 09:40
g500-at most is kapsz 10k-ért újonnan nézz utána
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
2. Sturmtiger
2011.06.13. 22:40
Ezt csináld meg emelgetett egérrel Nem azt mondom hogy fölösleges, mert biztos van aki kopogtat az egérrel, de nem ezek a figurák:

http://www.youtube.com/watch?v=wljHfeuYu-k&feature=related
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
1. huncut123
2011.07.07. 18:56
nem tudja valaki hogy mikor hozták ki/mikortól lehet kapni a Mambát? fontos lenne köszi.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!