iPon Hírek

Két új táblagéppel jelentkezett a Huawei

Dátum | 2017. 04. 21.
Szerző | DemonDani
Csoport | MOBILTELEFON

A Huawei szép sikereket ért el az elmúlt években a MediaPad táblagépekkel, és a vállalat vélhetően a mostani újdonságokkal is sokak szívébe szeretné magát belopni. A továbbiakban a MediaPad T3-mal, valamint ennek a kistestvérével, a MediaPat T3 7-tel ismerkedhetünk meg részletekbe menően. Huawei MediaPad T3
A párosból először lássuk, hogy a MediaPad T3 milyen specifikációt vonultat fel. Ez a táblagép egy 8 hüvelykes megjelenítővel érkezik, ami 1280 x 800 képpontos felbontású, IPS technológiával dolgozik és a kontrasztaránya 800:1-hez. A panel elfogadható képminőséget tud majd nyújtani, de a részletesség nem tartozik majd az erényei közé. Az eszközön az Android 7.0 operációs rendszer várja az érdeklődőket, amire a Huawei fejlesztői már az Emotion UI 5.1 grafikus felhasználói felületet húzták. A kamerák tekintetétben szinte a minimumra szorítkozik a Huawei. A MediaPad T3 előlapján egy 2 MPixeles képalkotó található, mellyel HD minőségű videóhívásokat lehet bonyolítani, a hátoldali megoldás pedig egy 5 megapixeles szenzorra épül. LED-es villanót kár is keresni, segédfény egyik kamerához sem tartozik, így rosszabb fényviszonyoknál végképp nem sok jóra lehet számítani.
A gyerekekre is gondol a Huawei.
A készülék a Qualcomm Snapdragon 425 platformra épül, ami mindössze négy darab 1,4 GHz-es órajelen üzemelő Cortex-A53 feldolgozó egységet, valamint egy Adreno 308 IGP-t tartalmaz. A rendszermemória alapesetben 2 GB-os, de akár 3 gigával is lehet majd választani a MediaPad T3-at. Az előbbi kiszerelésnél 16 GB-os tárkapacitásra lehet számítani, az utóbbi pedig már 32 GB-tal szolgál a jövendőbeli tulajdonosoknak. Bővítési lehetőségről mostanáig nem esett szó. A táblagép választható lesz csak Wi-Fi modullal és mobil hálózati egységgel megtoldva is, ez utóbbi már 4G LTE támogatást jelent – mely kiterjed a sokszor „elfelejtett” B20 frekvenciatartományra is. Van továbbá a szerkezetekben Bluetooth modul és még GPS vevő is, így akár navigációs feladatot is képes ellátni. A MediaPad T3 szürke és arany színben lesz elérhető. A tablet egy 4800 mAh-s kapacitású akkumulátorral felszerelve kerül bevetésre, ami átlagos üzemidőt vetít előre. Ez a gépezet 7,95 milliméter vastag és 350 grammot nyom.
Huawei MediaPad T3 7
A MediaPad T3-nál nincs megjelölve a névben a képátló, hírünk második alanyánál azonban már igen. Ennek megfelelően egy 7 hüvelykes megjelenítőre számíthatunk, ami továbbra is IPS technológiás, viszont a felbontása 1024 x 600 képpontra mérséklődött. Sajnos az operációs rendszernél is visszalépés figyelhető meg a fenti társához képest. A Huawei MediaPad T3 7 készüléken már csak az Android 6.0 van jelen, és a Marshmallow még az Emotion UI 4.1 grafikus felületet vonja maga után. Szóval minden tekintetben szerényebb lehetőségeket biztosít a kisebb eszköz szoftveresen. És bár a kamerákat figyelembe véve már a MediaPad T3 sem alkotott maradandót, ez a táblagép még alább adja. Előre és hátra is egy-egy fixfókuszos, 2 megapixeles képalkotó egység figyel, és értelemszerűen reménykedni is kár abban, hogy bármelyikhez is tartozik segédfény.
A Qualcomm központi chip helyébe egy MediaTek lapka lépett a MediaPad T3 7 esetében. Az MT8127 lapul benne, ami 1,3 GHz-es frekvencián dolgozó Cortex-A53 kvartettet vonultat fel egy Mali-450 MP4 grafikus egységgel megfűszerezve. A háttértár és a rendszermemória terén ezúttal is kettő konfigurációval lehet számolni: az alap kivitel mindössze 1 GB RAM-ot és 8 GB tárhelyet vonultat fel, a drágább megoldás pedig már 2 GB-nyi memóriával, valamint 16 gigás adattárolóval várja a vásárlókat. A microSD támogatásra itt sem tér ki a gyártó, de ezúttal már szinte biztosra lehet venni a bővítési lehetőség meglétét – és vélhetően egyébként a MediaPad T3 sem nélkülözi ezt az opciót. A kapcsolati képességek lajstromát a kétsávos Wi-Fi nyitja (802.11 a/b/g/n), ami a Wi-Fi Direct eljárást is támogatja, emellett van itt még Bluetooth modul és néhányak örömére GPS vevő is. Ez a modell már csak egy 3100 mAh-s teleppel lett felszerelve, ami nem sok jót vetít előre. Folyamatos nyomkodás mellett valószínűleg megadja majd magát 5-6 óra alatt a 7 colos tábla. A szürke és ezüst színekben érkező masina térfogata 179 x 103,68 x 8,6 milliméteres, a tömege pedig mindössze 245 gramm. A Huawei MediaPad T3 árcéduláján előre láthatólag 220 eurós induló összeg szerepel majd, ami bizony elég borsos a fenti konfigurációért. A kínai alakulat általában jó ár-érték arányú eszközöket kínál, de ez most úgy fest, hogy nem igazán jött össze. És mi a helyzet a MediaPad T3 7-tel? Nos, ez már egy kicsivel közelebb áll az elfogadható szinthez, de még itt is túl vastagon fogott a vállalat ceruzája, alapjáraton 130 eurós összeg került a neve mellé.
Új hozzászólás írásához előbb jelentkezz be!

Eddigi hozzászólások

1. j.panzer
2017.04.24. 00:05
Hát gyerekek erre a szutyokra nincsenek szavak. És az árcédula, na az nagyon durva. Még ha 20 és 30 ezerbe kerülne, azt mondom talán, talán. Gyereknek szétverni, kutyának szétrágni. De ez.
Borzalom!!!!

És akkor megy a csodálkozás, hogy a kutya nem vesz tabletet.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!