iPon Hírek

Két új taggal bővül az ASUS Designo monitorcsaládja

Dátum | 2012. 09. 03.
Szerző | J.o.k.e.r
Csoport | MEGJELENÍTÉSAz ASUS hamarosan két új Designo sorozatú monitort dob piacra, amelyek az MX239H és MX279H típusjelzést viselik. A két friss megjelenítő letisztult, tetszetős dizájnnal érkezik: talpazatuk és a káva kezelőszerveket tartalmazó alsó része ezüstben, a monitorok többi része pedig feketében pompázik.


Mind a 23 colos, mind pedig a 27 colos példány esetében különlegesség, hogy TN+Film panel helyett sokkal ütőképesebb, jobb látószögeket és színhű kép megjelenítést kínáló IPS panelt alkalmaznak, amely a zavaró tükröződés elkerülésének érdekében még matt bevonatot is kapott. Az IPS alapú LCD panelek ugyan eltérő képátlóval érkeznek, de felbontás tekintetében abszolút nincs különbség köztük: mindketten 1920 x 1080 pixeles, azaz Full HD natív felbontást alkalmaznak. A függőleges és vízszintes betekintési szögek egyaránt 178 fokos értéket képviselnek, a háttérvilágítás szerepét pedig egy LED-es fényforrás tölti be.


A kijelző kávájának felső és oldalsó része mindkét esetben rendkívül vékony, a kezelőszerveket felvonultató alsó kávarész azonban már picivel vaskosabb. Káva ide vagy oda, a monitorok karcsúságához nem férhet kétség: a 23 hüvelykes példány mindössze 14,5 milliméteres mélységgel bír, 27 colos társa pedig csak 17,5 milliméter vastag. A beépített állvány a jelek szerint magasságállítást nem, csak a kijelző bizonyos mértékű előre, illetve hátra történő döntését engedélyezi.


A hangzásról a monitorok beépített hangszórói gondoskodnak. A hangrendszert az ASUS mérnökei a Bang & Olufsen szakembereivel együttműködve fejlesztették ki, ami garancia lehet a jó hangzásra – legalábbis monitorhoz mérten. A tesztek pedig majd úgyis kiderítik, milyen hangminőségre számíthatunk.


A dupla HDMI videó bemenettel érkező monitorok pontos tulajdonságait egyelőre homály fedi, mint ahogy azt is, hogy pontosan mikor jelennek majd meg, illetve mennyibe fognak kerülni.

Új hozzászólás írásához előbb jelentkezz be!

Eddigi hozzászólások

1. Fix
2012.09.03. 20:30
hmmm már csak passzív 3d és rohanok megvenni.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!