iPon Hírek

Két új taggal bővült az AMD Radeon Pro WX sorozata

Dátum | 2017. 06. 02.
Szerző | J.o.k.e.r
Csoport | FŐ EGYSÉG

Az AMD Radeon Pro WX családjában két új alsókategóriás tag jelent meg, amelyek azokat a professzionális szintű felhasználókat célozzák meg, akik nem igényelnek extrém számítási teljesítményt, csak egy megfelelő szoftveres támogatással rendelkező, stabilan és megbízhatóan működő termékre van szükségük, modern alapokon.
Radeon Pro WX 3100
Számukra kiváló választás lehet a frissen bemutatott Radeon Pro WX 2100 és a Radeon Pro WX 3100, ugyanis ezek a termékek félmagas kivitelben érkeznek, keveset fogyasztanak, a konkurens megoldásokhoz képest pedig érezhetően gyorsabbak az egyes tartalomkészítő és tartalomszerkesztő alkalmazásokban. Mindkét új videokártya Polaris 12-es GPU-t kapott, ami 512 stream egységgel rendelkezik, maximális egyszeres pontosságú számítási teljesítmény terén pedig 1,25 TFLOP/s-os értékkel kell beérni.
Radeon Pro WX 2100
A két friss termék között főként memória-alrendszer vonatkozásában vannak különbségek, ugyanis míg a WX 3100 128-bites, addig a WX 2100 csak 64-bites adatsínt használhat, méghozzá felezett memória-kapacitással.
Videó kimenetek terén azonos a kínálat, így a termékek akár három darab 4K-s 60Hz-es vagy egy darab 5K-s 30Hz-es megjelenítő kezelésére is képesek, hála a két darab Mini DisplayPort és a normál formátumú DisplayPort csatlakozónak. Az újdonságokhoz egyébként egy passzív SL-DVI átalakító is jár, hogy a régebbi monitorokkal való kompatibilitás is biztosítható legyen. Mivel mindkét újdonság alacsony TDP kerettel gazdálkodik, így nem igényelnek külön PCI Express tápcsatlakozót a stabil működéshez. Az új videokártyákat számos professzionális szoftver támogatja, a hozzájuk tartozó driver pedig szigorú minőségbiztosítás keretén belül készül. Új driver éppen ezért csak ritkábban, minden negyedév negyedik csütörtökén érkezik, viszont így garantálható a tökéletes kompatibilitás és a stabil működés is – ezek ebben a szegmensben komoly elvárások.
A Radeon Pro WX 3100 az Nvidia Quadro P600 ellen száll harcba, amihez képest átlagban 20%-kal gyorsabb a különböző professzionális alkalmazásokban. A Pro WX 2100 már a Quadro P400 ellenfele lesz, riválisánál pedig átlagosan 29%-kal gyorsabb, ahogy az a lenti grafikonokon is látszik.
Az AMD új Radeon Pro WX sorozatú videokártyái már ebben a hónapban elérhetővé válnak kereskedelmi forgalomban. A Radeon Pro WX 3100 199 dollárba, a Radeon Pro WX 2100 pedig 149 dollárba kerül.
Új hozzászólás írásához előbb jelentkezz be!