iPon Hírek

Két új wireless HDTV a Sony-tól

Dátum | 2009. 09. 09.
Szerző | Gabriel
Csoport | MEGJELENÍTÉS

Útnak indította legújabb vezetéknélküli HDTV-jét, a BRAVIA ZX5-öst a Sony. A két méretben érkező készülék a 60GHz Wireless HD formátumot használja, és egy különálló TV Station hubról veszi a megjelenítendő tartalmakat.


Az ultraszélessáv használatának köszönhetően az új készülékek elődeiknél, a ZX1-eseknél jóval hatékonyabbak, és akár 60 FPS-sel is képesek 1080p-s videók zökkenőmentes lejátszására, szemben a régebbi sorozat 1080i-s képminőségével.

A ZX5-ös mindkét változata 240HZ-es, LED-háttérvilágítású panelt használ. Minden fizikai bemenetet a hozzájuk tartozó TV Station kezel; ezen ugyanis van négy HDMI-, két komponens- és RCA-, valamint egy-egy S-Video- és VGA-csatlakozó éppúgy, ahogy Ethernet is, amely utóbbi a helyi hálózatos DLNA médiamegosztásról, valamint TV-s internetvideó-streamingről gondoskodik.

A jelenlegi tervek szerint mindketten (szám szerint 46 és 52 hüvelykes méretben) november 20-án bukkannak majd fel - elsőként természetesen Japánban -, 4.937 és 5.581 dollárnak megfelelő értékben. Bár a szigetországon kívüli megjelenés majdnem biztosra vehető, konkrét időpontok és helyszínek még nem ismertek.

Új hozzászólás írásához előbb jelentkezz be!