iPon Hírek

Két új X58-as alaplap az eVGA kínálatában

Dátum | 2009. 05. 21.
Szerző | J.o.k.e.r
Csoport | FŐ EGYSÉG

Az eVGA, aki egy kaliforniai székhellyel rendelkező nagy és ismert alaplap (és VGA) gyártó, hamarosan két újabb alaplapot mutat be, amelyek mindketten az Intel felsőkategóriás, X58-as lapkakészletére épülnek és így az LGA-1366-os tokozással rendelkező, egyre bővülő Core i7-es processzor családot fogadják.

eVGA X58 SLI LE
Az első megoldás egy teljes ATX formátumra épülő alaplap, ez a modell az X58 SLI LE típusjelzést viseli, míg micro-ATX formátummal büszkélkedő társa az X58 SLI Micro elnevezést kapta. A 270 dollár alatti árkategóriában elhelyezkedő alaplapok a Core i7-es és Core i7 Extreme processzorok mellett hat darab DDR3-1600-as memória modul fogadására is képesek, így kiaknázható a Core i7-es sorozat által nyújtott háromcsatornás DDR3-as memóriatámogatás. Az alaplapok egyébként hatfázisú analóg tápellátással bírnak (PWM).

Mindkét alaplapon hat darab SATA 3 Gbps-os port van jelen, de természetesen a CrossfireX és az SLI támogatás sem hiányzik: az X58 SLI LE esetében négy darab PCI Express x16-os slot (x16/x16/x8/x8), míg az X58 SLI Micro alaplapnál két darab PCI Express x16-os bővítőhely áll rendelkezésre. Az X58 SLI LE modellen a felsoroltakon kívül egy PCI Express x1-es és egy hagyományos PCI port is található, míg az X58 SLI Micro-nál a két PCI Express x16-os port mellett csak egy PCI Express x1-es slot foglal helyet.

eVGA X58 SLI Micro
Természetesen az alaplapokon nyolccsatornás integrált audió vezérlő is található, de az eVGA-ra jellemző kitűnő tuning lehetőségek sem hiányoznak a kínálatból, sőt, egy kétszer hétszegmenses kijelző is van a lapokon, amely a különböző hibajelenségek beazonosításában segít azzal, hogy különböző kódokkal jelzi a hiba okát, amit aztán kikereshetünk az alaplap kézikönyvéből (debug LED).

Az eVGA X58 SLI LE alaplap várhatóan még ennek a hónapnak a végén forgalomba kerülhet, míg a micro-ATX formátumú X58 SLI Micro érkezésére valamikor június folyamán lehet számítani.

Új hozzászólás írásához előbb jelentkezz be!

Eddigi hozzászólások

2. d311c
2009.05.22. 10:33
VISSZA A HIRHEZ

Ott van a PCI a micro-nál is.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
1. Joachim21
2009.05.22. 11:35
Szép és jó, de ezek az X58as lapok többnyire mind ugyanazt tudják, csak egy kettő olcsóbb és butított változat az ami érdekes! Mostmár lassan elkezdhetnének kiszivárogni a hírek a core i5ös lapokról is, nincs már messze szeptember.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!