iPon Hírek

Két új Xperia tűnt fel egy fotón

Dátum | 2012. 01. 17.
Szerző | DemonDani
Csoport | MOBILTELEFON

A Sony (Ericsson) elképesztő tempót diktál továbbra is, a 2011-es év során sok nagyon erős konstrukciót mutatott be, ráadásul, egyelőre csak papíron ugye, de övék a legkomolyabb Android 4.0 frissítési lista is. A CES alkalmával is bemutatkozott több új készülék, immáron csak Sony név alatt, de a Mobile World Congress során ismét új eszközökkel bővül majd az Xperia család.


A két új készülékekről egyelőre nem sok információ áll rendelkezésre, annyi biztos, hogy mind a két telefon esetében az ST-Ericsson U8500 chipek használatára lehet számítani, ezzel pedig megtörik a Qualcomm-mal való több éves kizárólagosságot. Az U8500 két darab Cortex-A9 magra épül, ezek 1 GHz-es órajelen üzemelnek, mellettük pedig egy Mali-400 GPU-t és minden bizonnyal 1 GB RAM-ot találunk. Az Xperia Nypon (LT22i) a NovaThor lapka mellett egy 4 hüvelykes képátlójú qHD (960 x 540) felbontású kijelzőt, 8 megapixeles Exmor R FullHD videók rögzítésére alkalmas kamerát kapott.

Ezzel feltehetően a középkategóriát veszik majd célba, míg a képen a másik újdonságként visszaköszönő mobil (a fenti), a Kumquat (ST25i) a középkategória alját hódítja majd meg. Ez lehet a Mini széria következő tagja, ami szépen lassan már nem is olyan minibe megy át, mivel a kijelző mérete ismét tovább nőtt, ezúttal már 3,5 colos képátlóra és FWVGA felbontásra lehet számítani, a kamera pedig 5 megapixeles képeket örökít majd meg, a videózást pedig kicsit érthetetlen módon 720p-ben maximalizálták.

A kép egy svéd aukciós oldalon bukkant fel, persze azóta már eltávolították. Érdekes, hogy a CES-en bemutatott Xperiák már Sony mintával rendelkeztek, de ezeken a képeken még az Ericsson is fel van tüntetve az újdonságok előlapján, ez minden bizonnyal meg fog változni mire megkezdődik az MWC február végén.

Új hozzászólás írásához előbb jelentkezz be!

Eddigi hozzászólások

2. HUFEUR
2012.01.17. 20:36
Túl sok a telefon, minden gyártónak kéne egy alsó-közép-felsőkategória, meg ha már elavultnak számít akkor a második félévben is egy ilyen kombót bevezetni, akkor is bőven lenne választék.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
1. zord01
2012.01.17. 22:32
Kár hogy nem a Ray-nek hoznak ki utódot. Prémium anyaghasználat (sok fém, meg ásványüveg), nem túl nagy méret, komoly kamera és zenei képességek. Meg a változatosság kedvéért kibírhatna 2 napot is egy töltéssel. A többi nekem nem fontos.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!