iPon Hírek

Kétéves a Google Chrome, a 6-os verzióval ünnepelnek

Dátum | 2010. 09. 03.
Szerző | J.o.k.e.r
Csoport | SZOFTVER

A Google Chrome böngészője a napokban töltötte be második születésnapját, amit a vállalatnál azzal kívántak megünnepelni, hogy elérhetővé tették a Chrom 6-os kiadásának stabil változatát, amely már természetesen nem bétának, hanem végleges kiadásnak tekinthető. A publikus kiadás sajnos még nem kínál támogatást a hardveres grafikai gyorsítás igénybevételéhez, de így is sok-sok újítást és főleg sok komolyabb hiba javítását tartalmazza, így mindenképpen érdemes letölteni, ha Chrome-mal szeretünk böngészni a neten.


Az elmúlt két év alatt a Chrome egyébként rengeteget fejlődött: a Google szoftvermérnökei hatalmas figyelmet fordítottak arra, hogy a böngésző gyors és biztonságos legyen, de ezzel együtt számos kényelmi szolgáltatást is beleépítettek, amelyek tényleg hasznosak a mindennapi böngészés alkalmával. Az elmúlt idők során a böngésző JavaScript sebessége háromszorosára nőtt és jól helytállt az egyre kiélezettebb böngésző-csatában is.

A Chrome 6-os kiadása Windows, Mac OS és Linux operációsrendszerekhez egyaránt elérhető és mindhárom esetben kínál hibajavításokat, teljesítmény és stabilitás optimalizációt, valamint új funkciókat is. A kissé átalakított felhasználói kezelőfelület mellett a szoftver tartalmazza a béta változatból már ismert automatikus űrlapkitöltő szolgáltatást (Form Autofill) és lehetőséget biztosít, hogy a bővítményeket és az Autofill szolgáltatás adatait szinkronizálhassuk a különböző konfigurációink között. Az új verzió 17 hiba javítását is tartalmazza, amelyek közül 8 elég nagy, így mindenképpen érdemes beszerezni a böngésző legfrissebb kiadását, ami egyébként innen tölthető le.

Új hozzászólás írásához előbb jelentkezz be!

Eddigi hozzászólások

6. huncut123
2010.09.03. 16:16
Én már a 6-ot használom, és szerintem jobban néz ki mint az 5 jobb a dizájn
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
5. Shahid
2010.09.03. 20:31
chromehoz nincs véletlenül olyan bővitmény mint firefoxhoz, amivel egyszerüen le lehet tölteni a netes videokat? ha valaki tud ilyet leírhatná a nevét.... köszi
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
4. Racer01 Shahi...
2010.09.03. 20:41
Hello yt-hoz: [LINK]
Amúgy nekem tetszik ez az új kinézet
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
3. Sediqwe
2010.09.04. 13:34
a 0 designen mi változhat???
szerintem sincs semmi változás SEHOL DD
csak havonta váltanak verziót hogy jövőre már a 20. verziónál járjanak
amúgy meg az iparban SZÉGYEN a verzió váltás, lévén akkor valamit nem jól csináltak az előzőben ) Nem pedig hogy hetente ugranak.
Semmi NAGY újítás nincs benne, 3x gyorsabb? akkor tartsunk a 3.0 nál de szerintem a ie 9 ig akarnak menni, hogy megmutassák, nekik nagyobb...
a böngésző maga jó, de olyan alap buta dolgok vannak benne hogy nevetséges...
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
2. GerryZ
2010.09.04. 13:59
Én is letöltöttem tegnap, semmi extra nem változott, vagy legalábbis nem vettem észre, csak azt, hogy a menü gombjainak körvonala eltűnt (vissza, előre, újra)
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
1. _DiEGO_
2010.09.04. 20:43
Google Chrome 6.0.472.53 (magyar) 20,4MB

[L E T Ö L T É S]
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!