iPon Hírek

Kétféle HyperX billentyűzet érkezik, gamereknek

Dátum | 2017. 07. 19.
Szerző | J.o.k.e.r
Csoport | MULTIMÉDIA

A HyperX két új mechanikus billentyűzettel vette célba a játékosokat: egyikük a HyperX Alloy Elite Mechanical Gaming Keyboard, a másik pedig a HyperX Alloy FPS Pro Mechanical Gaming Keyboard nevet kapta. Alapok terén mindkét újdonság hasonló, azaz mindketten Cherry MX családba tartozó mechanikus kapcsolókat kaptak, de pontos típusok terén már lesznek különbségek. Mindkét billentyűzet rendelkezik piros LED-eket tartalmazó háttérvilágítással, amelynél hatféle effektet és négyféle fényerősséget állíthatunk be. Nem hiányzik a sorból a Game Mode sem, így a Windows billentyű letiltható, a multimédiás funkciók vezérlését pedig médiagombok segítik. Az újdonságok 1,8 méter hosszúságú szőtt USB 2.0-s kábelen keresztül kapcsolódnak az adott rendszerhez, operációs rendszerek terén pedig a Windows 7-től a Windows 10-ig bezárólag minden Windows kiadás támogatott. Jól jöhet, hogy mindkét termék kapott USB 2.0-s portot, viszont ez csak az Alloy Elite esetében használható eszközök csatlakoztatására (Pass-Through), az Ally FPS Pro csak töltésre képes. Az új billentyűzetek 100% Anti-Ghosting támogatással érkeznek, mintavételezési rátájuk pedig 1000 Hz. Most pedig következzenek a különbségek.
A HyperX Alloy Elite Mechanical Gaming Keyboard 444 milliméter széles, 226,8 milliméter mély és 36,3 milliméter vastag, tömege pedig 1467 gramm – természetesen kábellel együtt. Ennél a modellnél a háttérvilágítás 18 piros LED-et tartalmaz, az alapot pedig masszív fémkeret adja, így érthető, miért nehéz a termék – de legalább strapabíró is. Extra, hogy ennél a modellnél titánszínű, textúrázott WASD gombokat kapunk a kiszerelésükhöz szükséges kiszedővel együtt, plusz egy lecsatolható csuklótámasz is a kínálat részét képezi, ami jelentősen fokozza a kényelmet. A multimédiás gombok felül, dedikált formában érhetőek el, méghozzá hangerőszabályzó társaságában, a bal felső sarokban pedig a világítás szabályozását segítő dedikált gombsor látható. Alattuk egy piros fénycsík látható, amelyet 18 piros LED-ből álló szalag alkot.
A HyperX Alloy FPS Pro Mechanical Gaming Keyboard már kompakt kivitelben érkezik, hiszen csak 359 milliméter széles, 130 milliméter mély és 34,5 milliméter vastag, tömege pedig már csak 900 gramm. A csuklótámaszról és a lecsatolható USB kábelről itt már le kell mondanunk, csak úgy, ahogy a numerikus billentyűtömbről is, hiszen úgynevezett „Tenkeyless” dizájnról van szó.
A HyperX új billentyűzetei közül az Alloy Elite mechanikus kapcsolók tekintetében várhatóan Cherry MX Red, Blue és Brown változatban lesz elérhető, ára pedig 44 999 forint lesz, attól függetlenül, melyik kapcsolót választjuk. A kompakt FPS Pro ezzel szemben már csak Cherry MX Red kivitelben kerül az üzletek polcaira, ajánlott fogyasztói ára pedig 32 999 forint lesz. Az újdonságok augusztus 21-től válnak elérhetővé kereskedelmi forgalomban.
Új hozzászólás írásához előbb jelentkezz be!

Eddigi hozzászólások

2. katt777
2017.07.20. 11:26
30-ért vettem Karácsonykor Strix Pro-t, egy rakás extra gombbal (Ch-MX Red), hardveres vagy szoftverea makrórögzítéssel, stb, na, az gamer, és még le sem húztak. Szevasz, tavasz.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
1. B_Real katt7...
2017.07.20. 14:16
Alzan meg 25 vagy 28e-ért volt Logitech G910, féláron valami új időpontos Black Friday alkalmával. Az is jó vásár volt.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!