iPon Hírek

Kétképernyős érdekesség enTourage-módra

Dátum | 2010. 01. 08.
Szerző | Gabriel
Csoport | MULTIMÉDIA

Számos funkciót egyesít magában az enTourage eDGe "dualbook": e-olvasó, tábla, jegyzettömb és hordozható médialejátszó is egyben. Ehhez képest az ára egészen mérsékeltnek mondható (490$) és a jelek szerint februártól lehet majd számítani rá.


Oprendszerként Androidot használ, a baloldali e-papír képernyője 9,7 hüvelykes, míg a jobboldali LCD 10,1. Van benne WiFi böngészéshez és letöltéshez, zajszűrős mikrofon, valamint 1,3MP-es kamera videó- és hangrögzítéshez. A hangfelvételeket MP3-akként menti el.

PDF és EPUB formátumú e-könyvekkel dolgozik; az enTourage saját könyvesboltot nyit hozzá, viszont a jelek szerint annak a teljes kínálata a Google-től fog érkezni - az azonban egyelőre még kérdéses, hogy a februári megjelenés idejére a bolt is készen áll-e majd.

Az akku mintegy hat órás használati időt biztosít, ha csak az LCD-t használjuk, viszont csak az e-papír igénybevételével hét napot is kihúzhat. Persze mindkettőt is lehet használni egyszerre.

Új hozzászólás írásához előbb jelentkezz be!

Eddigi hozzászólások

4. Szerzetes
2010.01.09. 17:38
Miért nem egyformák a kijelző méretek? Miért kell az LCD? Hátra lehet hajtani a másik kijelzőt v. csak így használni mint egy kinyitott könyvet?
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
3. issti
2010.01.10. 10:53
Nem akarok kézzel ráírni, nem kell színes kijelző, nem érdekel a Wi-fi, 3g, Bluetooth, nem ezen szeretnék zenét hallgatni, nem hat meg, ha kihajthatós, csúsztatható!
Egy sima E-book olvasó kéne 40ezer alatt, ami magyarul is ismeri a karaktereket, és semmi mást nem tud, csak amire való, de azt jól. Mikor jönnek már rá a gyártók, mire van szüksége annak aki ilyet keres?
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
2. Gabriel
2010.01.10. 12:15
issti: Vannak ilyenek, csak sajna nálunk még nem kaphatóak. Odaát az USA-ban már azon nyígnak, hogy valósággal elárasztották a piacot az e-olvasók, minden kis névtelen gyártó kidobta már a magáét, annyi van belőlük, mint a szemét... de itt nálunk, amennyire tudom, továbbra is összesen csak két fajta kapható, de még azokat se boltokban találod meg, hanem csak neten.

Valamikor talán beszivárog a többi is, apránként, de hogy mikor... az még nagy a kérdés.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
1. zevilaga
2010.01.11. 20:34
Nem drága, ugye?
Hogy írhattok le ilyet? 500 USD-ért kapsz egy netbookot, meg legalább egy, de inkább két pótakkut. És az nem csak egy egyszerű ebook-olvasó...
Nem értem miért vesz bárki ilyet egy vagyonért. Én PDA-t használtam vagy 4 éven át ebook olvasásra. Egy töltéssel az is bírt 6-8 órát, több sosem kellett.
Na mindegy, vegye aki lopja a pénzt.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!