iPon Hírek

Kétmilliárd aktív felhasználónál tart a Facebook

Dátum | 2017. 06. 28.
Szerző | DemonDani
Csoport | MOBILTELEFON

„Ezen a reggelen a Facebook közössége hivatalosan is elérte a 2 milliárd főt!” – számolt be a hivatalos Facebook lapján Mark Zuckerberg a lenyűgöző eredményről. A vállalat első embere nem hagyta másra a bejelentést, és ez abszolút érhető is. Zuckerberg mindig nagyra törő terveket dédelget, de azt talán még ő sem gondolta korábban, hogy a közösségi oldal ilyen magasságokba emelkedhet. A Facebook vezérigazgatója nem a regisztrációk számára támaszkodva jelentette ki a fentieket, hanem már egy sokkal relevánsabb adat, a havonta aktív felhasználók száma alapján. Az eredmény annak fényében nem meglepő, hogy már az első negyedéves beszámolóban is 1,94 milliárd aktív emberről beszélt a vállalat. A hivatalos blogon megjelent beszámolóból még több érdekes adat is kiderül. A statisztikák szerint napi szinten 800 millió felhasználó kedvel valamilyen bejegyezést, ami szintén egészen elképesztő. És még arra is fény derült, hogy a korábban bevezetett kiterjesztett reakciók közül a szívecske a legnépszerűbb, ezt naponta mintegy 175 millió alkalommal használják az emberek. A Facebook Csoportok funkciója pedig több mint 1 milliárd embert köt össze, ennyiszer használják havonta legalább egy alkalommal. A felhasználóknak köszönetképpen a Facebook a következő napokban különböző személyre szabott dolgokkal fog kedveskedni.
A közösségi oldal például létrehoz majd egy olyan videót az emberek számára, amiben mindenki láthatja, hogyan került közelebb másokhoz a Facebooknak köszönhetően, illetve miként járult hozzá a közösségi élethez a környezetében. Hasonló összefoglalókat a Facebook eléggé rutinosan készít már, ugyanis több eseményhez köthetően is előkerült hasonló lehetőség a közösségi oldalon. Ezt mindenki megkapja majd a saját hírfolyamának tetejére az elkészülést követően, de direktben is el lehet érni a facebook.com/goodaddsup (Good Adds Up) aloldal meglátogatásával. Az Egyesült Államokban a felhasználók meg is oszthatják majd azoknak az embereknek az emlékvideóit, akik inspirálták őket arra, hogy tegyenek valamit a közösségért. Ha valaki szívet küld egy ismerőse bejegyzésére, felköszönti egy barátját a születésnapja alkalmából vagy szimplán létrehoz egy csoportot, külön köszönetben fogja részesíteni a rendszer, amiről szintén a hírfolyamon lesz bejegyzés.
A Facebook egy pillanatra sem szeretne megállni, és bár egy óriási mérföldkövet ért most el, a vállalatnál erre csak egy lépésként tekintenek, amivel közelebb kerültek a végső célhoz, hogy az egész világot összébb hozzák egy közösségbe. A vállalat annak érdekében, hogy minél könnyebben elérhetővé tegye mindenki számára a Facebookot, több mobilos applikációt is kínál, melyek közül a Messenger az egyik legnépszerűbb, és ezzel a gondolattal szeretnénk felvezetni, hogy a napokban a csevegő új funkciókkal bővült.
A Facebook Messenger elképesztő mennyiségű lehetőséget sűrít már egybe, és most ismét újdonságok fogadják a felhasználókat. Ezúttal a fejlesztők a videobeszélgetésekre gyúrtak rá egy sor olyan opcióval, amivel főleg a fiatalabbak számára tehetik vonzóbbá a szolgáltatást. A videókat a beszélgetések közben már egy rakás különböző valós idejű extrával lehet majd izgalmasabbá tenni. A felhasználók animált reakciókat tehetnek a képre, filtereket választhatnak, maszkokat állíthatnak be és effekteket adhatnak a videohíváshoz. Tehát lényegében bármit megtehetnek, amit egy videofelvétellel, csak az a különbség, hogy mindez élőben történik. Hogy maradandó nyoma is legyen a „mesterműveknek”, került képernyőmentési lehetőség is a Messengerbe a legutóbbi frissítéssel. Így a felhasználó egy pillanat alatt elmenthet képeket a beszélgetéseiből – saját felhasználásra vagy akár megosztásra is.
Facebook Messenger: Android | iOS
Új hozzászólás írásához előbb jelentkezz be!

Eddigi hozzászólások

3. Kogeru
2017.06.29. 05:58
Most hogy elérte a 2 milliárd felhasználót, az emberek nyomhatják ezeket a bugyuta sz@rságokat
A bevezetett gombok is faszák, tetszik, dühítő, vicces, imádom, gaypride. Oh. Kéne egy black lives matter és egy white power gomb is. Tudják, ekuálítí.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
2. thestock Koger...
2017.06.29. 06:55
Üzleti szempontból jól csinálják. Folyamatosan termel, egyre nagyobb bázisa van. Én azt hittem hogy pár év alatt lecseng, ennek ellenére lassan 10 éve elérhető,és egyre több felhasználója van.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
1. FFeller Koger...
2017.06.29. 19:48
Ja, az gaypride? Nálam csak annyit írt büszke. Én meg odanyomtam mindenhova.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!