iPon Hírek

Kétoldali érintőképernyő Japánból

Dátum | 2008. 08. 30.
Szerző | Gabriel
Csoport | MULTIMÉDIA

Új alkotását tegnap mutatta be a Teraokaseiko cég, melynek különlegessége, hogy mindkét oldalán érzékeli az érintéseket, miközben természetesen a képernyő tartalma is ugyanolyan jól látható mindkét oldalról - valamint alapvető többérintéses gesztusokat is támogat a rendszer.


Ez a technika tehát kiváló megoldást kínálhat olyan többrésztvevős munka-, vagy épp játék-alkalmazásokra, ahol a kétoldalas megoldás a legpraktikusabb, lásd például a szemléltetéshez is használt egyszerű tic-tac-toe játékot a képen.

Amint azonban az szintén látható, a fejlesztés egyelőre még a korai szakaszában tart, mivel a képernyő minősége elég gyér - mindössze 256 x 120-as felbontású, és monokróm. Ettől függetlenül a fejlesztésnek a cég nagy jövőt jósol, és számos ilyen kétoldali alkalmazást lát a jövőben.

Hogy maga az alapötlet jó, az kétségtelen, és kellően praktikus lehet - ha tudnak kezdeni valamit a képminőséggel, és feljavítják az érzékelés pontosságát és lehetőségeit is (ami persze nyilván nem is kérdés). Ez esetben valóban lehet jövője a dolognak - ezzel azonban még vélhetőleg elég sok munkájuk lesz.

Új hozzászólás írásához előbb jelentkezz be!

Eddigi hozzászólások

3. pluto
2008.08.30. 12:04
Sztem az amőbához tökéletes egy toll,és egy papír,de másra biztos hogy majd jó lesz.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
2. leviske
2008.08.30. 12:50
Ahelyett, hogy ilyenekre pazarolják az idejüket, dolgozhatnának azon, hogy igazi érintéshatást nyújtson a kijelző...
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
1. Alamos
2008.08.30. 13:01
Aztán jön a légy és eszednél légy, amikor púzik és a gombot lenyomja, hogy shut down
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!