iPon Hírek

Kettészakad az AMD?

Dátum | 2008. 08. 13.
Szerző | Gabriel
Csoport | IT VILÁG

Heteken belül két külön céggé válhat szét az AMD, amennyiben az állítólagos belső forrásoknak hinni lehet; ezek szerint a felkészülés már folyamatban van, hogy minden a lehető legsimábban mehessen végbe. Az alapelgondolás egyszerű és célszerű: a nagyobbik "fél" továbbra is folytatná majd az AMD-processzorok és lapkakészletek fejlesztését, míg a kisebbik "fél" kizárólagosan a gyártási feladatokat intézni az AMD már meglévő gyáraiban.

Természetesen a két új cég között igen szoros kapcsolatok feszülnének majd továbbra is, és a gyártó cég elsősorban az anyacég hardvereit gyártaná, azt egyelőre még nem lehet tudni, hogy külső megbízásokat is elvállalhatnak-e majd. A kettéválásnak ezzel együtt megvan a maga pénzügyi oldala is, mivel a cég jelenlegi, veszteséges mérlege így az év végére átfordulhatna nyereségbe.

Amennyiben ez a kettéválás valóban bekövetkezik, úgy az AMD még markánsabban különbözni fog az Inteltől, amely továbbra is maga intézi a gyártási feladatokat is - aminek pedig megvan egyrészt az az előnye, hogy a cég hatékonyabban fejlesztheti a processzorainak a logikai terveit, másrészt pedig az is, hogy kellően pontosan becsülhesse meg a gyártási lehetőségeit. E tényezőket elemzők mindig is az Intel sikerességének egyik fontos elemének tartották, viszont ha az AMD megfelelően szervezkedik, és a leendő két új cég kapcsolata valóban kelleőn szoros is marad, akkor talán nekik sem kell lemondaniuk ezekről az előnyökről.

Új hozzászólás írásához előbb jelentkezz be!

Eddigi hozzászólások

10. Warez45
2008.08.13. 14:52
hajrá Vecsés kis térség hajrá Amd
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
9. pluto
2008.08.13. 16:27
Neeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeee...
Sajnos most értelmesebbet nem tudtam kitalálni.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
8. mikloss
2008.08.13. 17:33
"én örök hűséget esküdtem az AMD-nek"
Gratulálok, további hosszú és boldog életet és sok gyerkőcöt!
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
7. Multitask
2008.08.13. 17:55
Majd a két AMD Crossfireben fog együtt működni.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
6. leviske
2008.08.13. 22:31
Nem lennék megsértődve, ha a TSMC és a "kisebbik AMD" szorosabbra fűznék a szálakat...

Multitask: és HT linken keresztül fog kommunikálni?
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
5. Alamos
2008.08.14. 02:21
Hát kankurencia!
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
4. leviske
2008.08.14. 14:48
Annak ugyan mi értelme volna? :mellow: Ha kettéválnának, akkor csak egyszerűen mind a két cég csődbemenne... együtt tudnak kínálni egy nagyon erős platformot az Intel és nV termékei ellen (Notebook fronton ott a "Puma", desktop fronton pedig a Denebbel hamarosan teljessé válik a "Leo" platform...)

És ha abból indulok ki, hogy a Yorkfieldeknél még nem nagyon kell erősebb proci a játékokhoz (normál felbontásban) és a Deneb kb. a Yorkfield szintjét fogja legtöbb helyen hozni (itt-ott fölötte, itt-ott alatta)...
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
3. gamer123
2008.08.14. 15:58
nem vágom, hogy az ember mit bánhat meg az nV karikon, nekem még most is üzemel az mx440-es karim, bár a gépbe most nem az van, hanem egy 7600gs.....mind1, az öcsém még most is használja a már kb.4-5éves kártyát, semmi gond vele, kiválóan futtatja az olyan játékokat, ami egy 8-10 éves gyereknek való, ha meg idősebb vegyen újabbat!!!

nem értem hogy mi rossz az nV-ken, de lehet hogy velem van a baj


én örök hűséget esküdtem az AMD-nek, valamint az nVidia-nak
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
2. leviske
2008.08.14. 16:50
Nem hiszem, hogy az AMD-nek nagyobb esélye van kihullani a piacról, mint az Intelnek... az nV is csak azért fog kiszorulni, mert nincs megfelelő technologia a kezében a maradáshoz.

Amugy VGA-t ugy lehet megbánni, hogy azonos áron egy másik választással jobban jártál volna (legyen az hosszú, vagy rövidtávú választás). Pl: a FX5 tulajok is valószinűleg megbánták, hogy nem Radeont vettek.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
1. bszoke88
2008.08.17. 01:46
én még csak meséket hallgatok néha ebben a témában... mondjuk mutattak már rossz tervezést, ahol pont ez volt a gond. (melegedés)
a chieftec tápról asszem a pcguru vagy a CP újságban olvastam, hát nem dícsérték...
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!