iPon Hírek

Kettéválik a Lenovo

Dátum | 2013. 01. 07.
Szerző | J.o.k.e.r
Csoport | FŐ EGYSÉG

A Lenovo remekül teljesít a piacon az IBM notebook részlegének 2005-ös felvásárlása óta, de a jelek szerint a vezetés mégsem maradéktalanul elégedett a teljesítménnyel, így hamarosan átszervezés kezdődik, amely a várakozások szerint javít a jelenlegi helyzeten.

A cég elnök-vezérigazgatója, Yang Yuanging a friss hírek szerint elismerte, hogy a Lenovo márkanév inkább csak a kereskedelem fő áramába, illetve a belépő szintű megoldások piacára szánt termékek között teljesít igazán jól, ezzel szemben a felsőkategóriás termékek között a Thinkpad márkanév cseng jobban. Pont ez utóbbi az egyetlen márka a piacon, amely képes versenybe szállni az Apple termékeivel a felsőkategóriában (bár nem értjük a problémájukat, hiszen már a ThinkPad is Lenovo).


A jobb márkapozícionálás, illetve a jobb hatásfok elérésének érdekében a vállalat elnök-vezérigazgatója bejelentette: hamarosan két csoportra oszlik a Lenovo. Az egyik csoport a Lenovo Business Group, míg a másik a Think Business Group nevet kapja.

Az új felállás április elsejétől lép életbe, így innentől kezdve a Lenovo Business Group-ot Liu Jun vezeti majd, aki a Mobile Internet Digital Home részleg rangidős alelnöke. A Think Business Group élén a Product Group rangidős alelnöke, Dr. Peter Hortensius áll majd.

A Lenovo Business Group a kereskedelem fő áramába szánt átlagfelhasználói és üzleti noteszgépekre, asztali számítógépekre, táblákra, illetve okostelefonokra és okos televíziókra fókuszál majd, míg a Think Business Group az üzleti felhasználókat veszi majd célba és továbbra is a felsőkategóriás megoldásokra összpontosít.
 

Új hozzászólás írásához előbb jelentkezz be!

Eddigi hozzászólások

3. E.D.
2013.01.08. 15:37
"Az új felállás április elsejétől lép életbe..."
Már most gyúrnak az áprilisi tréfára???
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
2. franc0
2013.01.08. 15:51
Nagyon remélem, hogy így visszatérnek a helyes útra.

Kíváncsian várom az X240-et.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
1. T0nk
2013.01.14. 09:10
Vajon ez azt jelenti, hogy újra lesz billentyűzet a gépeiken?
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!