iPon Hírek

"Kettő az egyben" szerver blade a HP-től

Dátum | 2008. 06. 02.
Szerző | Gabriel
Csoport | IT VILÁG

Világelsőként alkotta meg a HP az első dupla szerver blade-et: két különálló szervert egyesítettek egyetlen blade-en belül.

A kettőzés előnyeit bizonyára nem kell taglalni: elég egyértelmű lehet a hely- és energiatakarékosság éppúgy, ahogy a megduplázott teljesítmény is. Hasonló konfigurációkkalö összehasonlítva mintegy 60%-al jobb wattonkénti teljesítményt nyújt, miközben viszonylag alacsonyan tartja mind a vételi, mind pedig az üzemeltetési költségeket.

A cég állítása szerint a HP BL2x220c az iparban elsőként kínálja a hagyományos 1U rack-mount szerverek megszokott sűrűségének háromszorosát - a tervezésénél pedig külön szempont volt az egyre halmozódó adattömegek (amelyek származhatnak például Web 2.0-ás alkalmazásokból vagy cloud computingból) hathatós kezelésére való képesség is. Ennek jegyében látták el azt a legjobb kezelő- és konfigurációs eszközeikkel, amelyek szintén hozzájárulnak a költségek és a kockázatok csökkentéséhez is.

Egyéni konfigurációkat is összeállít a cég igény szerint, de két különböző változatú előregyártottakat is kínál - az egyiket 2,50GHz-el és 50W fogyasztással $6.349 ellenében, míg a másik erre további +0,50GHz-et (=3Ghz), +30W-ot (=80W) és +$3.120-t (=$9.469) pakol rá. Várhatóan június 10-étől szállítják.

Új hozzászólás írásához előbb jelentkezz be!

Eddigi hozzászólások