iPon Hírek

Kettő előlapi kamerával jön az Oppo F3

Dátum | 2017. 05. 09.
Szerző | DemonDani
Csoport | MOBILTELEFON

Az Oppo idén már bemutatott egy olyan okostelefont, aminek kettő kamera található az előlapján, most pedig itt a következő ilyen készülék. Az Oppo F3 Plus után most az Oppo F3-mal ismerkedhetünk meg, ami egy kompaktabb, de még mindig tekintélyt parancsoló mérettel rendelkező készülék lett.
A márciusban útnak indított Oppo F3 Plus sokak számára lehet vonzó a rendkívül jó szelfis lehetőségeknek, ugyanakkor valószínűleg számos érdeklődőt eltántorít, hogy óriási, 6 hüvelykes a kijelzője. Nekik szolgál megoldásként az Oppo F3, aminek az előlapját már „csak” egy 5,5 colos panel ragyogja be – Gorilla Glass 5 oltalma alatt áll –, miközben ugyanolyan izgalmas önarcképeket tud megörökíteni. A kellően részletes, Full HD felbontású, IPS technológiás panel felett tehát érdekes kamerával szembesülhetnek a vásárlók. Az Oppo F3 egy 16 és egy 8 megapixeles képalkotót vonultat fel a frontján. Az elkészült képekért javarészt a 16 MPixeles egység felel, de esetenként segítségül hívja majd a társát, ami rendkívül széles, 120 fokos látószöggel dolgozik, így sokkal nagyobb teret fed le. Az Oppo hivatalos közleménye szerint 1/3,1 hüvelykes a 16 MPixeles egység szenzora, az apertúrája pedig F/2.0-s. A vállalat annak érdekében, hogy a lehető legszebb szelfiket tudja elkészíteni, szoftveresen is képes rásegíteni, és a Beautiy 4.0 eljárással el tudja tüntetni a nemkívánatos bőrhibákat. Természetesen a fejlesztők a főkameráról sem feledkeztek meg, hátra egy 13 megapixeles képalkotó került, melynek az alapját egy 1/3 colos Sony gyártmányú képérzékelő adja. Ehhez kapcsolódik egy duáltónusú LED-es villanó, így akár rossz fényviszonyok mellett is lehet rá számítani.
Az Oppo F3 sajnos a teljesítményét tekintve is szerényebb lesz, mint a Plus jelzővel illetett testvére. Ennek az okostelefonnak a motorterében egy MediaTek MT6750T központi chip található, ami két részre osztva vonultat fel összesen nyolc Cortex-A53 processzormagot, ezek az egységek eltérő órajelen üzemelhetnek, az egyik kvartett 1 GHz-ig skálázódhat, egy másik pedig akár az 1,5 GHz-et is elérheti. A grafikus feladatokért egy Mali-T860 MP2 feldolgozó a felelős. A rendszermemóriában biztosan nem szenved majd hiányt az újdonság, ugyanis 4 GB-tal felvértezve érkezik, emellett már multitaskingozni is büntetetlenül lehet. A tárhely terén sincs gond a mobillal, hiszen 64 GB-os kapacitással érkezik, amit ráadásul még akár bővíteni is lehet, ha a szükség úgy hozná – 128 gigás memóriakártyát is tud kezelni a gép. A kapcsolati opciók sora szűkös, csak a legfontosabb lehetőségek vannak meg az Oppo F3-ban. A lehetőségek lajstromát a 4G LTE hálózati modem nyitja, emellett van még itt Bluetooth 4.1 modul, A-GPS vevő és 802.11 a/b/g/n előírásoknak megfelelő Wi-Fi is. Fontos tényező még az is, hogy Dual-SIM támogatással szolgál, tehát egyszerre kettő hálózati kártyát is bele lehet tolni – ezeknek a microSD-től független a helyük.
Javarészt alumíniumötvözet dominál az okostelefon burkolatán, így már az első kézbevételnél igazán jó benyomást fog tenni az érdeklődőkre. A kidolgozottsága is kifogástalan a mobilnak, az élek finoman elkerekítettek, így kényelmesen ülhet az emberek tenyerében. Sajnos férfiasabb színben nem készül ez a modell, csak arany vagy rózsaarany variánsokból lehet válogatni. A masina térfogata 153,29 x 75,24 x 7,3 milliméteres, a tömege pedig 153 gramm. Az operációs rendszerről még nem szóltunk, és sajnos nem is ez az a pont, amiben a legszebben domborít a termék. Csak az Android 6.0.1 fut rajta, de szerencsére legalább az extrákban nem fog hiányt szenvedni a készülék, hála a Color OS 3.0 grafikus felhasználói felületnek és a hozzá tartozó dolgoknak. Az előlapon található nyomógomb természetesen magában foglal már egy ujjlenyomat-olvasót is, szóval a biometrikus azonosítási lehetőségnek sincs híján a mobil – a szenzor akár piszkos ujjal is megbízhatóan használható. Az üzemidő átlagosnak ígérkezik, egy 3200 mAh-s akkumulátor található az eszköz hátlapja alatt. És még ehhez kapcsolódóan el kell azt mondani, hogy támogatja a gépezet a gyorstöltést.
Az Oppo F3 a következő napokban kerül majd a boltok polcaira. A készülék Indiában kezdi a karrierjét, többek közt a Flipkart rendszerében is megszerezhető lesz. Nem egy olcsó a masináról beszélhetünk, 20 ezer rúpiás ajánlott fogyasztói áron éri el Indiát, ami átszámítva 310 dollár körüli összegnek felel meg.
Új hozzászólás írásához előbb jelentkezz be!