iPon Hírek

Kevés a Wii U processzor ereje?

Dátum | 2012. 07. 12.
Szerző | Magrathea
Csoport | JÁTÉK

A Tekken producere, Katsuhiro Harada azt nyilatkozta, hogy a Wii U grafikus kártyájának ereje nagyjából megegyezik a PS3-ban és az Xbox 360-ban levő eszközökével, de a CPU egy kicsit lassabb. A Digital Spy-nak adott interjújában rögtön hozzátette viszont, hogy ez nem jelent nagy problémát.

"Azt hiszem, az energiafelhasználást próbálják minél alacsonyabban tartani, így nekünk kreatív megoldásokkal kell megkerülni ezt a dolgot, ami egy kis időt fog majd igényelni."

Ami a Tekken Tag Tournament 2-t illeti, Harada azt mondta, hogy igyekszik a Wii U változatot megközelítőleg hasonlóra kigyúrni, mint a PS3-as és 360-as változatokat, melyek szeptember 14-én jönnek.

Ha jövőre jönnek az új Sony és MS gépek, már csak az a kérdés merül fel a Wii U-val kapcsolatban, hogy vajon csak 10x lesz gyengébb azoknál, vagy még rosszabb a helyzet? Ezért nem értjük, hogy mondhatott olyasmit Reggie Fils-Aime, hogy ezúttal nem marad majd el a Nintendo konzol a nagytesóktól. Igen, talán az előző generációt sikerült beérni az új vassal, hét év csúszással...

 

Új hozzászólás írásához előbb jelentkezz be!

Eddigi hozzászólások

8. shaddam
2012.07.12. 18:34
Márijózni jó lesz. A nintendó megint előző generációs vasat ad el jelen generációs áron.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
7. Egedke
2012.07.12. 18:34
Megkövezhettek, de ez így messze nem lesz jó konzol. Persze lesz valamekkora hype, meg Super Mario Limited Edition, de ha a mostani konzolokkal sem lesz párban mit akarnak?
Jó cucc a kontroller, de ez eddig gyenge...
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
6. hakosh2
2012.07.12. 19:25
Egyáltalán nem érdekli az embereket, hogy mi van a dobozban. Ha ez hátrány lenne, akkor nem a Wii-ből adták volna el a legtöbbet a mostani generációból.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
5. Janus27
2012.07.13. 00:48
Nem hiszem a processzor ereje annyira számítana manapság inkább a GPU a döntő. Úgy tudom hogy a Wii U-ban Radeon RV770-es GPU lesz amely jóval erősebb mint az Xbox360-ban lévő Xenos vagy a PS3-ban lévő RSX.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
4. HUFEUR
2012.07.13. 02:16
Nintendo-t senki sem a grafika meg a hardver miatt vesz, de árban sem annyi lesz, mint a Sony/MS megjelenés napján.
Talán annyi lesz, mint amennyi a PS3 ma így ~6 év után, vagy kicsivel drágább.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
3. shaddam
2012.07.13. 07:56
Csak amikor a casualok bezsákoltak wiiből akkor még nem volt ekkora mobiltelefonos taperajáték mánia. Aki casual az angry birdsezik, nem vesz nintendót.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
2. kray
2012.07.13. 09:46
Szerintem jó kis gép lesz ez

Procitól se igazán félek, mert míg 5-6 évvel ezelőtt a CPU számolt szinte mindent, addigra ma a VGA csinálja a dolgokat.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
1. Svindler
2012.07.13. 13:15
Janus27: Nagyon sok mindenért felel a processzor azért (előkészítés, fizika, mesterséges intelligencia, néhány élsimítási eljárás(ezek persze futhatnak GPU-n is), stb.), és ne feledd, hogy a Wii U-nál két képernyőt kell meghajtani. Ez miatt már volt fejlesztő, aki sírt is, hogy nem bírja rendesen a gép, és amikor ki akarják használni a képernyős kontrollert, akkor vissza kell fogniuk magukat, hogy ne legyen gond.

Arról pedig, hogy milyen GPU van a Wii U-ban csak pletykák vannak, semmi konkrétat nem tudunk egyelőre. Ráadásul még ha RV770 is van benne, akkor sem tudjuk, hogy milyen memória-elérés mellett, pedig az eléggé behatárolja mit csinálhatnak vele. Pár hónapon belül úgyis okosabbak leszünk, de 2012-ben ez a vas, ezzel a játékfelhozatallal kevés (mario, mario, mario, luigi, mario, meg third party játékok amiket már mindenki végigvitt más platformon) és már a marketing gépezet sem tudja eladni annyira, hogy innovation! mint anno a Wii-vel. Az utóbbi években meredeken le is estek a Wii eladások, Boxot és PS-t többet adnak el.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!