iPon Hírek

Kevesebb AMD-s Dell gép készülhet jövőre

Dátum | 2007. 11. 30.
Szerző | J.o.k.e.r
Csoport | FŐ EGYSÉG

A Dell egy korábban már eldöntötte, hogy a számítógép konfigurációiban AMD processzorokat is alkalmaz a jövőben, ám ez az elhatározás a jövőben megváltozni látszik. A nagyvállalat a Phenom és Barcelona egységek kiábrándító teljesítményét látva úgy döntött, hogy jövőre kisebb hangsúlyt fektet az AMD-s processzorral felvértezett konfigurációkra.


Az AMD háza táján manapság elég sok gond van: a vállalat még mindig nem talált magára, az új Phenom processzorok teljesítményével is gondok vannak, valamint az L3-as megosztott gyorsítótár BUG-jától is szenved a Phenom család, így a Dell döntése egy újabb késszúrásnak minősíthető, ami most egyáltalán nem jött jól az AMD számára. Az AMD vetélytársa ezzel szemben folyamatosan növeli piaci részesedését: az Intel az elemzők szerint idén 75%-ról 80%-ra, míg jövő év első felére már 85%-ra növeli részesedését a processzorpiacon.
A számítások szerint a vállalat minden egyes 250 bázispontos piaci részesedése után 815 millió dolláros bevétel növekedésre számíthat.

Az értesülések alapján a Dell számára az is az AMD processzorainak alkalmazása ellen szól, hogy a gyártó a Phenom egységek első szállítmányát a kereskedelem számára tette elérhetővé, csak utána foglalkozott az OEM gyártók (mint például a Dell) rendeléseinek teljesítésével, ez sajnos nem volt jó pont, így már valamelyest érthető a Dell hozzáállása.

Új hozzászólás írásához előbb jelentkezz be!

Eddigi hozzászólások

1. Svindler
2007.11.30. 13:57
vissza a hírhez

A Dell egy korábban már eldöntötte, hogy a számítógép konfigurációiban AMD processzorokat is alkalmaz a jövőben, ám ez az elhatározás a jövőben megváltozni látszik. A ...
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!