iPon Hírek

Kevesebb traffipax lesz, de az drágábban

Dátum | 2009. 09. 10.
Szerző | napi.hu
Csoport | IT VILÁG

A Napi Gazdaság cikkeMindössze ötven mobil sebességmérő szállítására kötött szerződést az Országos Rendőr-főkapitányság (ORFK). A szervezet korábban 600 fix telepítésű és 50 mobil traffipax bérlésére és üzemeltetésére írt ki tárgyalásos közbeszerzési eljárást, ám a Közbeszerzési Döntőbizottság által is vizsgált pályázatot végül - forrásátcsoportosításra hivatkozva - visszavonta. Az ORFK egyelőre csak a mobil, közúti ellenőrzésre szolgáló járműsebesség-mérő berendezéseket szerzi be az NJL Ipari-Szolgáltató és Kereskedelmi Kft.-től - a tervezettnél 35,5 millió forinttal drágábban - derül ki az ORFK közbeszerzési tájékoztatójából.

A magyar magántulajdonban lévő, négymillió forint jegyzett tőkéjű NJL-t 1990-ben Trident néven jegyezték be, fő tevékenysége - a cégbírósági adatok szerint - adatfeldolgozás, webhosting-szolgáltatás. Az augusztus tizenkilencedikén aláírt szerződés ötven, rugalmasan változtatható telepítési helyű sebességmérő rendszerbe állítására és üzemeltetésére szól, nettó 210,42 millió forint értékben.

A közbeszerzési eljáráson ajánlatot tett a nyertesen kívül a Budapest Mikroelektronika Zrt.

, a Civil Biztonsági Szolgálat Zrt. és a Robot Visual Systems GmbH közösen, az ITS Globál Kft.

, a Swarco Signelit Zrt.

, valamint a Video HT Kft. és az SG Eszközlízing Magyarország Kft. közös pályázóként. Az ajánlatok bírálata során a legnagyobb súlyszámmal az ajánlott árat értékelték, emellett még a teljesítési határidőre kellett ajánlatot tenni. A cégeknek rendelkezniük kellett a jelentkezést megelőző három évben teljesített, legalább átlagosan évi 50 stabil sebességmérő berendezés gyártására és/vagy szállítására vonatkozó, pozitív tartalmú referenciával, továbbá a berendezések gyártására, forgalmazására vonatkozó minőségbiztosítási rendszer tanúsítványával.

Az első, bővebb tender nyomán 2009 és 2011 között 600 fix telepítésű traffipaxot helyeztek volna üzembe a Magyar Közút Kht.-hez tartozó úthálózaton. A pályázattal kapcsolatban vizsgálatot indított az országos rendőrfőkapitány és az igazságügyi és rendészeti miniszter is, majd a Közbeszerzési Döntőbizottság a Civil Biztonsági Szolgálat és a Getronics Magyarország Kft. kezdeményezésére folytatott vizsgálatot.
Új hozzászólás írásához előbb jelentkezz be!