iPon Hírek

Kevesen várják igazán a Win7-et

Dátum | 2009. 10. 09.
Szerző | Gabriel
Csoport | SZOFTVER

Annak ellenére, hogy eleddig mindenhonnan gyakorlatilag csak jót hallhattunk az MS készülő új oprendszeréről, és hogy a negatívumok is többnyire gyors orvoslásra leltek, a jelek szerint mégis csak a PC-s felhasználók egy igen csekély hányada néz várakozással az új rendszer elébe.

A Retrevo friss felmérése szerint ez az arány számszerűleg mindössze 12%-át teszi ki a jelenleg is Windows-t használóknak (ők azok, akik egész biztosan frissítenek Win7-re, amint kijön). A nagy többség (47%) inkább óvatos hozzáállásról tett tanúbizonyságot, mondván, előbb inkább megvárják mások tapasztalatait, hogy kinek hogy válik be, és mik derülnek majd még ki róla, aztán döntenek felőle.

A kérdés: frissítene-e Win7-re?
Nem meglepő módon a Mac-eseket még kevésbé hatotta meg a dolog. Az ő köreikből mindössze 3% jelezte, hogy esetleg váltana majd Win7-re, de ők is inkább a "majd meglátjuk" kategóriába sorolhatóak. Érdekes módon náluk volt még egy olyan kategória is, igen sok taggal (67%), akik kipróbálnák a Win7-et, ha erre ingyen nyílna lehetőségük, de az előbbi 3%-ot figyelembe véve a tényleges váltás esélye ez esetben sem tűnik túl magasnak.

Visszatérve azonban a jelenleg is Win-esekhez, akkor már jóval pozitívabb a kép, ha azokat nézzük, akik új gép vásárlását tervezik. Közülük ugyanis már 37%-ot tesznek ki azok, akik ezzel most már kivárják a Win7-et, hogy lecsaphassanak rá. A többséget azonban láthatólag itt sem hatja meg különösebben a Win7.

A kérdés: új gép vásárlásával megvárja-e a Win7-et?

A nagyfokú óvatosság persze érthető a Vista kezdeti kompatibilitási és teljesítmény-problémái fényében. Ha azonban ezúttal ezt a buktatót sikeresen elkerülik, úgy ezúttal már valóban esélyes lehet a siker.

Új hozzászólás írásához előbb jelentkezz be!

Eddigi hozzászólások

41. NTomi
2009.10.09. 18:56
VISSZA A HIRHEZ

Én nem várom, hanem már használom...kompatibilitási gondok egyáltalán nincsenek csak a telefon rakoncátlankodik néha, de az mondható semminek...játékra ugyanúgy jó mint XP, bár kevesebb az FPS (igaz nemsokkal), kisebb felbontáson szebbnek hat a kép (ezt tapasztalatból mondom, bár lehet én vagyok vak...
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
40. thspo
2009.10.09. 18:59
a baj az hogy mire kész lett sikerült a vista szintjére vagy akár még az alá is lassítani. Az első Beta óta használom, volt már fenn RC majd RTM. Azt tapasztaltam h a leggyorsabb a Beta volt, bár az még tele volt buggal és volt jó néhány kompatibilitási probléma olyan programokkal amit használtam/használtam volna. Jelenleg az a véleményem h akinek normális gépe van annak "muszáj" használnia, itt leginkább a játékosokra gondolok, de az biztos hogy a jóöreg XP sp3-al megtoldva sokkal gyorsabb volt (legalább is nálam biztosan és nincs rossz gépem), XP-vel kevesebb mint fél perc volt a boot és egyből használhattam is a gépet, win7-el ez vagy 2 perc és akkor a játékok teljesítményéről még nem szóltam. A Guru3d csinált egy jó tesztet, ebben a vista és a win7 játékokban nyújtott teljesítményét vizsgálták azonos konfigon... Hát egyenlő volt a teljesítmény nagyjából (ami önmagában sem ad okot büszkeségre), de volt ahol a vista győzedelmeskedett... Az én véleményem az h nem a microsoft alkotott nagyot, hanem a gépeink fejlődtek a vista megjelenése óta akkorát hogy nincsenek teljesítménybeli panaszok win7 alatt.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
39. Azrael
2009.10.09. 19:06
Nálam meg az az érdekes helyzet áll fent, hogy gyorsabb a Win7(x64) mint az XP, asztali gépnél ez nem csoda, mert 4 magos a proci, de a notin is gyorsabb mint az XP. A notiban 1,9Ghz-s Athlon X2van. Ez persze magára az oprendszerre vonatkozik, a játékok meg kb. ugyanolyan gyorsak.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
38. polarx
2009.10.09. 19:18
thspo van egy olyan érzésem hogy te inkább a guru3d teszt alapján vélekedsz a win7-ről mint sem a saját tapasztalataid alapján. az tény hogy a béta volt a leggyorsabb. egész pontsan nekem a 7000-s build. viszont a véglegessel sincs semmi bajom. vistánál számomra fény évekkel gyorsabb a 2 perces bootot nem tom hogy sikerült elérned nekem 3 hónap után is legalább olyan gyorsan bootol be mint az xp-m annak idején..
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
37. polarx
2009.10.09. 19:21
am laptopon is többen fogják használni már csak azért is mert az üzem óra 220v nélkül sokkal több mint xp-vel. meg sok új laptopra rá se megy az xp cask a vista vagy az ugyan arra alapuló mostani win7..
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
36. szabtam
2009.10.09. 19:22
én anno a vista-tól hánytam, ki is hagytam. idegenkedve, de éltem a legális próbaverzió lehetőségével, és feltettem a64-es win7-et. a gépen egy másik vinyón van 32 xp is. ugyanazok a játékok, ugyanazon a hardveren határozottan magasabb fps-eket produkálnak, főként a minimum tartományban, ami a lényeg...

a hd lejátszás, (bd, mkv), profiltól, kódolástól függetlenül nulla hibával megy dxva mellett. xp-nél voltak érthetetlen gondok.

maximálisan meg vagyok elégedve a win7-tel!

egy hiányosság: a telepítés utáni beállítások, személyre szabások bizonyos pontjait úgy eldugták, hogy logikus módon megtalálhatatlan.
sorolhatnám, de nem fogom, mert volt vagy 15-20 anyázásom... de vannak topicok, ahol mindegyikre 5-10 percen belül megkaptam az adott menüpont elérési útját.

csak 1 példa: az xp-nél egy helyen van a rendszerhelyreállítás és a r.h. pont létrehozása. a win7-nél a visszaállítást könnyű megtalálni, de dott nincs létrehozási lehetőség. azt máshová dugták. és csomó ilyen, logikátlan baromság.

a hálózati mappamegosztás kicsit még rémálom, máshonnan még nem látok rá....

de ha ezeken túllép, rájön, vagy megtanulja az ember, akkor kap egy gyors, szép és stabil rendszert.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
35. ByrDer
2009.10.09. 19:25
Ez most kb olyan mint a "jön a válság" hisztéria kb egy éve..
Nem azért van válság mer "válság van" hanem azért mert mivel mindenhonnan azt hallja az ember hogy válság van ezért úgy viselkednek az emberek mintha válság lenne ami maga indukálja a válságot (meg persze kishazánk eleve elcseszett korrupt szennye meg a sok ingyenélő ci**** is rontja a helyzetet..)

Megin behisztériázza a sok okos hogy pfúj új oprendszer jónekünkazótvarikszpé meg nincs is értelme új directx-eknek mer jó a 9 és ezért mivel kevesen használnak új oprendszert, ezért a fejlesztőknek túl kicsi az a célközönség aki miatt érdemes lenne az új/jobb technológiákkal dolgozni és maradnak az ótvar régieknél, ami éppenséggel jobban működik a régi ótvar rendszeren és végsősoron ezért lesz igaza azoknak akik fikázták az új rendszert.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
34. tibszi
2009.10.09. 20:17
én laptopomra raktam fel a win7.
Konfigom:
sima egy magos 1,6 GHz-s intel proci
60 GB HDD
2 giga ram
meg vmi ratyi videókártya

A vinyót már 60%ban megpakoltam. Ezen feltételek mellett nálam kb 15 másodperc alatt bejön a windows. Win 7 felrakása után egy wlan driver és egy catalytset kért tőlem ami 5 perc alatt megvolt. Csak egy programmal találkoztam ami nem ment fel rá, ez a Matlab 2k7 volt, de a 2k8 már simán felment. Összegezve még egy kis finomítás után a win7 az összes oprendszert übereli fogja, kinek tetszik, kinek nem. Nekem nagyon tetszik, biztos vagyok benne hogy nem fogok másra áttérni.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
33. Kange
2009.10.09. 20:25
ByrDer: Kár volt belekeverned a politikát és a gazdaságot...
És abban sincs igazad, hogy azért nem haladnak a korral, mert sok az XP júzer! Egész egyszerűen a konzolok miatt nincs előrelépés (dx9 rulez), 1-2 fejlesztőtől eltekintve. (Lásd Dirt 1-2)

Én még nem próbáltam a 7-t, de ki fogom, az biztos. Jelenleg Vista 64bitet használok, nekem ezzel sincs túl nagy bajom. Csak ugye itt jön be az, amit 'thspo' írt, ugyanis 4 magos procival és 4 giga rammal használom.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
32. Insignia
2009.10.09. 20:31
Azrael
persze hogy gyorsabb az indulás mint az xpnél mert párhuzamosan kezdi betölteni a folyamatokat induláskor és ilyenkor nagyon kijön a többmagos procik előnye xp meg szépen lineárisan dolgozik.
tény hogy nem várják annyira a win7-et mivel aki akarta már leszedte az rtm-et és vígan elvan vele énse fogom már várni az október 2.-t mivel msdnaa-licenszel szedtem le win7 professional és tökéletesen működik akkor mire várjak
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
31. rolandf21
2009.10.09. 20:33
A héten 4. installálás után kidobtam az xp sp3-at, mindig bejelentkezési kékhalál fogadott, előtte 1,5 évig ment egy stabil xp.
Úgy döntöttem kipróbálom a win7-et, eddig pöpecül megy úgy játék mint más is.
Boot kb. 20 mp a power gomb megnyomásától számítva...nem mértem le de iszonyat gyors az xp hez képest (persze-persze még szinte szűz a rendszer)

igen a válság a fejekben van...
igen a 'mékelllecseréni' kérdések vitái általában a haladó és a maradi gondolkodásból fakadnak, félre ne értsetek én se szeretem a jól működőt kidobni, de a próba után úgy érzem marad a win7.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
30. mtrx220
2009.10.09. 21:21
én úgy állnék át a win7-re hogy egyrészt új géppel, másrészt 64bitre mindenképp, nem szerencsétlenkednék a 32-vel tovább ha nem muszály.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
29. asimov007
2009.10.09. 21:28
Hihi, nem csoda, ha kevesen várnak rá. A beta óta csak romlik a Win 7. Sikeresen importálták a Vista betegségeit, tetézve újabbakkal. Aki most még lelkesedik, később megtapasztalja a hiányosságokat. Netezni, képet nézegetni meg mindennel lehet, nem kell hozzá Win7.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
28. Mikeee
2009.10.09. 21:31
Én most próbáltam ki először a Win 7-et, próbából feldobtam az Ultimate-et. Nem tudom mennyivel eszi jobban a gépet, mint pl a Home Premium. Ahogy nézem a listát nekem nem sokat mond az App/Bitlock, branch cache, direct acess dolgok amit csak az Ultimate tud, lehet később felrakom a Home Premiumot. Aki esetleg tudja mit jelentenek az általam felsorolt dolgok felvilágosíthat! Eddig nagyon tetszik, és gyorsabbnak is tűnik, meg gyorsabban bootol. Már nem raknám vissza az XP-t.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
27. jano12
2009.10.09. 22:33
Egy játékban láttam hatalmas különbséget Vista és Win7 között és az a GTA4. Win7 alatt teljesen folyamatos (ugyanavval a Vistás driverrel), mint Vista alatt. Többi játékban nem volt nagy különség (még picinek is alig nevezhető csak). Legalábbis, amiket megnéztem (meg amiket öcsém is). A boot lehet, hogy tovább tart, mint egy XP-nél, de viszont a munkafolyamat sokkal gyorsabb és stabilabb Win7 alatt. (A sebesség = bootidőről le kéne szokni.)

Ja és 1 giga rammal a Win7 tökéletes, míg a Vista picit kényelmetlenül érzi magát. (Most a lefoglalt memóriaterületekkel ne gyerünk, azt dinamikusan használja és aki kikapcsolja (előtöltés), az egy noob.)
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
26. pdx06
2009.10.09. 23:02
Ki várna egy olyan termékre ami csak többletköltséget okoz?
Nem tudom elképzelni hogy a vállalatok többsége rohanni fog a Windows 7-ért. Ugyanis olyan szoftvereket használnak amihez szinte egy Win95 is elég.

A nagyvállalatok is spórolnak mindenen, hiába van tele a zsebük. Nem fogják lecserélni az átlag 3GHZ-es 1magos processzorral alig 1GB rammal rendelkező gépüket (Videókártyát felesleges is megemlíteni) egy Windows 7 miatt ami macerás is mert többszáz gépet kellene lecserélni/felújítanii ráadásul tele van a HDD-jük is fontos cuccokkal.
Simán fut az Excel és adatbáziskezelők, könyvelőprogik Win7 nélkül is.
Az XP is elég biztonságos, sőt a vírusirtócégeknek kötelessége támogatni a régi rendszert is ha már előfizettek rá.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
25. asimov007
2009.10.09. 23:11
pdx06:

3gigás proci? Á, tudok olyan nemzetközi szervezetről, akik a mai napig P3-at használnak.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
24. axe
2009.10.09. 23:53
jaj ha tudnád mennyi munkahelyi dolgozó összerakná 2 kezét 3GHz-s prociért és 1gb ramér
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
23. polarx
2009.10.10. 01:33
mtrx220: csak az a baj hogy "muszály" 64 bitnek még annyira nincs értelme hogy hitetelen.. alig van full 64 bites progi játékról ne is beszéljünk. hiába rakod fel a 32bites progit ahhoz hogy 64 bitbe futassa úgy mondd konvertálgatja csak a gép a progit szóval akb annyival lasabb mint amivel gyorsabb számítunk mellesleg amig nem terjed el az SSD-k nagy előnye ami a sebesség volna addig meg pláne fölösleges. (számomra legalábbis) én majd idővel veszek rendszer vinyónak egy atom gyors 64gigás SSD-t fele rendszer fele játékok azt csókolom. játékok is gyorsan fognak futni meg a rendszer is gyorsabb lesz.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
22. Antiserver
2009.10.10. 02:09
(pdx06 @ 2009 Oct 9, 22:02) A nagyvállalatok is spórolnak mindenen, hiába van tele a zsebük. Nem fogják lecserélni az átlag 3GHZ-es 1magos processzorral alig 1GB rammal rendelkez? gépüket (Videókártyát felesleges is megemlíteni) egy Windows 7 miatt ami macerás is mert többszáz gépet kellene lecserélni/felújítanii ráadásul tele van a HDD-jük is fontos cuccokkal.
Tényleg felesleges megemílteni a videókártyát, tekintve, hogy egy Intel GMA 950-el is tökéletesen megy a rendszer, aero felülettel együtt.
BTW mivel atomos processzorokkal, és 1 giga ramokkal rendelkez? netbookokon hiba nélkül megy a Seven, nem értem miért kellene a fent említett konfigot bármire is lecserélni...
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
21. pjszilard
2009.10.10. 06:40
Szemelyes tapasztalatok alapjan az emberek nagy tobbsege az uzletben beallitott felbontasban hasznalja a monitorat (pl 22" dell 1680x1050 helyett 1024X768) es van amikor ez az oka a gepcserenek! Ezek utan nem ertem miert foglalkoznanak tobben azzal, hogy milyen az operacios rendszeruk, ha egyaltalan tudjak, hogy mi az.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
20. jani00
2009.10.10. 08:26
üdv
Nem is csoda ,hogy nem tervezik MEGVENNI.Mint minden microsoft terméknek ennek is a plafonon lesz az ára.Ha mondjuk 5ezerért tudnák majd adni akkor valószínűleg nem a warezhoz fordulnának az emberek hanem inkább 1x rászánnák magukat és nem kellene féljenek a jogvédőktől...
De mivel tudjuk ,hogy nem 5 ezer lesz ezért sok sok (millió?) embernek marad a warez:S De legalább az MS tudja majd ,hogy sikeres lett az OS
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
19. StevyXIX
2009.10.10. 08:28
pjszilard:
Itt a többség szerintem azért ennél hozzáértőbb, elég gáz ha már a monitor felbontást se állítják be. Bátyám nem egy számtech zseni, de mikor megpróbáltam a laptopja VGA driverét frissíteni és leszedtem a fent lévő drivert mindjárt rám szólt, hogy állítsam vissza a képet, mert ez így rossz, szóval laikus, de nem vak.

polarx:
Nem muszáj, sőt teljesen igazad van kihasználtsága minimális, vírus irtót is szinte úgy kell levadászni hozzá, de ennek ellenére nem hülyeség, akinek van 3-4GB rendszerramja annak egyenesen ajánlott, hacsak nem akarja a "parlagon" hagyni a drágán megvásárolt ram kapacitásának egy részét. Ez mellet MS is megmondta, win7 már a 64 bitről fog szólni, ez lehet az első operációs rendszer ahol nagyobb lesz a 64 bites verzió elterjedtsége, mint a 32 bitesnek (hát mondjuk ez enyhén túlzás mondjuk, ha az irodai gépeket is beleszámítjuk, viszont "gamer" pc-knél már nem hülyeség).
Amúgy több, mint egy éve használok 64 bites operációs rendszert, gyakorlatilag gond nélkül (1-2x voltak driver vagy program gondok, amik nem voltak 64 bitre, de nem jellemző azért).
Semmivel nem lassabb, mint a 32 bites rendszer, még azoknál a programoknál sem, amik nem valós 64 bitesek csak kompatibilisek (játékoknál sincs különbség, sőt több rendszer memória viszont jól jön).
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
18. tenroland
2009.10.10. 08:45
Láttam egy oldalt ahol 59e ftért lehet előrendelni
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
17. tenroland
2009.10.10. 08:52
Am nekem nagyon bejön.vistához képest sokkal jobb.Azt is megkockáztatnám h jobb mint az xp...Egy gondom volt eddig vele ami a tv tuner.mert nem tom megcsinálni h legyen kép:S pedig már driver is van hozzá.Én sem raknám vissza az xp-t.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
16. dlaccc
2009.10.10. 09:39
1. Én várom!
2. Ingyen fogom beszerezni
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
15. pdx06
2009.10.10. 12:28
Caastiel, stabilitásban egyenlőre az XP-vel sincsenek gondok. Sok víz fog lefolyni a dunán amíg mindenki erre vált át.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
14. pluto
2009.10.10. 15:06
Egyáltalán nem várom.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
13. pdx06
2009.10.10. 15:39
dlaccc, nem kell a hulladékos témát elkapkodni mert könnyen lehet belőled kukabúvár. Régen én is kidobáltam az oprendszereket, de meg is bántam mikor rájöttem hogy azért vannak olyan szoftverek/driverek amik 32 bites xp-n hajlandóak működni. Ezért érdemes 2 oprendszert használni, indításkor kiválasztod melyiket akarod elindítani. De ez csak az én véleményem.

Nekem pl. vannak gépre köthető hangszereim, 64bites Vistával, Win7-el nem hajlandóak működni, terméktámogatás pedig nincs hozzá.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
12. dlaccc
2009.10.10. 17:28
Köszi a jótanácsot, de már az első rlz óta használom a 7-est és le nem cserélném másra.. Mindenhez amihez kell, van már driver is. Gyors!! Stabilitásról meg annyit, h egy hete föltettem az xp-t és 3 nap múlva kékhalál napi 3x.. delete, azt ment is vissza a 7.. Persze Fedora is van fönt...de ha win akkor a 7..szerintem. Üdv
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
11. abonyi91
2009.10.10. 20:58
Sziasztok!

Nekem is egyre jobban teccik a win7. Vagy csak lusta vagyok visszatenni az xp-t???
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
10. iziglen
2009.10.11. 05:22
Win7 x64-et használok már 1 hónapja. Meg vagyok vele elégedve, de hiányzik az Xp könnyebb kezelhetősége. 7 évig használtam Xp-t és csak azért cseréltem le, mert nem kezeli megfelelően a 4Gb ram-ot!
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
9. L4z4
2009.10.11. 08:34
Szerintem az XP eléggé jó lett, külsőre csak a Mac Leopard tetszik jobban - működésre pedig elmegy; úgysem várhatunk többet egy ms produktumtól. Ahoz képest, hogy nem értünk, hanem ellenünk vannak, egész jól összerakták a nép-OS-t! A vista és a 7 is csak a gazdagjának tetszik, mert ők arra vannak kondícionálva, hogy minden legyen csilivili, pénz meg van a nagy gépre.. De az átlagembernek nincs 4 magos procija, meg 4 giga ramja, stb.. és szeretné, ha kis gépén meló után a kis szabadidőben nem kell sokat szenvedni gigantikus os-sel, 3D-átlátszó-animált baromságok erőforrászabálása miatt lelassult rendszerrel. Működjön gyorsan, hatékonyan, minél egyszerűbben, tegye csak azt, amit elvárunk. Nekem az XP sp2 gyors, stabil, mennek rajta a programjaim - minek másik? Sajnos a ms ránk fogja kényszeríteni az egyre nagyobb méretű vindózait (ahogy eddig is) mi meg vegyünk egyre nagyobb vasat. De egyelőre még simán jó az XP is, és addig használom, amíg nem kényszerülök rá, hogy mást (is) föltegyek. Azoknak, akik szerint a 7 simán megy átlag gépen (pl. 512ram, 2,3cpu): a 7 úgy megy egy XP-hez megfelelő gépen, ahogy az XP megy egy 98-hoz megfelelőn. Vagyis sz...
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
8. 620hun
2009.10.11. 09:20
Tévedés, a 7 elfut egy hajdani XP gépen, ezt tapasztalatból mondom. Athlon XP 1800+ (1,5GHz) 1,2GB DDR RAM -on lazán elfut, Radeon 9600 -al meg még az Aero is. Már előbb linkelték, de csak a kedvedért: Windows 7 133MHz -n
A 7 nagyon bölcsen: XP belső (bugok/gyermekbetegségek nélkül), Vista külső (szvsz szebb).

Én átlagember vagyok az aláírt géppel, és így hogy a Panda GP 2010 fut a háttérben, még mindig nem kell várnom semmire, hogy majd betölt.

Könyörgöm, haladunk a korral, Vistára én se váltottam, de itt egy korrekt rendszer, és a Home Premium csak(!
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
7. dlaccc
2009.10.11. 10:43
Most olvastam böngészők úgy lettek megoldva a hetesben, hogy az install végén fölteszi a kérdést: milyen böngészőt akarunk használni?
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
6. 620hun
2009.10.11. 11:54
Firefoxot, mi mást?!
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
5. norman81
2009.10.11. 13:56
Nekem jelen pillanatban win7 rc7100 van fent kb 90% ban magyar nyelvet is sikerült megoldani egy nem hivatalos csomaggal,de ennek ellenére tökéletesen müködik!
Valószinüleg egy Home premiumra benevezek amint lejár rc 7100,s bizom benne hogy 1 kicsit majd akkora az ára is lejjebb megy,ha nem az sem baj.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
4. rudicus
2009.10.12. 12:39
Nekem is elsősorban az ára nem tetszik, ami ráadásul OEM verzió. Ma, meg holnap még nem akarok alaplapot cserélni, de lehet, hogy 5 hónap múlva szeretnék, akkor telefonálhatok egy külföldre szakadt hazánk fiának (vagy lányának), aki csak minden ötödik szavamat érti (ahogy ez volt korábban is), és kérhetek új aktiválást. Remélni lehet, hogy egy vagy talán 2 esetben kapok is.....de már vagy 8 éve használom az XP-t és azóta cseréltem már vagy 3-szor alaplapot, winyókat, ami fő alkatrésznek minősült, és új aktiválást kellett kérni, stb..... tele a hócipőm az aktiválgatásoktól.
A nem OEM verzió meg pláne nagyon drága.
A Home Premium pedig nem tartalmaz minden olyan elemet, amit használni szeretnék, ezért a még drágábbat kellene megvennem.

Nagyon-nagyon jónak tartottam, hogy volt lehetőség az Op.rendszer részletre történő megvételére is!!!!! Igaz csak 1 cégről tudok, aki alkalmazta és az is csak évekkel az XP megjelenése után.
Ha 10 részletben, havi 5-6000 Ft-os részletekben lehetne megvenni a Win7-et, talán még rá is szánnám magam...., nem érezném annyira, hogy egyszerre kiadtam egy csomó pénzt Op.rendszerre, amit más fontosabbra is költhettem volna.

Csatlakozom az előzőekben szólóhoz: ha olcsóbb lenne, talán jóval többen megvennék a jogtiszta rendszert, mint ahogy most drágábban vagy sokaknak drágán, nem fogják megtenni. 5-8-10 ezerért nem haboznék....

Mindig elfelejtik, hogy kétféleképpen lehet sokat keresni:
1: rohadt drágán "kevés" dolgot eladni
2. olcsón rohadt sokat
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
3. 620hun
2009.10.12. 20:46
Ez igaz. 20k az Ultimate -ért nem lenne sok...
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
2. dlaccc
2009.10.13. 12:55
Most olvastam h USA-ban lesz családi csomag is, ami 3 Home Premium licenszet tartalmaz és darabonként 10ezer ftot kell kipengetni, vagyis barátian 30e ft a 3 win7. Megint az amcsik...pofátlanság
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
1. totyorgo
2009.10.14. 12:25
sziasztok csak ajanlani tudom win 7-et 1 honapja tesztelem 2 gepen magyar xp-n angol vistan es minden rendben az ultimate borsos de a home premium megeri angliaban az upgrade 65 font korul lesz
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!