iPon Hírek

Kholat - játék a Djatlov-incidensről

Dátum | 2014. 02. 03.
Szerző | Morte
Csoport | JÁTÉK

Az Imgn.Pro kiadó és Wohoo Games független lengyel csapat egy Djatlov-incidensen alapuló játékot készít. A tragikus eset 1959-ben történt, amikor 9 fiatal orosz túrázó lelte halálát a hóborította Urál-hegységben, titokzatos körülmények között. Az esettel kapcsolatos információkat sokáig visszatartották a szovjet hatóságok, akik úgy zárták le az ügyet, hogy a túrázók halálának okaként egy "hatalmas ismeretlen erőt" jelöltek meg. A teljes igazság a mai napig sem derült még ki, nem csoda, hogy megragadta az emberek fantáziáját. Rengeteg összeesküvés-elmélet is született a történtekkel kapcsolatban. A játék címe az incidens helyszínéről kapta a nevét, amely az ott élő manysi őslakosok nyelvén Cholat Sjakl, azaz a Halott hegy (más fordítások szerint Holtak hegye, vagy Csendes hegy). A Unitiy motorral készült belső nézetes túlélő horror-kalandjáték főszereplője a Djatlov-incidenssel foglalkozó vizsgálóbizottság egyik tagja lesz. Nemcsak a rejtélyt kell kiderítenünk, de életben is kell maradnunk, kordában tartva félelmeinket. A játéknak lesz egy félelem-menedzser része, ami gondoskodik róla, hogy újrajátszáskor se bízzuk el magunkat. A darabra már lehet szavazni Steam Greenlighton. Akit részletesebben érdekel az incidens, és a vele kapcsolatos összeesküvés elméletek, az itt olvashat róla bővebben.
Új hozzászólás írásához előbb jelentkezz be!

Eddigi hozzászólások

13. MrFox
2014.02.03. 13:44
Egy kamionos esetében szerepelt egy kisméretű, de nagyon erős és éles karmokkal szerelt lény, ami az ugyancsak ott lévő ufonauta "kutyájának" tűnt. Egy ilyen kóbor elvadult lény is lehetett az oroszoknál a tettes.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
12. magerg
2014.02.03. 14:03
"...egy kisméretű, de nagyon erős és éles karmokkal szerelt lény..."
Egy macska?
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
11. Benny
2014.02.03. 14:24
sokatmondó trailer
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
10. Benny
2014.02.03. 14:24
lehet, h csupakabra volt
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
9. Mastigias
2014.02.03. 14:51
Akit érdekel a téma, annak ajánlom figyelmébe a Halálhegy - A Dyatlov-rejtély (The Dyatlov Pass Incident) című tavalyi filmet. Nem egy nagy durranás, de meg volt a maga hangulata (az általuk kínált megoldás viszont elég gagyi).
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
8. kilipeti
2014.02.03. 14:53
Tetszik a hangulata
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
7. YellowFlas... mager...
2014.02.03. 15:02
Macska? Ugyan már... a megfejtés Bartos Cs. István
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
6. Zabalint
2014.02.03. 15:07
Én megvallom őszintén, először a konteó blogban olvastam az incidensről, de azóta nagyon megragadta az érdeklődésemet és a fantáziámat az eset.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
5. DogTheDog
2014.02.03. 15:41
A linkhez oda kellene irni,hogy a tobbi cikkuket mindenki csak sajat felelossegre olvassa el,mert azonnali agyhalalt okozhat.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
4. Mastigias Zabal...
2014.02.03. 15:48
Én így voltam a Philadelphia-kísérlettel (:
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
3. benczeb90
2014.02.03. 16:39
@Mastigias & Zabalint
+1
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
2. zorrd023
2014.02.03. 20:14
Hmm elolvastam a linket "írást". Mit ne mondjak a nagyja eléggé ellentmondásos. Az "őslakók" sem valami primitív alakok.... Attól hogy a hegynél élnek miért lennének őslakók meg huj de turista gyilkosok... Főleg a katonai dolgok mikor azzal kezdődik az egész iromány hogy az útvonalukra is rábiccentettek a fejesek, és engedélyezték a túrát. Ha katonai bázis vagy kísérlet lett volna arra nem engedélyezik azt a tervezett útvonalat.

Lehet sokkal prózaibb a valódi ok. Például :
Ketten eleve radioaktív dolgokkal foglalkoztak hozhattak magukkal egy "kis mintát" amit megmutogathattak a többieknek. Ezzel máris meg lenne magyarázva az enyhe sugárzás amit hatuknál találtak. Na meg sugárfertőzés tünetesnek tűnt a hirtelen megbetegedő tag is. Aki lehet kevésbé bírta, és enyhén rosszul lett tőle. A tragédia ami történt velük meg akár úgy is lejátszódhatott, hogy éppen "jól érezték magukat " a sátorban ( egy kis alkohol + valamilyen drog és a szex), amiből legalább egy kettő könnyen befigyelhetett. Aztán vagy megijesztette őket egy állat. Vagy ha a "varázs pipát" szívták, akkor könnyen láthattak olyat ami nincs is. Ez mondjuk eleve egy két irracionális cselekedetükre magyarázat is lehetne. A sátorból elmenekülés aztán vissza. Mivel eleve nem voltak épp túlöltözve könnyen a fagyhalál okozhatta a halálukat. ( Kettejüknek volt komolyabb sérülése ami akár eséstől is lehetett ki tudja.) Legtöbbjük megfagyott belehalt a kihűlésbe. Erre legendákat meg mítoszokat látnak bele a történetbe. Amit nem biztos hogy kellene.( Ennyi erővel akár az elfeledett magyar ősi titokzatos törzsek is tehették a csészealjukkal... Csak hangoztatni kellene "legendákat" az interneten több oldalon is aztán máris tényként kezelnék. Aztán egyre többen elhinnék. )
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
1. Humbuk
2014.02.05. 13:45
"Nemcsak a rejtélyt kell kiderítenünk, de életben is kell maradnunk"

Javítsatok ki ha tévednék. de magának a rejtélynek sem volt "megoldása" nem?
Hahah ez a spoiler már elment
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!