iPon Hírek

Kickstarter: A jRPG játékok honosításáért

Dátum | 2012. 03. 29.
Szerző | Magrathea
Csoport | JÁTÉK

A MonkeyPaw Games is úgy döntött, hogy tesz egy próbát és meglovagolja a játékosok reményteli lelkesedését, ahogy azt tette Tim Schafer is, a kalandjátékok öregapja. A megszólítottak ezúttal viszont a japán szerepjátékok kedvelői, akik nem tudnak japánul és így a kínálat apró töredékét élvezhetik csak, amit a felkelő nap országának fantáziavilágai nyújthatnának.

A célösszeg félmillió dollár, melyből szeretnének digitális és dobozos változatot is kiadni az első kiszemelt jRPG játékból, mely PSP dungeon crawler, a Class of Heroes 2 lenne. A készítők továbbfejlesztenék picit az eredeti játékot és prémium kiadást prezentálnának az érdeklődő amerikai és európai játékosoknak.

A MonkeyPaw természetesen várja a javaslataitokat további címekre, amiket átemelhetnének a nyugati piacra.

"A japán szerepjátékok egy egészen különleges műfajt képviselnek és sokkal erősebben kéne képviseltetniük magukat a nyugaton. Most végre van módja, hogy finanszírozzuk a költséges lokalizációt, ami oly sok játék elé gördített akadályt a piacon. Ez egy csodálatos nap az RPG rajongóknak."

Jelenleg 33,313 dollárnál tartanak, de még van hátra 28 nap a cél eléréséig. Ha a hírt olvasva nektek is megdobbant a szívetek, akkor irány a Kickstarter.

Új hozzászólás írásához előbb jelentkezz be!

Eddigi hozzászólások

3. lackoo1111
2012.03.29. 19:22
PSP dungeon crawler

Ennél a pontnál abba is hagytam a cikk olvasását .
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
2. Magrathea
2012.03.29. 19:39
A jRPG igaz nem az én műfajom, de kollégáktól tudom, hogy a néhány igen kiemelkedő japán szerepjáték bizony PSP exkluzív (lehet nem pont a hírben szereplő)! Ha igazán szereted a műfajt, akkor érdemes gondolkodni a kézikonzol beszerzésén. (No meg ha lesz ebből a kezdeményezésből valami. Esélyes, hogy ha igen, akkor több ilyen PSP-s játék is bekerül a kalapba.)
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
1. magerg
2012.03.30. 08:54
Megnéztem mi a túró ez: majdnem mint egy régebbi Wizardry (<5), csak manga karakterekkel, meg néhány könnyítéssel.
Sztori gyakorlatilag zéró, viszont van vég nélküli mászkálás meg darálás a dungeonokban, "természetesen" random encounterekkel.
Biztos akarjátok ezt, emberek?

(Egyébként nekem a japán szerepjáték a Final Fantasy 6 és 7 meg a Chrono Trigger, szóval le vagyok kicsit maradva.)
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!